Leegstandbeheer dat past bij uw project

Voor het leegstandbeheer maken we gebruik van verschillende contractvormen met onze tijdelijke gebruikers. Afhankelijk van uw wensen, het doel, de periode en de aard van het leegstandbeheer, kunt u kiezen voor een bruikleen- of een (tijdelijke) huurconstructie.

Neem contact met mij op

Bruikleen of (tijdelijke) verhuur

Contractvormen

Een bruikleenovereenkomst is een contract voor onbepaalde tijd met een wederzijdse opzegtermijn van 14 of 28 dagen (in het geval van bewoning is dit altijd 28 dagen, conform de richtlijnen van het Keurmerk Leegstandbeheer.

Een tijdelijke huurovereenkomst wordt aangegaan voor een minimale periode van 6 maanden. Na deze periode geldt er een opzegtermijn van 3 maanden voor de eigenaar en een opzegtermijn van 1 maand voor de huurder.

Kosten en opzegtermijn

De periode van leegstandbeheer kan variëren van enkele maanden tot vele jaren, afhankelijk van uw doelstellingen en de periode van leegstand. De kosten voor leegstandbeheer van bedrijfsonroerend goed beperken zich in de meeste gevallen tot de vaste lasten zoals gas, water, elektriciteit en eventueel onderhoud of reparaties. In het geval van leegstandbeheer van woningen sluiten de tijdelijke gebruikers zelf overeenkomsten af met de betreffende leveranciers voor het gebruik van gas, water en elektriciteit. Zodra een nieuwe bestemming voor de locatie is gevonden, beëindigen wij de bruikleenovereenkomst met de tijdelijke gebruikers. Binnen vier weken staat het pand dan weer tot uw beschikking.

Voor beheer in de vorm van tijdelijke verhuur vragen wij eenmalige bemiddelingskosten per tijdelijk huurcontract. U behoudt (beperkte) huuropbrengsten. Voor servicekosten en eventuele stookkosten kunnen wij namens u servicecontracten afsluiten met de tijdelijke gebruikers.

Wij staan u graag te woord

Neemt u gerust contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte of advies op maat.

1.500 gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen wij leegstaand vastgoed voor overheid, gemeentes, institutionele beleggers en woningcorporaties.

18.500 vastgoedinspecties

Per jaar voeren wij meer dan 18.500 vastgoedinspecties uit.

3.000 tijdelijke gebruikers

Deze betrokken ondernemers, kunstenaars en bewoners beschermen het vastgoed van onze opdrachtgevers.

60 enthousiaste medewerkers

Ons professionele team staat graag voor u klaar.

Compare listings

Vergelijken