Opdrachtgever
Amvest & Waterland Real Estate

In beheer sinds
januari 2019

In het kort

In ’t Gooi staat het prachtige complex De Trappenberg, een voormalig revalidatiecentrum in de bosrijke omgeving van Huizen. Het revalidatiecentrum is eind 2018 verhuisd naar een nieuwe locatie, waardoor het complex leeg kwam te staan. De nieuwe eigenaren hebben VPS Special Projects gevraagd om een tijdelijke invulling te realiseren. De voornaamste reden hiervoor was om de negatieve gevolgen van leegstand (verloedering, kraak, inbraak en vernieling) voor te blijven, maar ook om het terrein weer tot leven te wekken en in haar oude glorie te herstellen.

Brug naar de toekomst

Niet alleen de vroegere, maar ook de toekomstige invulling van De Trappenberg is gericht op het gebied van zorg en gezondheid. Daarom heeft VPS in goed overleg met de eigenaren en de Gemeente Huizen de thema’s Sociaal-Cultureel en Sociaal-Medisch gekozen. De activiteiten van de geworven ondernemers dienen te passen binnen deze thema’s.

Met de verhuizing van het revalidatiecentrum en de in hetzelfde complex gevestigde Mytylschool, diende er een tijdelijke oplossing te komen voor de leegstand van het complex en de 7,5 hectare grond er omheen. Met de schitterende ligging staat de Trappenberg in de omgeving bekend als een startpunt voor recreatieve wandelingen. En door de prominente plek in de bossen was het niet wenselijk het terrein af te sluiten. Het open en afgelegen karakter van het de Trappenberg zorgt voor relatief hoge leegstandsrisico’s. Om deze reden heeft VPS Special Projects binnen korte tijd een groot aantal ondernemers in het complex geplaatst. Dit zijn partijen die in de kern iets bijdragen aan het karakter van de locatie. Zij zorgen voor bedrijvigheid in de gebouwen en brengen het landgoed weer tot leven.

Ondernemers van De Trappenberg

De gebouwen op het terrein bieden ruimte aan startups, ondernemingen, instellingen en verenigingen die passen binnen de thema’s Sociaal-Cultureel of Sociaal-Medisch. Uiteenlopende partijen hebben inmiddels hun intrek genomen in de Trappenberg: van kunstenaars en medisch specialisten tot een hardloopvereniging en zelfs een basisschool.

Op dit moment zijn er zo’n 75 partijen gevestigd op het landgoed, er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor enthousiaste ondernemers of instellingen die binnen de genoemde thema’s passen.

Wij staan u graag te woord

Neemt u gerust contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte of advies op maat.

1.500 gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen wij leegstaand vastgoed voor overheid, gemeentes, institutionele beleggers en woningcorporaties.

18.500 vastgoedinspecties

Per jaar voeren wij meer dan 18.500 vastgoedinspecties uit.

3.000 tijdelijke gebruikers

Deze betrokken ondernemers, kunstenaars en bewoners beschermen het vastgoed van onze opdrachtgevers.

60 enthousiaste medewerkers

Ons professionele team staat graag voor u klaar.

Compare listings

Vergelijken