Opdrachtgever
Gemeente Rotterdam

In beheer sinds
Oktober 2015

In het kort

Het Rotterdam Central District bevond zich in de spagaat tussen torenhoge ambities en de weerbarstige realiteit. Daarom besloot de gemeente Het Schieblock op te richten. Dit is een laboratory for urban development. Het moet te grote kantorenleegstand voorkomen.

Over het project

Het Schieblock is een levendig ‘stadslaboratorium’ met creatieve ondernemers uit allerlei disciplines. De gemeente Rotterdam is eigenaar en vroeg VPS voor de verhuur van de ruimtes en beveiliging van het pand en omliggende terrein.

Daarnaast verzorgen we de invulling van de naastgelegen panden aan het Delftseplein en de Delftsestraat. We bieden die panden aan op basis van bruikleen. Dankzij maatwerkafspraken met de gemeente kunnen we maximale flexibiliteit bieden voor de gebiedsontwikkeling.

Het totale terrein biedt plaats aan meer dan 150 creatieve startups. Zij hebben van de locatie een inspirerend ondernemerscentrum gemaakt. Bovendien zijn rond het complex bijzondere initiatieven tot stand gekomen, zoals de Dakakker, de Biergarten en de luchtsingel die architectenbureau ZUS realiseerde. Het is een tijdelijke houten brug, dwars door Het Schieblock heen.

Brug naar de toekomst

VPS beheert het Het Schieblock, waarborgt de leefbaarheid van de omgeving en biedt ondernemers en kunstenaars de mogelijkheid om zich te vestigen. We doen op deze locatie veel meer dan leegstandbeheer alleen. We koppelen mensen aan passende gebouwen. En we zorgen voor beveiligingsmaatregelen waar dat nodig is. Wij zijn de verbinding tussen diverse betrokken partijen, om met de eigenaar mee te denken over de figuurlijke brug naar de toekomst.

We denken graag met u mee

Vragen over onze dienstverlening? Geef het ons aan, dan nemen we snel contact met u op.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken