Leegstandbeheer voor de overheid

Leegstaand overheidsvastgoed brengt allerlei risico’s met zich mee. Wij verzorgen het leegstandbeheer en voorkomen daarmee bijvoorbeeld kraak, inbraak, diefstal en verloedering. Bovendien beschikken we over een breed bestand met representatieve bewoners en ondernemers die de locaties graag (tijdelijk) gebruiken.

We beheren allerlei bijzondere locaties. Die kunnen we bewaken of daar een tijdelijke andere invulling voor vinden, afhankelijk van uw wensen. Gaat het bijvoorbeeld om een gevangenis, een schoolgebouw of een Rijksmonument? Voor al die locaties, panden en gebieden hebben we al eens passende oplossingen gevonden. Zo zorgen wij voor het leegstandbeheer voor de overheid en heeft u er zelf zo min mogelijk omkijken naar.

De overheden waarvoor we werken waarderen onder andere de hoge mate van flexibiliteit die we bieden. Dus krijgt het pand, de locatie of het gebied een nieuwe bestemming? We geven het vastgoed binnen 14 tot 28 dagen terug. Dat betekent dat de locatie binnen maximaal 4 weken beschikbaar is, natuurlijk leeg, ontruimd en minimaal bezemschoon.

Neem contact met mij op

Leegstandbeheer voor de overheid

Voorkom de risico’s van leegstand

Leegstand van overheidsvastgoed brengt allerlei risico’s met zich mee. We werken voor het Rijksvastgoedbedrijf en lokale en regionale overheden. We voorkomen de risico’s van leegstand, waarbij u kunt denken aan:

  • Kraak en vernieling
  • Inbraak en diefstal
  • Verloedering van de leefomgeving

In al die gevallen staat de economische waarde van het vastgoed onder druk. Bovendien kan de bouwkundige staat eronder leiden, waardoor de problemen zich opstapelen. Wij bieden de oplossing waar u naar zoekt of kunnen meedenken over een creatieve (tijdelijke) invulling.

Onze oplossingen verbeteren de leefbaarheid. We beschikken over een breed bestand met bijvoorbeeld representatieve bewoners. Zij zijn op zoek naar tijdelijke woonruimte. Daarvoor betalen ze een eerlijke vergoeding, waarmee u de kosten voor rente, beheer en bijvoorbeeld verbouwing(en) kunt dekken.

Dankzij leegstandbeheer blijft het vastgoed in goede staat. Samen voorkomen we verloedering en verpaupering van de leefomgeving. Op de lange termijn minimaliseert dit de kosten en optimaliseert het rendement. In de tussentijd kunnen we flexibele oplossingen bieden, bijvoorbeeld op basis van bruikleen of tijdelijke verhuur.

Lees ook: Leegstand van een Rijksmonument: voorkom verloedering en 3 andere risico’s

Ontdek onze projecten

Het Schieblock Rotterdam

Het Schieblock is een stadslaboratorium. Creatieve ondernemers uit allerlei disciplines komen er samen. De gemeente Rotterdam is eigenaar en schakelde VPS in voor de verhuur van de ruimtes en de beveiliging van het pand en bijbehorende terrein

FutureDome Breda

De tijdelijke invulling van de koepelgevangenis in Breda is een initiatief van VPS en het Rijksvastgoedbedrijf. Samen met de gemeente Breda ontwikkelden we een dynamische community voor ondernemers, kunstenaars en maatschappelijke initiatieven.

Fort Isabella Vught

Fort Isabella is een voormalig kazerneterrein met een rijk verleden. We realiseerden een tijdelijke invulling voor bewoners, ondernemers, kunstenaars en horeca. Het voormalig gesloten terrein is nu een open ontmoetingsplek als brug naar de toekomst.

Behoud de kwaliteit en duurzaamheid

We zijn de specialist in leegstandbeheer voor de overheid. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn de kwaliteit en duurzaamheid van het vastgoed. We voorkomen dat kraak, inbraak, diefstal en verloedering afbreuk doen aan bijvoorbeeld de economische waarde van het vastgoed. Bovendien houden we de bouwkundige kwaliteit nauwlettend in de gaten, zodat deze niet ongemerkt achteruit gaat.

Is de duurzaamheid van het pand belangrijk? Ook daar dragen we graag aan bij. Zo zorgen we voor een pand en gebied die bijdragen aan bijvoorbeeld uw visie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is de beste keuze voor duurzaam beheer van vastgoed, zowel voor u als overheid als voor andere opdrachtgevers waarvoor we werken.

Creatieve invulling

We zijn gespecialiseerd in deskundig leegstandbeheer, bijvoorbeeld voor overheidsvastgoed. Tijdens bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling houden we het vastgoed nauwlettend in de gaten. Ondertussen zorgen bewoners of creatieve ondernemers voor de levendigheid in het gebied, waardoor het ook daar niet aan ontbreekt.

Zoekt u naar een creatieve invulling van de locatie, bovenop tijdelijk leegstandbeheer? Vanuit VPS Special Projects bieden we allerlei mogelijkheden op maat. We denken met u mee over de locatie, het gebied en het pand of de panden waar het om gaat. Bovendien kunnen we zelfs zoeken naar oplossingen in lijn met de uiteindelijke bestemming die u voor ogen heeft. Zo zorgen we samen voor de ideale invulling van de tijd, de ruimte en de specifieke bestemming of het gebied. Niet zelden levert dat samenwerkingen op tussen creatieve ondernemers die er bijvoorbeeld ook daarna ruimte huren en zorgen voor de levendige invulling.

Leegstandbeheer voor de overheid

Zoekt u een specialist voor leegstandbeheer voor de overheid? We hebben ervaring met allerlei soorten vastgoed van de overheid. We verzorgen het beheer daarvan of zoeken samen naar creatieve oplossingen. Op die manier overbruggen we de periode van gebiedsontwikkeling en nemen we de druk weg op de noodzaak om vlot tot nieuwe plannen en een bestemming te komen.

Aan de andere kant bieden we juist flexibiliteit, bijvoorbeeld door het pand altijd weer na 2 tot 4 weken bezemschoon op te leveren. Zo weet u zeker dat u snel weer over het vastgoed kunt beschikken als dat nodig is. 

We denken graag met u mee

Neemt u gerust contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte of advies op maat.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken