Betaalbare woon- of werkruimte

Antikraak voorkomt kraak en andere leegstandsrisico’s. Je woont of werkt tijdelijk in een pand of woning die anders leeg zou staan. Jij houdt het gebouw en de omgeving netjes en leefbaar. In ruil daarvoor betaal je een lage prijs per maand.

We bieden je een breed aanbod woningen en werkruimtes om antikraak te wonen of te werken. Vaak zijn deze locaties direct beschikbaar. Meld je online aan, om er binnenkort al jouw woon- of werkruimte van te maken.

Bekijk het aanbod woon- en werkruimtes

Wonen of werken

Wat is antikraak?

Antikraak biedt je betaalbare woon- of werkruimte. Daarmee voorkom je de negatieve gevolgen van leegstand voor vastgoedeigenaren.

Je gebruikt een tijdelijke huur- of bruikleenovereenkomst om voordelig op een unieke locatie te wonen of werken. Dus ben je starter, student of op een andere manier flexibel? Dan is antikraak iets voor jou. Ook kunstenaars en ondernemers maken steeds vaker gebruik van antikraak als een oplossing voor een flexibele en betaalbare werkruimte.

Bekijk het aanbod woon- en werkruimtes

Ontdek ons antikraak aanbod

Bekijk ons aanbod antikraak woningen en werkruimtes

Op zoek naar een antikraak woning of goedkope werkruimte? Bekijk het complete aanbod, met woningen en gebouwen ook bij jou in de buurt.

Over antikraak

 • Al vanaf € 200,- per maand
 • Voor starters, studenten, ondernemers en kunstenaars
 • Unieke woon- en werklocaties
 • Met 28 dagen opzegtermijn
 • Online aanmelden

De antikraak woningen en werkruimtes gebruik je al vanaf € 200,- per maand. Je kunt de ruimtes tijdelijk gebruiken, op basis van een tijdelijke huur- of bruikleenovereenkomst. Als jij je aanmeldt controleren we of je voldoet aan onze selectiecriteria. Zo bieden we vastgoedeigenaren de garantie op een nette gebruiker die de leefbaarheid verbetert.

Antikraak biedt bescherming tegen kraak. Het voorkomt vandalisme en inbraak. We vragen je om de woning of de werkruimte netjes te houden, zoals je dat thuis ook zou doen.

Voor de tijdelijke ingebruikname van de antikraak woningen houden we ons aan de richtlijnen van het Keurmerk Leegstandbeheer. Voor woonruimtes en werkruimtes geldt een opzegtermijn van 28 dagen. Zo weet je het ruim op tijd als je weer moet vertrekken, omdat de eigenaar een nieuwe bestemming voor het pand heeft.

Voorwaarden voor antikraak

Benieuwd welke voorwaarden we hanteren voor antikraak? We zetten ze op een rij:

 • Flexibele instelling
  We weten niet precies hoe lang de woning of de werkruimte beschikbaar is. Daarom vragen we om een flexibele instelling.
 • Jij houdt het pand netjes
  Wij of de eigenaar doen het periodiek onderhoud, maar jij houdt het gebouw en jouw ruimte netjes, zoals je dat thuis ook zou doen. Je hebt namelijk een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Minimaal 18 jaar oud
  We plaatsen geen personen die jonger zijn dan 18 jaar.

Tip: bekijk ons antikraak aanbod en de informatie over antikraak wonen en werken.

Heb je vragen over antikraak? Bel ons op telefoonnummer 088 018 38 00 of gebruik ons online contactformulier.

Wat is antikraak?

Antikraak voorkomt kraak en andere leegstandsrisico’s (zoals inbraak en verloedering). Je woont of werkt tijdelijk in een gebouw dat anders leeg zou staan. Dit kan een woning zijn, maar ook een bedrijfspand of bijvoorbeeld een leegstaande school. Jij houdt het gebouw en de omgeving netjes en leefbaar. In ruil voor jouw zorg en flexibiliteit betaal je een lage prijs per maand.

Is antikraak wonen veilig?

De ruimtes die worden aangeboden om antikraak te wonen, voldoen aan de wettelijke regelgeving voor woonruimtes. Daarnaast ben je bij je eerste VPS woonruimte verplicht een brandveiligheidspakket af te nemen. Hierdoor weten we zeker dat je over o.a. een werkende rook- en koolmonoxidemelder beschikt.  

Hoe lang mag je antikraak wonen?

We weten vaak niet hoelang een ruimte precies beschikbaar is, dit varieert van enkele weken tot meerdere jaren. We krijgen een gebouw in leegstandbeheer omdat het in afwachting is van bijv. sloop, nieuwbouw, verkoop of herbestemming. Tot die tijd mag het tijdelijk in gebruik genomen worden door ondernemers en/of bewoners. In het geval van een bruikleenovereenkomst bedraagt de opzegtermijn 28 dagen, bij een (tijdelijke) huurovereenkomst is dit 3 maanden.

Wat betaal je voor antikraak?

De maandelijkse kosten zijn afhankelijk van de locatie, de grootte en de staat van de ruimte. Er zijn woonruimtes beschikbaar vanaf € 200,- per maand excl. g/w/e en de werkruimtes kunnen gebruikt worden vanaf € 150,- per maand. Bekijk ons actuele aanbod, waar per ruimte de maandelijkse kosten zijn vermeld.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken