Vastgoedbescherming met VPS leegstandbeheer

VPS beschermt vastgoed zoals kantoorgebouwen, bedrijfshallen, kerken, kastelen en complete woonwijken en herontwikkelgebieden. Wij ontwikkelen flexibele en representatieve invullingen op basis van leegstandsbeheer en antikraak. Zo helpen we uw vastgoed of herstructeringsgebied te beschermen.

We hanteren voor vastgoedbescherming geen standaardaanpak, omdat ieder project uniek is. Soms spelen maatschappelijke belangen een grote rol, terwijl andere keren de financiële aspecten belangrijker zijn. Hoe groot of klein uw locatie ook is, wij vinden de best passende tijdelijke oplossing om uw vastgoed te beschermen.

Neem contact met mij op

Flexibel en creatief

Wij beschermen uw leegstaande vastgoed

We minimaliseren leegstandsrisico’s en optimaliseren uw rendement. Dus zoekt u een specialist die uw leegstaand vastgoed of een herstructureringsgebied weer laat leven? Wij gaan verder dan alleen het plaatsen van een bewoner of ondernemer in een leegstaand pand.

In plaats daarvan leveren we maatwerk voor vastgoedbescherming. We denken met u mee, creëren creatieve oplossingen en gaan graag met u aan de slag met het leegstandsvraagstuk. En bent u benieuwd hoe we dat doen? Bekijk onze projecten.

Bescherm uw vastgoed met tijdelijke gebruikers

Het zijn onze tijdelijke gebruikers die grotendeels de kwaliteit van onze dienstverlening bepalen. Daarom selecteren we zowel bewoners als ondernemers en kunstenaars altijd zorgvuldig. We houden individuele intakegesprekken en letten op netheid, betrouwbaarheid en een flexibele instelling. Na een uitgebreide kennismaking weten wij wie uw ruimte gaat gebruiken.

We werken met contracten, waarin we de rechten en plichten van alle partijen duidelijk vastleggen. Bovendien hebben we een goede relatie met onze tijdelijke gebruikers. Tijdens ons leegstandbeheer houden we contact. Bij beëindiging van de bruikleen of huur zoeken we voor hen naar alternatieve ruimte. Veel tijdelijke gebruikers blijven lange tijd via ons huren of bruiklenen, in diverse woningen en panden.

Ontdek onze projecten

Het Schieblock Rotterdam

Het Schieblock is een stadslaboratorium. Creatieve ondernemers uit allerlei disciplines komen er samen. De gemeente Rotterdam is eigenaar en schakelde VPS in voor de verhuur van de ruimtes en de beveiliging van het pand en bijbehorende terrein

FutureDome Breda

De tijdelijke invulling van de koepelgevangenis in Breda is een initiatief van VPS en het Rijksvastgoedbedrijf. Samen met de gemeente Breda ontwikkelden we een dynamische community voor ondernemers, kunstenaars en maatschappelijke initiatieven.

Fort Isabella Vught

Fort Isabella is een voormalig kazerneterrein met een rijk verleden. We realiseerden een tijdelijke invulling voor bewoners, ondernemers, kunstenaars en horeca. Het voormalig gesloten terrein is nu een open ontmoetingsplek als brug naar de toekomst.

Commercieel vastgoedmanagement

Commerciaal vastgoedmanagement voorkomt onnodige leegstand en alle risico’s die daarbij horen. Profiteer in plaats daarvan van levendigheid in het gebied en de inkomsten om rente-, beheer- en verbouwingskosten te dekken.

Wij verzorgen het leegstandbeheer van commercieel vastgoed. We voorkomen risico’s op bijvoorbeeld kraak, inbraak, diefstal en verloedering. Bovendien leggen we de contacten met bewoners of ondernemers die op termijn wellicht structureel willen huren.

Lees meer over commercieel vastgoedmanagement >

Sociaal beheer voor woningcorporaties

Met sociaal beheer voor woningcorporaties doen we meer dan alleen leegstandbeheer. We zijn een vast aanspreekpunt in de buurt en zorgen voor een optimale bereikbaarheid. Bovendien communiceren we helder, zodat zowel bewoners als andere betrokkenen altijd precies weten waar ze aan toe zijn.

Ondertussen stimuleren we de cohesie in de wijk, bijvoorbeeld met bewonersevenementen en andere activiteiten. Dit verbetert de onderlinge banden en draagt op die manier bij aan het fijn en veilig wonen. 

Lees meer over sociaal beheer voor woningcorporaties >

Leegstandbeheer voor de overheid

Leegstand van overheidsvastgoed brengt allerlei risico’s met zich mee. We werken voor het Rijksvastgoedbedrijf en lokale en regionale overheden. We voorkomen de risico’s van leegstand, waarbij u kunt denken aan:

  • Kraak en vernieling
  • Inbraak en diefstal
  • Verloedering van de leefomgeving

In al die gevallen staat de economische waarde van het vastgoed onder druk. Bovendien kan de bouwkundige staat eronder leiden, waardoor de problemen zich opstapelen. Wij bieden de oplossing waar u naar zoekt of kunnen meedenken over een creatieve (tijdelijke) invulling.

Lees meer over leegstandbeheer voor de overheid >

Leegstandbeheer zorgvastgoed

Heeft u leegstaand zorgvastgoed in bezit waarvoor u zoekt naar een geschikte oplossing? We vinden de tijdelijke invulling die daar goed bij past of helpen u ideeën op te doen voor de bredere gebiedsontwikkeling.

We beheren vastgoed zoals ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Tijdens het beheer houden we de staat nauwlettend in de gaten en zorgen we bijvoorbeeld voor representatieve bewoners of ondernemers die er graag hun intrek nemen. Ze houden de locatie levendig, voor de periode waarvoor u daarnaar op zoek bent.

Dankzij optimale flexibiliteit en diverse creatieve mogelijkheden beheren we het leegstaand zorgvastgoed op de manier die u wilt. Dus zoekt u naar een nieuwe bestemming of liggen er al plannen die alleen wat tijd nodig hebben? In de beide gevallen zorgen we voor het beheer van leegstaande ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Lees meer over leegstandbeheer van zorgvastgoed >

Gebiedsontwikkeling en leegstandbeheer

Zoekt u een partner voor uw gebiedsontwikkeling? VPS verzorgt het tijdelijk leegstandbeheer. Het biedt u letterlijk en figuurlijk de ruimte en de tijd om de ontwikkeling zorgvuldig aan te pakken. Terwijl u de plannen en de toekomstvisie uitwerkt zorgen wij ervoor dat het gebied levendig blijft. Of geven we het zelfs een nieuwe impuls, die zal bijdragen aan het succes van de nieuwe bestemming.

Lees meer over leegstandbeheer bij gebiedsontwikkeling >

We denken graag met u mee

Neemt u gerust contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte of advies op maat.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

75+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken