Zoek je woon- of werkruimte en heb je een flexibele instelling?

Dan is antikraak wonen of werken misschien iets voor jou. VPS beheert leegstaande gebouwen in heel Nederland: van bedrijfshallen tot kantoorgebouwen, van woningen tot boerderijen, van gevangenissen tot ziekenhuizen en van kerken tot kastelen. Wij stellen deze gebouwen tijdelijk beschikbaar aan mensen die een plek zoeken om te wonen of te werken. Door leegstaand vastgoed op deze manier te gebruiken, zorgen we ervoor dat de ruimte en de omgeving representatief en leefbaar blijven, voorkomen we de negatieve gevolgen van leegstand en bieden we jou een unieke en betaalbare ruimte.

Bekijk het aanbod woon- en werkruimtes

Een greep uit ons antikraak aanbod

Antikraak wonen of werken

Bekijk ons aanbod woon- & werkruimtes

Voor een laag maandbedrag krijg jij een betaalbare woon- of werkruimte in bruikleen. Zolang je op antikraak basis woont of werkt, vragen wij je om een oogje in het zeil te houden en ervoor te zorgen dat de ruimte er netjes uitziet. Zo zorgen we ervoor dat het gebouw zijn waarde behoudt, niet verloedert of gekraakt wordt en dat de omgeving leefbaar en levendig blijft.

Bekijk het aanbod woon- en werkruimtes

Ons actuele aanbod antikraak woon- en werkruimtes

Op onze website vind je een dagelijks wisselend aanbod van antikraak ruimtes. In de meeste gevallen zijn deze direct beschikbaar. Bekijk het huidige antikraak aanbod en check of er een woon- of werkruimte beschikbaar is bij jou in de buurt.

Voordelen van antikraak wonen of werken

  • Antikraak wonen of werken via VPS is al mogelijk vanaf € 150,-
  • Zowel woonruimtes als kantoor- en atelierruimtes
  • Tijdelijke overeenkomsten (bruikleen of tijdelijke verhuur)
  • Betaalbare woon- of werkruimtes
  • Vaak unieke locaties

Aanbod tijdelijke woon- en werkruimtes

VPS heeft door heel Nederland leegstaande panden in beheer voor antikraak wonen of werken. Je kunt hierbij denken aan:

  • Bedrijfshallen en kantoorpanden
  • Woningen
  • Voormalige gevangenissen, kerken en ziekenhuizen
  • Buurthuizen

We hebben verschillende soorten tijdelijke woon- en werkruimtes in heel Nederland beschikbaar. Bekijk ons volledige aanbod, wij voegen dagelijks nieuwe leegstaande ruimtes toe.

Bescherm leegstaande panden: ga antikraak wonen of werken

VPS werkt als leegstandbeheerder voor eigenaren van leegstaand vastgoed. Omdat leegstand risico’s met zich meebrengt, zoals kraak, vandalisme en verloedering, stellen wij in deze panden op tijdelijke basis woon- en werkruimtes beschikbaar. Wanneer jij besluit om antikraak te gaan wonen of werken, ben je bruiklener of tijdelijke huurder van het pand. Jouw aanwezigheid zorgt er — samen met ons periodieke onderhoud — voor dat de negatieve gevolgen van leegstand voorkomen worden.

Meer weten over antikraak wonen of werken?

Heb je vragen over het wonen of werken in een antikraak ruimte? Stel ze ons gerust, wij staan je graag te woord. Bel 088 018 38 00 of neem contact op met een van onze regiokantoren.

Bekijk ook onze andere pagina’s over antikraak voor meer informatie:

1.500 gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen wij leegstaand vastgoed voor overheid, gemeentes, institutionele beleggers en woningcorporaties.

18.500 vastgoedinspecties

Per jaar voeren wij meer dan 18.500 vastgoedinspecties uit.

3.000 tijdelijke gebruikers

Deze betrokken ondernemers, kunstenaars en bewoners beschermen het vastgoed van onze opdrachtgevers.

60 enthousiaste medewerkers

Ons professionele team staat graag voor u klaar.

Compare listings

Vergelijken