Opdrachtgever
Ecolab

In beheer sinds
december 2023

Het concept

De voormalige Zeepfabriek in Nieuwegein wordt getransformeerd tot een bruisend werkgebied. Door plaatsing van tijdelijke gebruikers wordt een representatieve invulling gegeven aan het leegstaande terrein. Op deze bijzondere locatie zijn werkruimtes gecreëerd die geschikt zijn voor verschillende soorten ondernemers. Van grote ruimtes die ideaal te benutten zijn voor ondernemingen op het gebied van sport en spel tot kleine ruimtes die ideaal zijn als kantoor, atelier of fotostudio. Zo wordt een leegstaand object met een rijk verleden opnieuw tot leven gebracht!

Plan voor tijdelijke beveiliging

Om het fabrieksterrein in de periode van leegstand optimaal te beschermen heeft VPS Beveiliging een plan gemaakt voor het aanbrengen van tijdelijke beveiligingsinstallaties. Tot het moment dat de vergunningen zijn goedgekeurd voor de inbeheername en het plaatsen van tijdelijke gebruikers, wordt het volledige terrein in de tussenperiode beveiligd met 5 VPS Smart Towers. Daarnaast zijn er rond kerst en oudjaarsdag preventieve controlerondes gepland die worden uitgevoerd door erkende beveiligers. Zo blijft alles in tact voordat de nieuwe tijdelijke gebruikers het terrein vullen. Een mooi voorbeeld van een totaaloplossing die VPS kan bieden om de risico’s van leegstand tegen te gaan!

Zinvolle, tijdelijke invulling

Met ruim 30 jaar ervaring geldt VPS Nederland als pionier in het creëren van innovatieve, tijdelijke invullingen van leegstand vastgoed in aanloop naar herontwikkeling. Onder de noemer VPS Special Projects hebben we al diverse tijdelijke leegstandbeheerconcepten op onze naam staan, zoals het voormalig Fabrieksterrein van De Kaai in Rotterdam, FutureDome in Breda, het Schieblock in Rotterdam, Fort Isabella in Vught en het Gasthuiskwartier in Den Bosch.

Het tijdelijk beheer van deze projecten laat zien dat leegstandbeheer meer is dan eenvoudigweg het plaatsen van een bewoner of ondernemer in een leegstaande ruimte: het gaat om het koppelen van mensen aan passende gebouwen waar zij (tijdelijk) kunnen wonen of werken, het met elkaar verbinden van verschillende partijen en het meedenken met de eigenaar en de gemeente over de visie naar de toekomst.

We denken graag met u mee

Vragen over onze dienstverlening? Geef het ons aan, dan nemen we snel contact met u op.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken