Opdrachtgever
Sinds oktober 2015: Isabella Groep BV (voorheen Gemeente Vught en Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA))

In beheer sinds
januari 2013

In het kort

Fort Isabella is een voormalig kazerneterrein in Vught met een rijk verleden. Er is hier een tijdelijke invulling gerealiseerd met bewoners, ondernemers, kunstenaars en horeca om zo de negatieve gevolgen van leegstand (verloedering, kraak, inbraak, vernieling) te voorkomen, de bouwkundige staat van de veelal historische gebouwen te beschermen en een open ontmoetingsplek creëren van een voorheen gesloten gebied.

fortisabellavught.nl

Achtergrond

Fort Isabella stamt uit de 17e eeuw en deed destijds dienst als vestingwerk ten behoeve van de verdediging van de stad ​’s‑Hertogenbosch. Het terrein is gelegen aan de noordkant van de huidige gemeente Vught. Het gebied kent een bewogen geschiedenis als kazerneterrein, asielzoekerscentrum, AMA-campus en vertrekcentrum. Sinds oktober 2015 is projectontwikkelaar Isabella Groep BV de eigenaar van Fort Isabella. Met een goed uitgedacht zorgplan heeft Isabella Groep de mogelijkheid gekregen om het terrein over te nemen van de gemeente Vught en het COA. De projectontwikkelaar heeft als doel Fort Isabella om te turnen tot een bijzonder complex waar wonen, welzijn, zorg, cultuur en historie samenkomen. 

Situatieschets

Fort Isabella ligt op een scharnierpunt tus sen ​‘s‑Hertogenbosch en Vught en verbindt de natuurgebieden Gement en de Bossche Broek. Het terrein van 10 hectare groot is bij VPS in beheer om de negatieve gevolgen van leegstand tegen te gaan, een levendige en leefbare omgeving te creëren en de bouwkundige staat van de veelal historische gebouwen te beschermen.

Onze oplossing

Het terrein is gelegen in een buitengebied, enkele kilometers verwijderd van winkelvoorzieningen en scholen, waardoor het voor VPS een extra uitdaging is geweest om geïnteresseerde bewoners en ondernemers naar het terrein te trekken. Het team van VPS is vanaf dag één actief aan de slag gegaan met locatiemarketing en lokale marketing door middel van intensieve promotiecampagnes. Beetje bij beetje begon het terrein zich te vullen met de eerste partijen en inmiddels zijn alle beschikbare ruimtes in gebruik en is er een prachtige mix van wonen, werken, ontspanning en cultuur ontstaan. Het gebied was voorheen gesloten, maar is nu een open ontmoetingsplek geworden. Niet alleen voor de bewoners en ondernemers die op het terrein gevestigd zijn, maar ook voor wandelaars, fietsers en gezinnen uit de omgeving.

De 24 gebouwen op het terrein zijn in gebruik door zo’n 100 ondernemers: van een imker, yoga- en boksschool, koffiebranderij en diverse marketingbureaus tot horecagelegenheden Pannukoek en Osteria Ciao Bella. Drie gebouwen op het terrein worden bewoond door honderd zorgvuldig geselecteerde bewoners. De aanwezigheid van deze mensen heeft een belangrijk preventieve werking. Bovendien houden zij de omgeving 247 in de gaten.

De aanwezige horecagelegenheden trekken veel bezoekers van buitenaf naar het terrein. Publieksevenementen zoals ​‘Het aanschuifdiner’ en ​‘Fort Isabella Food & Lifestyle Market’ worden uit eigen initiatief door de ondernemers georganiseerd.

Op Fort Isabella is tevens Stichting Fort Isabellakazerne gevestigd. Een stichting die zich inzet voor het bijeen brengen, behouden en tentoonstellen van historische gegevens, documenten en voorwerpen die te maken hebben met de oude militaire periode van het terrein. Vanuit Stichting Isabellakazerne wordt het terrein jaarlijks opengesteld voor Open Monumentendag en Open Kazernedag. Deze evenementen dragen er tevens aan bij dat Fort Isabella opnieuw op de kaart wordt gezet als open ontmoetingsplek en een aantrekkelijke locatie voor ondernemers en woningzoekenden om zich te vestigen.

Wij staan u graag te woord

Neemt u gerust contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte of advies op maat.

1.500 gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen wij leegstaand vastgoed voor overheid, gemeentes, institutionele beleggers en woningcorporaties.

18.500 vastgoedinspecties

Per jaar voeren wij meer dan 18.500 vastgoedinspecties uit.

3.000 tijdelijke gebruikers

Deze betrokken ondernemers, kunstenaars en bewoners beschermen het vastgoed van onze opdrachtgevers.

60 enthousiaste medewerkers

Ons professionele team staat graag voor u klaar.

Compare listings

Vergelijken