Opdrachtgever
Synchroon projectontwikkelaars

VPS beheerperiode
november 2013 – juni 2021

In het kort

De Geertruidentuin in Deventer is een monumentaal ziekenhuisterrein. Het is een broednest van creatieve ondernemers, die er tijdelijk werken tot eigenaar Synchroon er een nieuwe woonwijk gaat realiseren. VPS beheert het 6 hectare grote terrein om de periode tot sloop, renovatie en de uiteindelijke nieuwbouw te overbruggen.

De aanleiding

Het ziekenhuis De Geertruidentuin sloot in 2008 de deuren. Nadien stond het terrein een periode leeg. De vorige eigenaar, de gemeente Deventer, kreeg te maken met de negatieve gevolgen van leegstand zoals vandalisme en verloedering. Ook klaagden buurtbewoners over het aanzicht en de leefbaarheid van de wijk. De gemeente besloot het terrein te verkopen aan een ontwikkelaar met een visie: Synchoon.

Tot Synchroon het terrein een nieuwe bestemming geeft beheert VPS het terrein. We zorgen voor de tijdelijke invulling die bijdraagt aan leefbaarheid en levendigheid in de omgeving. De gemeente heeft een deel van het gebied monumentaal verklaard. Het behoud van de monumentale staat van de gebouwen is daarom een vereiste.

Situatieschets

De Geertruidentuin ligt in een woonwijk van Deventer en deed tot 2008 dienst als ziekenhuis. De wijk wordt ook wel de ‘ziekenhuisbuurt’ genoemd en staat goed bekend. Het terrein van 6 hectare zal uiteindelijk een nieuwbouwwoonwijk worden. In afwachting van de wijzigingen voor het bestemmingsplan gaf Synchroon het terrein in 2013 in beheer aan VPS.

Creatieve broedplaats

Een groep creatieve ondernemers en kunstenaars heeft het terrein in gebruik genomen. Het gaat om onder andere muziekleraren, een goudsmid, fotografen, een meubelstoffeerderij en een toneelgezelschap. De diversiteit aan beroepsgroepen maakt het voormalige ziekenhuis tot een creatieve en dynamische broedplaats. In totaal werken er meer dan 50 ondernemers.

De huismeester verzorgt het onderhoud van het terrein. Bovendien zijn we de samenwerking aangegaan met een buurtbeheerder. Samen houden zij het gebouw, het omliggende groen en de binnentuin netjes.

Het terrein bruist, dus zowel eigenaar Synchroon als de gemeente Deventer en omwonenden zijn daar ontzettend tevreden mee.

We denken graag met u mee

Vragen over onze dienstverlening? Geef het ons aan, dan nemen we snel contact met u op.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken