Voor starters, studenten, ondernemers en kunstenaars

Hoe werkt antikraak en hoe kom je aan een antikraak woning of werkruimte? Dat leggen we je graag uit. We zijn VPS en beheren leegstaande woningen en andere gebouwen door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijfshallen en kantoorpanden, complete boerderijen, voormalige gevangenissen, ziekenhuizen, kerken en zelfs kastelen.

Je kunt als starter, student, ondernemer of kunstenaar op antikraak basis een ruimte gebruiken. Om tijdelijk te wonen of te werken, voor een lage prijs per maand. Jij zorgt er op die manier voor dat het gebouw en de omgeving leefbaar blijven, en de vastgoedeigenaar geen last krijgt van kraak, inbraak en vandalisme.

Bekijk het aanbod woon- en werkruimtes

Hoe werkt antikraak

Flexibel en netjes

Benieuwd hoe antikraak werkt? Jij kunt vanaf € 150,- per maand een antikraak ruimte gebruiken, in ruil voor flexibiliteit. We weten niet hoe lang je er kunt blijven wonen of werken. Ondertussen ga je netjes met het gebouw of de woning om, net alsof je thuis bent. Uiteraard geven we het je zo snel mogelijk aan als het pand een nieuwe bestemming krijg. En doen we ons best om je weer aan een nieuwe antikraak woning of werkruimte te helpen.

Bekijk het aanbod woon- en werkruimtes

Hoe kom ik aan een antikraak woning of werkruimte?

Hoe kom je aan een antikraak woning of werkruimte? Als je 18 jaar of ouder bent kun je je online aanmelden voor de woningen en werkruimtes. Bekijk de beschikbare ruimtes en meld je direct aan als er een ruimte bij staat waar je interesse in hebt. Of vul het online aanmeldformulier in, dan nemen we contact op als we iets vinden dat bij je past.

We nodigen je uit voor een intakegesprek en een bezichtiging. Tijdens het gesprek geven we je meer informatie over de ruimte en onze werkwijze. Na jouw akkoord tekenen we de huur- of bruikleenovereenkomst. Die heeft een opzegtermijn van 28 dagen in het geval van woonruimte en 14 of 28 dagen bij werkruimte. Meestal kun je de ruimte daarna meteen betrekken.

Let op: als je onze overeenkomst accepteert betaal je € 25,- inschrijfkosten en € 85,- administratiekosten. Daarnaast vragen we je om een waarborgsom. Bij het vaststellen van de maandelijkse vergoeding voor antikraak woningen hanteren wij de richtlijnen van het Keurmerk Leegstandbeheer.

Ontdek ons antikraak aanbod

Bekijk ons aanbod antikraak woningen en werkruimtes

Op zoek naar een antikraak woning of goedkope werkruimte? Bekijk het complete aanbod, met woningen en gebouwen ook bij jou in de buurt.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

60+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken