Opdrachtgever
VORM

In beheer sinds
december 2022

Het concept

De voormalige margarinefabriek, tijdens het tijdelijk beheer ook bekend als De Kaai | beleven & werken, is een tijdelijke hotspot aan de Rotterdamse Nassaukade. Dit terrein biedt ruimte aan tientallen non-profit en profit ondernemers die passen binnen de thema’s Cultuur, Sport, Food, Creatief, Ambacht en Duurzaamheid. Vanuit deze zes pijlers geeft de tijdelijke bedrijvigheid een dynamische impuls aan de buurt en de stad en hiermee slaat het terrein een brug naar de toekomstplannen van projectontwikkelaar VORM.

Het fabrieksterrein heeft een rijk verleden en bevindt zich op een prachtige locatie aan het water, vlakbij het bruisende centrum van Rotterdam.

Toekomstplannen

De Rotterdamse projectontwikkelaar VORM heeft het fabrieksterrein in 2021 gekocht en zal hier in samenspraak met de gemeente Rotterdam een grootschalige, binnenstedelijke herontwikkeling realiseren. De ambitie is om van de voormalige margarinefabriek een nieuwe stadswijk te maken met een duurzaam en toekomstbestendig woon- en werkprogramma.

Zinvolle, tijdelijke invulling

Met ruim 30 jaar ervaring geldt VPS Nederland als pionier in het creëren van innovatieve, tijdelijke invullingen van leegstand vastgoed in aanloop naar herontwikkeling. Onder de noemer VPS Special Projects hebben we al diverse tijdelijke leegstandbeheerconcepten op onze naam staan, zoals FutureDome in Breda, het Schieblock in Rotterdam, Fort Isabella in Vught en het Gasthuiskwartier in Den Bosch.

Het tijdelijk beheer van deze projecten laat zien dat leegstandbeheer meer is dan eenvoudigweg het plaatsen van een bewoner of ondernemer in een leegstaande ruimte: het gaat om het koppelen van mensen aan passende gebouwen waar zij (tijdelijk) kunnen wonen of werken, het met elkaar verbinden van verschillende partijen en het meedenken met de eigenaar en de gemeente over de visie naar de toekomst.

We denken graag met u mee

Vragen over onze dienstverlening? Geef het ons aan, dan nemen we snel contact met u op.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken