Vastgoedbescherming met VPS leegstandbeheer

VPS beschermt vastgoed zoals kantoorgebouwen, bedrijfshallen, kerken, kastelen en complete woonwijken en herontwikkelgebieden. Wij ontwikkelen flexibele en representatieve invullingen op basis van leegstandsbeheer en antikraak. Zo helpen we uw vastgoed of herstructeringsgebied te beschermen.

We hanteren voor vastgoedbescherming geen standaardaanpak, omdat ieder project uniek is. Soms spelen maatschappelijke belangen een grote rol, terwijl andere keren de financiële aspecten belangrijker zijn. Hoe groot of klein uw locatie ook is, wij vinden de best passende tijdelijke oplossing om uw vastgoed te beschermen.

Neem contact met mij op

Flexibel en creatief

Wij beschermen uw leegstaande vastgoed

We minimaliseren leegstandsrisico’s en optimaliseren uw rendement. Dus zoekt u een specialist die uw leegstaand vastgoed of een herstructureringsgebied weer laat leven? Wij gaan verder dan alleen het plaatsen van een bewoner of ondernemer in een leegstaand pand.

In plaats daarvan leveren we maatwerk voor vastgoedbescherming. We denken met u mee, creëren creatieve oplossingen en gaan graag met u aan de slag met het leegstandsvraagstuk. En bent u benieuwd hoe we dat doen? Bekijk onze projecten.

Bescherm uw vastgoed met tijdelijke gebruikers

Het zijn onze tijdelijke gebruikers die grotendeels de kwaliteit van onze dienstverlening bepalen. Daarom selecteren we zowel bewoners als ondernemers en kunstenaars altijd zorgvuldig. We houden individuele intakegesprekken en letten op netheid, betrouwbaarheid en een flexibele instelling. Na een uitgebreide kennismaking weten wij wie uw ruimte gaat gebruiken.

We werken met contracten, waarin we de rechten en plichten van alle partijen duidelijk vastleggen. Bovendien hebben we een goede relatie met onze tijdelijke gebruikers. Tijdens ons leegstandbeheer houden we contact. Bij beëindiging van de bruikleen of huur zoeken we voor hen naar alternatieve ruimte. Veel tijdelijke gebruikers blijven lange tijd via ons huren of bruiklenen, in diverse woningen en panden.

Ontdek onze projecten

Het Schieblock Rotterdam

Het Schieblock is een stadslaboratorium. Creatieve ondernemers uit allerlei disciplines komen er samen. De gemeente Rotterdam is eigenaar en schakelde VPS in voor de verhuur van de ruimtes en de beveiliging van het pand en bijbehorende terrein

FutureDome Breda

De tijdelijke invulling van de koepelgevangenis in Breda is een initiatief van VPS en het Rijksvastgoedbedrijf. Samen met de gemeente Breda ontwikkelden we een dynamische community voor ondernemers, kunstenaars en maatschappelijke initiatieven.

Fort Isabella Vught

Fort Isabella is een voormalig kazerneterrein met een rijk verleden. We realiseerden een tijdelijke invulling voor bewoners, ondernemers, kunstenaars en horeca. Het voormalig gesloten terrein is nu een open ontmoetingsplek als brug naar de toekomst.

Leegstandbeheer van bedrijfsonroerend goed

Als eigenaar van leegstaand vastgoed zoekt u naar een zinvolle en constructieve oplossing. Het beschermt uw vastgoed. We denken graag met u mee over de mogelijkheden. Dus is een pand geschikt voor bewoners, ondernemers of wellicht kunstenaars? We zijn benieuwd naar uw ideeën en voorkeuren.

Samen maken we afspraken over de beheerperiode, het aantal tijdelijke gebruikers en eventuele reparaties en het onderhoud. Als het nodig is plaatsen we zelfs tijdelijke voorzieningen zoals een keuken of douche. En kunnen we binnen de vastgoedbescherming de omgevingsgebieden beheren, zoals parkeerplaatsen.

Begeleiding bij herstructurering en wijkvernieuwing

Werkt u aan een kleine of grootschalige wijkvernieuwing of een herstructurering? We begeleiden u bij het ontwikkelen van levendigheid, veiligheid en betrokkenheid. Dit komt de leefbaarheid van de wijk en omgeving sterk ten goede.

We organiseren activiteiten om de bewonersparticipatie te verbeteren en dragen bij aan bijvoorbeeld maatschappelijke doelstellingen van het project. U kunt denken aan buurtbarbecues, feestelijkheden rond feestdagen en ‘houd-de-wijk-schoon’-middagen.

Ervaring met overheidsvastgoed

Overheidsinstellingen beschikken veelal over bijzondere vastgoedlocaties. VPS heeft ervaring met het leegstandbeheer van gevangenissen, schoolgebouwen en zelfs Rijksmonumenten. Wij helpen die te bewaren voor de toekomst, ook als u daar nog geen blijvende bestemming voor heeft gevonden.

We stellen ons optimaal flexibel op. Zodra u een nieuwe bestemming voor het pand of terrein heeft gevonden geven we dat binnen 14 of 28 dagen weer terug. Zo is de locatie binnen 4 weken weer netjes leeg, ontruimd en bezemschoon.

Leegstandbeheer bij gebiedsontwikkeling

Werkt u aan stedelijke vernieuwing, gebiedsontwikkeling of zoekt u naar leegstandbeheer voor een ontwikkellocatie? We verzorgen het leegstandbeheer en antikraak, specifiek op deze locaties. Daarbij profiteert u van onze flexibiliteit, plus de mogelijkheid om rente-, beheer- en verbouwingskosten af te dekken.

Ondertussen verminderen en voorkomen we leegstandsrisico’s, zoals kraak, inbraak, diefstal en verloedering. We zetten het gebied graag voor u op de kaart en houden de bouwkundige staat van bestaande gebouwen natuurlijk goed in de gaten.

We denken graag met u mee

Neemt u gerust contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte of advies op maat.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

60+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken