Je zoekt woon- of werkruimte en hebt een flexibele instelling

VPS beheert leegstaande gebouwen in heel Nederland: van bedrijfshallen tot kantoorgebouwen, van woningen tot boerderijen, van gevangenissen tot ziekenhuizen en van kerken tot kastelen. Wij stellen deze gebouwen tijdelijk beschikbaar aan mensen die een plek zoeken voor antikraak wonen of antikraak werken. Door leegstaand vastgoed op deze manier te gebruiken, zorgen we ervoor dat de ruimte en de omgeving representatief en leefbaar blijven, voorkomen we de negatieve gevolgen van leegstand en bieden we jou een unieke en betaalbare ruimte.

Bekijk het aanbod woon- en werkruimtes

Ontdek onze antikraak woningen en werkruimtes

Antikraak wonen of werken

Voordelige woon- & werkruimte

Zoek je betaalbare woonruimte of een goedkope werkruimte? Antikraak wonen of werken is voordelig. Jij houdt de antikraak woning of werkruimte in een nette en leefbare staat, zodat de vastgoedeigenaar daar geen omkijken naar heeft. In ruil daarvoor kun je er tijdelijk voordelig wonen of werken. Samen zorgen we ervoor dat het gebouw niet gekraakt wordt en de waarde behoudt.

Bekijk het aanbod antikraak woon- en werkruimtes

Bekijk ons aanbod antikraak woningen en werkruimtes

Op zoek naar een antikraak woning of goedkope werkruimte? Bekijk het complete aanbod, met woningen en werkruimtes ook bij jou in de buurt.

Waarom antikraak wonen of werken?

  • Vanaf € 150,- per maand
  • Woonruimte, kantoor- en atelierruimte
  • Wonen of werken op een unieke locatie

Aanbod antikraak woningen en werkruimtes

VPS beheert leegstaande gebouwen in heel Nederland. Jij kunt daar tijdelijk wonen of werken. In ons aanbod vind je onder andere:

  • Woningen
  • Bedrijfshallen en kantoorpanden
  • Voormalige gevangenissen, kerken en ziekenhuizen
  • Buurthuizen

Antikraak wonen of werken

VPS is leegstandbeheerder in opdracht van eigenaren van vastgoed. Door leegstaande gebouwen tijdelijk in te zetten als antikraak woning of werkruimte, voorkomen we risico’s op kraak, vandalisme en verloedering. Voor jou is het een unieke kans om voordelig te wonen of werken op een vaak unieke locatie.

Je bent bruiklener of tijdelijke huurder van de antikraak woning of de werkruimte. Jij gaat netjes met de ruimte en het gebouw om en zorgt voor een fijne, leefbare omgeving.

Tip: wil je meer weten over wonen of werken in een antikraak-ruimte? Bel ons op telefoonnummer 088 018 38 00 of gebruik ons online contactformulier.

We zijn jouw aanbieder voor een antikraak woning of werkruimte in bijvoorbeeld:

Waar vind ik de beschikbare ruimtes?

Op de pagina Actueel aanbod vind je de beschikbare woon- en werkruimtes. Je kunt het aanbod filteren of zoeken via de kaart. Staat er op dit moment geen ruimte tussen die bij je past? Dan kun je je nog steeds aanmelden. We nemen dan contact met je op als er een ruimte beschikbaar komt die voldoet aan jouw wensen.

Hoe lang mag je antikraak wonen?

We weten vaak niet hoelang een ruimte precies beschikbaar is, dit varieert van enkele weken tot meerdere jaren. We krijgen een gebouw in leegstandbeheer omdat het in afwachting is van bijv. sloop, nieuwbouw, verkoop of herbestemming. Tot die tijd mag het tijdelijk in gebruik genomen worden door ondernemers en/of bewoners. In het geval van een bruikleenovereenkomst bedraagt de opzegtermijn 14 of 28 dagen, bij een (tijdelijke) huurovereenkomst is dit 3 maanden.

Hoe werkt antikraak wonen?

Voor een laag bedrag per maand kun je gebruik maken van een antikraak ruimte, in ruil voor flexibiliteit. We weten niet hoe lang je er kunt blijven wonen of werken. Ondertussen ga je netjes met het gebouw of de woning om, net alsof je thuis bent. Indien een pand een nieuwe bestemming krijgt doen we ons best om je weer aan een nieuwe antikraak woning te helpen.

Is antikraak legaal?

Antikraak betekent: bescherming tegen kraak. Hoewel kraken in Nederland bij wet verboden is, komt het toch nog regelmatig voor. Met antikraak beschermen we een gebouw tegen de negatieve gevolgen van leegstand en bieden we woon- en werkruimtezoekenden een tijdelijke plek om te wonen of werken.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken