Inspirerende oplossingen voor herontwikkellocaties

Met meer dan 30 jaar ervaring gelden we als pioniers in het creëren van innovatieve tijdelijke invullingen voor leegstand vastgoed. We lopen voorop in maatwerkoplossingen die naadloos aansluiten op de behoeften van opdrachtgevers. Met behoud van financieel en maatschappelijk rendement brengen we leegstaand vastgoed opnieuw tot leven.

Hoe VPS Special Projects begon

Dat begon toen Heijmans Vastgoed en AM Real Estate Development ons in 2011 vroegen mee te denken met een complex leegstandsvraagstuk. Ze waren eigenaar van het 5 hectare grote Groot Ziekengasthuisterrein (GZG, nu: Gasthuiskwartier) in het centrum van Den Bosch. Met het vertrek van het ziekenhuis in 2011 kwam het grote binnenstedelijke gebied volledig leeg te staan, in afwachting van een bestemmingsplan voor transformatie.

VPS dacht mee over de tijdelijke invulling, om de aanzienlijke periode van verwachtte leegstand te overbruggen. We bedachten een oplossing met een mix van wonen, werken en cultuur. Helemaal in lijn met de uiteindelijke bestemming. Wij maakten het GZG leefbaar, hielden de historische gebouwen in stand en zetten het terrein opnieuw op de kaart als een te ontwikkelen deel van de binnenstad.

Grootste binnenstedelijke leegstandbeheerproject in Nederland

Samen met de eigenaren realiseerden we de hoge ambities. Het is het grootste binnenstedelijke leegstandbeheerproject in Nederland. De locatie in Den Bosch is uitgegroeid tot een creatieve broedplaats voor ondernemers, kunstenaars, bewoners en horeca. Daardoor werden we in 2013 beloond met de LEEGaward. Dit is een initiatief van PropertyNL en de Vereniging Leegstandsbeheerders Nederland voor de meest creatieve en sociaal verantwoordelijk tijdelijke invulling van leegstaand vastgoed.

Brug naar de toekomst

We bouwden met ons tijdelijk beheer aan een brug naar de toekomst. Het gaat wat ons betreft om meer dan het plaatsen van een bewoner of ondernemer in leegstaand vastgoed. We verbinden meerdere partijen en denken mee met vastgoedeigenaren, projectontwikkelaars en gemeenten.

Na het GZG werkten we op een vergelijkbare manier aan leegstandbeheer voor bijvoorbeeld Het Schieblock, Fort Isabella en FutureDome. Daarmee was ons bedrijfsonderdeel VPS Special Projects geboren.

Wij zetten uw herontwikkelingsgebied op de kaart

Werkt u aan herontwikkeling of binnenstedelijke vernieuwing? Neem contact met ons op of download onze brochure met meer informatie. We gaan graag samen met u aan de slag, uiteraard op basis van uw specifieke wensen en voorkeuren.

We denken graag met u mee

Vragen over onze dienstverlening? Geef het ons aan, dan nemen we snel contact met u op.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

60+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken