Leegstaande gebouwen tijdelijk in gebruik door startups, zzp’ers en kunstenaars

Al ruim 8 jaar is Young Startup het ondernemersnetwerk van VPS. Young Startup staat voor een verantwoorde en zinvolle invulling van leegstaand vastgoed. Met Young Startup maken wij werk van leegstand door leegstaande gebouwen tijdelijk beschikbaar te stellen aan enthousiaste startups, zzp’ers, kleine bedrijven en kunstenaars.

Op youngstartup.nl delen wij stories: sprekende case studies van succesvolle leegstandbeheerprojecten en inspirerende ondernemersverhalen. Ondernemers die op zoek zijn naar tijdelijke werkruimte vinden er ons ruimteaanbod en kunnen zich er direct voor aanmelden. Voor eigenaren van vastgoed laat de website zien op welke wijze leegstaande gebouwen op een zinvolle manier tijdelijk gebruikt kunnen worden en hoe dit bijdraagt aan waardebehoud, representativiteit en het behoud van rendement.

Naar youngstartup.nl

Waardevolle invulling van uw vastgoed

Win-win situatie

Young Startup is onderdeel van VPS Nederland. We zetten ons al ruim 30 jaar in voor zinvolle, tijdelijke en waardevolle invullingen van leegstaand vastgoed. Daarbij streven we naar een win-win-situatie. We voorkomen voor u de negatieve gevolgen van leegstand, terwijl we kleine en startende ondernemers een plek bieden om voor een betaalbare prijs te ondernemen.

Gebruikers met groeiambitie

We sluiten bruikleenovereenkomsten af met ondernemers die bouwen aan succes. We gebruiken een flexibele contractvorm, waarbij de ondernemer bruiklener in plaats van huurder is. Daarvoor betaalt de ondernemer een kleine gebruiksvergoeding.

Het voorkomt ingewikkelde procedures rondom huur en verhuur. De overeenkomst geldt voor onbepaalde duur, met een opzegtermijn van 28 dagen. Dit garandeert maximale flexibiliteit, om snel te anticiperen als plannen wijzigen.

Tijdens het gebruik van uw pand monitoren wij de startende ondernemer. Bij langdurige leegstand van uw pand kunnen we met de ondernemer afspraken maken over de omzetting van bruikleen naar huur.

  • Snel en maatschappelijk verantwoord
  • Levendigheid in en rondom het pand
  • Betere verhuur- en verkoopmogelijkheden
  • Gebruikers met groeiambitie
  • Volledig ontzorgd door VPS

Wilt u meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Geef het ons aan, dan nemen we contact met u op.

Neem contact met mij op
Wat is Young Startup?

Ben je op zoek naar een fijne en betaalbare kantoorruimte of atelier? Dan is Young Startup iets voor jou. Wij bieden ondernemers uit allerlei disciplines werkruimte in leegstaand vastgoed. Young Startup is een uitstekende manier om jouw bedrijf net die stap te geven die het nodig heeft. Ben je nog niet enthousiast? Lees dan de succesverhalen van ondernemers die jou voorgingen op Young Startup.

Hoe krijg ik een antikraak werkruimte?

Om gebruik te maken van ruimte via Young Startup is het van belang dat je flexibel bent en je beseft dat je op het pand van iemand anders past. Je draagt bij aan de representativiteit van de ruimte en een prettige leefomgeving. Bekijk de beschikbare ruimtes en meld je direct aan als er een ruimte bij staat waar je interesse in hebt.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken