Bescherm uw vastgoed met VPS leegstandbeheer

Van kantoorgebouwen tot bedrijfshallen, van kerken tot kastelen en van woonwijken tot herontwikkelgebieden: VPS levert flexibele en representatieve invullingen op basis van leegstandbeheer (antikraak) die helpen uw vastgoed of herstructureringsgebied te beschermen. Er bestaat geen standaardaanpak, geen twee projecten zijn immers identiek. Soms spelen maatschappelijke belangen een grote rol en een andere keer vormen financiële aspecten hoofdzaak. Hoe groot of hoe klein uw locatie ook is, wij zorgen voor de best passende tijdelijke oplossing voor uw vastgoed.

Neem contact met mij op

Flexibel en creatief

VPS maakt werk van leegstand

Leegstandrisico’s minimaliseren en uw rendement optimaliseren: dat is waar wij ons voor inzetten. Wij brengen uw vastgoed of herstructureringsgebied tot leven en gaan hierbij een stapje verder dan enkel het plaatsen van een tijdelijke gebruiker in een leegstaand pand.

We leveren maatwerk, denken met u mee en bieden creatieve oplossingen voor leegstandvraagstukken. Benieuwd hoe wij dit doen? Bekijk onze projecten.

Representatieve tijdelijke gebruikers

Wij zijn ons ervan bewust dat de kwaliteit van onze dienstverlening voor een groot gedeelte wordt bepaald door onze tijdelijke gebruikers. Wij selecteren deze mensen dan ook zorgvuldig door middel van individuele intakegesprekken. Netheid, betrouwbaarheid en een flexibele instelling zijn daarbij belangrijke selectiecriteria. Na deze uitgebreide kennismaking weten wij precies wie uw ruimte gebruikt.

We hanteren contracten waarin de rechten en plichten van alle partijen helder zijn vastgelegd. Daarnaast hebben wij een goede verstandhouding met onze tijdelijke gebruikers. Tijdens de periode van leegstandbeheer houden we contact en we proberen tijdig een alternatieve ruimte voor hen te vinden.

Veel tijdelijke gebruikers blijven lange tijd bij ons en hebben via VPS al in diverse panden gewoond of gewerkt.

Een greep uit onze projecten

Het Schieblock – Rotterdam

Het Schieblock is een levendig ​‘stadslabaratorium’ waar creatieve ondernemers van uiteenlopende disciplines gehuisvest zijn. Eigenaar van de locatie, gemeente Rotterdam, heeft VPS ingeschakeld voor de verhuur van de ruimtes in het Schieblock en de beveiliging van het pand en het bijbehorende terrein.

FutureDome – Breda

De tijdelijke invulling van de koepelgevangenis in Breda is een initiatief van VPS en het Rijksvastgoedbedrijf, in samenspraak met Gemeente Breda. Het terrein is omgedoopt tot FutureDome en staat voor een dynamische community van ondernemers, kunstenaars en maatschappelijke initiatieven die een bijdrage levert aan de toekomst van de stad.

Fort Isabella – Vught

Fort Isabella is een voormalig kazerneterrein met een rijk verleden. Er is een tijdelijke invulling gerealiseerd met bewoners, ondernemers, kunstenaars en horeca om zo de negatieve gevolgen van leegstand te voorkomen, de bouwkundige staat van de gebouwen te beschermen en een open ontmoetingsplek te creëren. Een sprekend voorbeeld van leegstandbeheer als brug naar de toekomst.

Leegstandbeheer van bedrijfsonroerend goed

Als eigenaar van leegstaand vastgoed bent u op zoek naar een zinvolle en constructieve oplossing. VPS bekijkt graag samen met u de mogelijkheden voor leegstandbeheer. Is het pand geschikt voor tijdelijk gebruik door ondernemers, kunstenaars of bewoners? Mogelijk heeft u zelf voorkeuren of ideeën. Samen maken we afspraken over de beheerperiode, het aantal tijdelijke gebruikers en eventuele reparaties en onderhoud. Als het nodig is, plaatsen we tijdelijke voorzieningen zoals een keuken of een douche. Ook beheren wij omgevingsgebieden, zoals parkeerplaatsen.

Uw herstructureringsproject in goede banen

Bent u bezig met klein- of grootschalige wijkvernieuwing of herstructurering? Levendigheid, veiligheid, betrokkenheid: tijdens een herstructureringsproces vormen deze zaken een voorwaarde voor een leefbare wijk. VPS heeft ruime ervaring in de begeleiding van herstructureringstrajecten en kan u op verschillende manieren ondersteunen, afhankelijk van het project en uw doelstellingen. We organiseren tevens verschillende activiteiten die de bewonersparticipatie vergroten. U kunt daarbij denken aan het organiseren van buurtbarbecues, ​‘houd-de-wijk-schoon’-middagen of feestelijkheden rond de kerstdagen.

Overheidsvastgoed bewaren voor de toekomst

Als overheidsinstelling beschikt u vaak over bijzondere vastgoedlocaties. Voormalige gevangenissen, schoolgebouwen of rijksmonumenten: u wilt ze bewaren voor de toekomst. Heeft u er nog geen blijvende bestemming voor gevonden? VPS helpt de waarde van het vastgoed te behouden, terwijl de omgeving leefbaar, schoon en veilig blijft. Daarnaast bieden wij u een optimale flexibiliteit: zodra u een nieuwe bestemming voor de locatie heeft gevonden en wij het contract met de tijdelijke gebruikers beëindigd hebben (opzegtermijn 14 of 28 dagen) is de locatie weer beschikbaar: leeg, ontruimd en bezemschoon.

Leegstandbeheer van ontwikkellocaties

Heeft u plannen voor klein- of grootschalige gebiedsontwikkeling of stedelijke vernieuwing? Voor verschillende projectontwikkelaars verzorgen wij het leegstandbeheer of de antikraak van ontwikkellocaties. Onze dienstverlening biedt de flexibiliteit die u nodig heeft, terwijl u tegelijkertijd rente‑, beheer- en eventuele verbouwingskosten kunt afdekken. Daarnaast minimaliseren we leegstandrisico’s, zetten we het gebied op de kaart in de opmaat naar herontwikkeling en houden we de bouwkundige staat van bestaande gebouwen in stand.

Wij staan u graag te woord

Neemt u gerust contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte of advies op maat.

1.500 gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen wij leegstaand vastgoed voor overheid, gemeentes, institutionele beleggers en woningcorporaties.

18.500 vastgoedinspecties

Per jaar voeren wij meer dan 18.500 vastgoedinspecties uit.

3.000 tijdelijke gebruikers

Deze betrokken ondernemers, kunstenaars en bewoners beschermen het vastgoed van onze opdrachtgevers.

60 enthousiaste medewerkers

Ons professionele team staat graag voor u klaar.

Compare listings

Vergelijken