Opdrachtgever
Amvest & Waterland Real Estate

In beheer sinds
Januari 2019

In het kort

De Trappenberg in Huizen is een voormalig revalidatiecentrum in een bosrijke omgeving. Het prachtige complex in ’t Gooi kwam leeg te staan, door de verhuizing van het centrum eind 2018. De nieuwe eigenaren vroegen VPS Special Projects naar een tijdelijke invulling.

We werden gevraagd om de negatieve gevolgen van leegstand zoals verloedering, kraak, inbraak en  vernieling te voorkomen. Tegelijkertijd wilde de eigenaar het terrein weer tot leven wekken en in oude glorie herstellen.

Brug naar de toekomst

Zowel de vroegere als toekomstige invulling van De Trappenberg draait om zorg en gezondheid. Samen met de gemeente Huizen kozen we voor de thema’s Sociaal-cultureel en Sociaal-medisch. De activiteiten van ondernemers die er huren moeten daarop aansluiten.

Toen het revalidatiecentrum en de tevens gevestigde Mytylschool verhuisden moest er een oplossing komen voor leegstand. Het gaat om een complex met 7,5 hectare grond daar omheen. De schitterende ligging in de bossen maakt het een populair startpunt voor recreatieve wandelingen. Dit maakte het onwenselijk om het terrein af te sluiten. Tegelijkertijd leidt een open karakter tot relatief hoge leegstandsrisico’s.

VPS Special Projects plaatste in korte tijd een groot aantal creatieve ondernemers. Zij dragen in de kern iets bij aan het karakter van de locatie. Bovendien brengen ze bedrijvigheid en wekken ze het landgoed weer tot leven.

Ondernemers van De Trappenberg

In de Trappenberg ondernemen startups, instellingen en verenigingen met een Sociaal-cultureel of Sociaal-medisch thema. Het gaat om kunstenaars, medisch specialisten, een hardloopvereniging en zelfs een basisschool.

Het landgoed biedt momenteel plaats aan zo’n 75 ondernemers, instellingen en verenigingen binnen het thema. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

We denken graag met u mee

Vragen over onze dienstverlening? Geef het ons aan, dan nemen we snel contact met u op.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

75+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken