Opdrachtgever
gemeente Rotterdam

In beheer sinds
oktober 2015

In het kort

Een grote hoeveelheid kantorenleegstand en een sluimerende economische crisis leiden tot vertragingen in binnenstedelijke ontwikkelingen. Ook het Rotterdam Central District bevond zich in de spagaat van torenhoge ambities en een weerbarstige realiteit. Dit is de situatie waarin Het Schieblock – laboratory for urban development — is opgericht.

Over het project

Het Schieblock is een levendig ​‘stadslabaratorium’ waar creatieve ondernemers van uiteenlopende disciplines gehuisvest zijn. Eigenaar van de locatie, gemeente Rotterdam, heeft VPS ingeschakeld voor de verhuur van de ruimtes in het Schieblock en de beveiliging van het pand en het bijbehorende terrein. VPS verzorgt tevens de invulling van de naastgelegen panden aan het Delftseplein en de Delftsestraat. De ruimtes in deze panden worden aangeboden op basis van bruikleen. Deze maatwerk afspraken zijn in overleg met gemeente Rotterdam gemaakt zodat de flexibiliteit van de gebiedsontwikkeling te allen tijde gewaarborgd kan blijven.

Het Schieblock en de naastgelegen panden aan het Delftseplein en de Delftsestraat bieden ruimte aan meer dan 150 creatieve startups, die van de locatie een inspirerend ondernemerscentrum gemaakt hebben. In en rondom het Schieblock zijn bijzondere initiatieven tot stand gekomen, zoals de Dakakker, de Biergarten en de luchtsingel (door architectenbureau ZUS gerealiseerd), een tijdelijke houten brug dwars door Het Schieblock heen.

Brug naar de toekomst

VPS heeft jarenlange ervaring op het gebied van het invullen van tijdelijke en structurele leegstand. Een concept dat enerzijds eigenaren helpt vastgoed te beheren en de leefbaarheid in de omgeving te waarborgen en anderzijds ondernemers en kunstenaars de mogelijkheid biedt zich tijdelijk in een ruimte te vestigen door middel van een huur- of bruikleenconstructie.

Het beheer van het Schieblock laat zien: VPS is meer dan enkel leegstandbeheer. Wij doen meer dan simpelweg het plaatsen van een ondernemer in een leegstaande ruimte. We koppelen mensen aan passende gebouwen waar zij tijdelijk werken en een meerwaarde bieden aan de leefomgeving. We zorgen voor beveiligingsmaatregelen op de plekken waar dit nodig is. We verbinden verschillende partijen met elkaar en denken mee met de eigenaar van het pand over de brug naar de toekomst.

Wij staan u graag te woord

Neemt u gerust contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte of advies op maat.

1.500 gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen wij leegstaand vastgoed voor overheid, gemeentes, institutionele beleggers en woningcorporaties.

18.500 vastgoedinspecties

Per jaar voeren wij meer dan 18.500 vastgoedinspecties uit.

3.000 tijdelijke gebruikers

Deze betrokken ondernemers, kunstenaars en bewoners beschermen het vastgoed van onze opdrachtgevers.

60 enthousiaste medewerkers

Ons professionele team staat graag voor u klaar.

Compare listings

Vergelijken