Opdrachtgever
Waterland Real Estate

In beheer sinds
Maart 2020

Situatieschets

Er liggen bruisende plannen klaar om het fabriekscomplex van Meneba in Wormerveer te ontwikkelen tot een nieuw woon- en werkgebied. De wethouder wil er een plek van maken met woningen, bedrijvigheid en veel ruimte voor ontmoetingsplekken. Totdat de bestemmingsplannen klaar zijn staat het terrein leeg.

Industrieel fabriekscomplex

Al tijdens de laatste fase van gebruik was er sprake van veelvuldig vandalisme. Eigenaar Waterland Real Estate, voor wie we ook voormalig revalidatiecentrum De Trappenberg in Huizen beheren, schakelde ons in.

Het doel was de bescherming van het bijzondere complex, tot aan de herontwikkeling. Bovendien vroeg de opdrachtgever ons naar een manier om het terrein tot leven te brengen. We hebben de industriële plek aan het water daarom omgedoopt tot ‘Vlijt aan de Zaan’.

Vlijt aan de Zaan

Het fabriekscomplex was tot het najaar van 2020 nog gedeeltelijk in gebruik als meelfabriek. In de bijgebouwen werkten toen al enthousiaste kunstenaars en creatieve ondernemers.

Inmiddels is het volledige terrein beschikbaar voor creatieve initiatieven. VPS spreekt met zowel de eigenaar, de gemeente, omwonenden als de huurders om invulling aan het terrein te geven. Vanuit draagvlak in de omgeving komt het terrein helemaal tot leven.

We werken bovendien hard aan plannen om ook de buitenterreinen een zinvolle en representatieve invulling te geven. Dit moet een ontmoetingsplaats worden die de aantrekkingskracht van het gebied vergroot. Op die manier wordt het een stevige brug naar de toekomst zoals de wethouder die voor ogen heeft.

We denken graag met u mee

Vragen over onze dienstverlening? Geef het ons aan, dan nemen we snel contact met u op.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken