Gebiedsontwikkeling: tijdelijk leegstandbeheer

Gebiedsontwikkeling gaat over stedelijke vernieuwing en ontwikkellocaties. Maar staat het vastgoed voorlopig leeg? Dankzij tijdelijk leegstandbeheer voorkomt u specifieke risico’s. Bovendien profiteert u van uitgebreide flexibiliteit, mét de mogelijkheid om rente-, beheer- en verbouwingskosten af te dekken.

We voorkomen risico’s op kraak, inbraak, diefstal en bijvoorbeeld verloedering. In plaats daarvan zetten we het gebied voor u op de kaart. Dat komt de gebiedsontwikkeling ten goede en draagt bij aan het behoud van de (goede) bouwkundige staat. Dankzij ons tijdelijk leegstandbeheer kunt u daarna door met de gebiedsontwikkeling zoals u die heeft gepland.

Neem contact met mij op

Gebiedsontwikkeling: tijdelijk leegstandbeheer

Renovatie of een andere bestemming

Gebiedsontwikkeling vraagt om uitgebreide plannen en een duidelijke visie op de toekomst. Daar gaat tijd overheen, terwijl het pand of gebied leegstaat. Dat brengt risico’s met zich mee, bijvoorbeeld door kraak, inbraak, diefstal en verloedering. Het zou de economische waarde en bouwkundige staat van het gebied enorm kunnen beïnvloeden.

Terwijl u aan de tekentafel nadenkt over trends en ontwikkelingen loopt u risico’s met het vastgoed en de bredere locatie. Dat verhoogt de druk om snel met nieuwe plannen te komen en daarmee te starten. Dit komt de kwaliteit en zorgvuldigheid niet ten goede. Gelukkig kan het ook anders, als u bezig bent met een renovatie of nieuwe bestemming voor het pand of het ruimere gebied.

Lees ook: Een positief imago voor het herontwikkelgebied: 3x inspiratie

Ontdek onze projecten

Het Schieblock Rotterdam

Het Schieblock is een stadslaboratorium. Creatieve ondernemers uit allerlei disciplines komen er samen. De gemeente Rotterdam is eigenaar en schakelde VPS in voor de verhuur van de ruimtes en de beveiliging van het pand en bijbehorende terrein

FutureDome Breda

De tijdelijke invulling van de koepelgevangenis in Breda is een initiatief van VPS en het Rijksvastgoedbedrijf. Samen met de gemeente Breda ontwikkelden we een dynamische community voor ondernemers, kunstenaars en maatschappelijke initiatieven.

Fort Isabella Vught

Fort Isabella is een voormalig kazerneterrein met een rijk verleden. We realiseerden een tijdelijke invulling voor bewoners, ondernemers, kunstenaars en horeca. Het voormalig gesloten terrein is nu een open ontmoetingsplek als brug naar de toekomst.

VPS Special Projects: wij denken met u mee

VPS is uw specialist in leegstandbeheer, bijvoorbeeld in de periode voor gebiedsontwikkeling. Dus liggen er nieuwe plannen of moet de toekomstvisie nog worden opgesteld? Geen probleem, wij beheren het vastgoed en het gebied. We voorkomen de risico’s van leegstand. Tegelijkertijd houden we de bouwkundige staat goed in de gaten. Dat betekent dat u er meteen mee aan de slag kunt zodra de nieuwe visie en de plannen rond zijn.

Bovendien denken we graag met u mee, als nog niet goed duidelijk is welke tijdelijke bestemming het gebied moet krijgen. Onze bedrijfstak VPS Special Projects heeft ervaring met de meest uiteenlopende locaties en gebieden.

Dus zoekt u een partner die tijdens de gebiedsontwikkeling op een creatieve manier bijdraagt aan een nieuwe invulling van het gebied? Wij hebben de kennis en ervaring om voor bestaande panden en locaties een tijdelijke of nieuwe bestemming te vinden. Op die manier behouden we zowel de economische waarde als de bouwkundige staat. In sommige gevallen blijkt de tijdelijke bestemming zelfs bij te dragen aan de populariteit en zichtbaarheid van de locatie. Dat biedt voordelen bij de introductie van de uiteindelijke nieuwe bestemming. Tijdens de gebiedsontwikkeling werken we met tijdelijk leegstandbeheer alvast aan het succes van de uiteindelijke plannen. 

Active placemaking: diverse functies

Leegstandbeheer tijdens gebiedsontwikkeling is mogelijk in allerlei vormen. We kunnen u bijvoorbeeld goed van dienst zijn met:

 • Pop-up stores
  Breng de levendigheid terug met bijvoorbeeld pop-up stores. Ze zijn tijdelijk aanwezig tijdens de gebiedsontwikkeling. Niet zelden zijn het bovendien winkeliers die na het leegstandbeheer kiezen voor een definitieve plek op de locatie.
 • Creatieve ondernemers
  Onder andere kunstenaars en andere creatieve ondernemers brengen een nieuwe impuls in het gebied. Dit trekt zowel publiek als andere creatieven aan, die samen zorgen voor een interessante locatie waar wat gebeurt.
 • Workshops en cursussen
  Met workshops en cursussen ontstaat er een creatieve sfeer waarin er van alles mogelijk is. Wij selecteren ondernemers en andere initiatieven, die goed aansluiten op de gebiedsontwikkeling en binnen het tijdelijke leegstandbeheer.
 • Horeca
  Door een (tijdelijke) horecagelegenheid te plaatsen in het ontwikkelgebied creëer je levendigheid en betrek je publiek van buitenaf bij de locatie.

Daarnaast kunnen we zorgen voor tijdelijke bewoners in het gebied. Zij houden de locatie levendig en voorkomen bijvoorbeeld verloedering of kraak. Uiteraard kunnen we ondertussen de staat van de panden in de gaten houden. We signaleren vroegtijdig eventuele problemen, zodat u daarop in kunt spelen voordat er daadwerkelijk schade ontstaat.

Gebiedsontwikkeling: tijdelijk leegstandbeheer

Zoekt u een partner voor uw gebiedsontwikkeling? We verzorgen het tijdelijk leegstandbeheer. Het biedt u letterlijk en figuurlijk de ruimte en de tijd om de ontwikkeling zorgvuldig aan te pakken. Terwijl u de plannen en de toekomstvisie uitwerkt zorgen wij ervoor dat het gebied levendig blijft. Of geven we het zelfs een nieuwe impuls, die zal bijdragen aan het succes van de nieuwe bestemming.

Stel ons uw vragen of vertel ons waar u mee bezig bent. Dan leggen wij u graag uit hoe we hiermee kunnen bijdragen aan de succesvolle gebiedsontwikkeling.

We denken graag met u mee

Neemt u gerust contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte of advies op maat.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken