Opdrachtgever
Waterland Real Estate

In beheer sinds
maart 2020

Situatieschets

Er liggen bruisende plannen klaar om het fabriekscomplex van Meneba in Wormerveer te ontwikkelen tot een nieuw woon- en werkgebied. De wethouder heeft aangegeven dat het een plek gaat worden met verschillende soorten woningen, bedrijvigheid en veel ruimte voor ontmoetingsplekken. Uiteraard dienen eerst de juiste bestemmingsplannen worden ontwikkeld en goedgekeurd, waardoor er een periode van leegstand ontstaat op het terrein.

Industrieel fabriekscomplex

Zelfs al tijdens de laatste fase van het actieve gebruik van de fabriek is er veelvuldig sprake geweest van vandalisme. Om deze reden heeft eigenaar Waterland Real Estate, voor wie wij ook het voormalige revalidatiecentrum De Trappenberg in Huizen beheren, VPS ingeschakeld. Het hoofddoel was om op korte termijn het bijzondere complex te beschermen tot aan het moment dat de herontwikkeling gaat plaatsvinden. Tevens zou het van grote meerwaarde zijn als het terrein tot leven zou komen, met het oog op de toekomst. Wij hebben daarom deze industriële plek aan het water omgedoopt tot ‘Vlijt aan de Zaan’.

Vlijt aan de Zaan

Het fabriekscomplex is momenteel nog gedeeltelijk in gebruik als meelfabriek. De bijgebouwen zijn onder de noemer ‘Vlijt aan de Zaan’ reeds in gebruik genomen door enthousiaste kunstenaars en (creatieve) ondernemers.

In het najaar van 2020 zal ook de werkzame fabriek haar deuren sluiten, wat ruimte zal bieden aan meer creatieve initiatieven. VPS is druk in gesprek met alle betrokken partijen (eigenaar, gemeente, omwonenden en huidige huurders) om hier concrete invulling aan te geven. Het belangrijkste is namelijk dat het concept draagvlak heeft in de omgeving, zodat het ook echt gaat ‘leven’.

Daarnaast wordt er hard gewerkt aan verschillende plannen om ook de buitenterreinen op zinvolle en representatieve wijze te benutten. Het doel is om hier een ontmoetingsplaats van te maken die de aantrekkingskracht tot het gebied zal vergroten, en daarmee een stevige brug zal vormen naar de toekomst.

Wij staan u graag te woord

Neemt u gerust contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte of advies op maat.

1.500 gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen wij leegstaand vastgoed voor overheid, gemeentes, institutionele beleggers en woningcorporaties.

18.500 vastgoedinspecties

Per jaar voeren wij meer dan 18.500 vastgoedinspecties uit.

3.000 tijdelijke gebruikers

Deze betrokken ondernemers, kunstenaars en bewoners beschermen het vastgoed van onze opdrachtgevers.

60 enthousiaste medewerkers

Ons professionele team staat graag voor u klaar.

Compare listings

Vergelijken