Leegstaand zorgvastgoed

Leegstaand zorgvastgoed is kostbaar en brengt diverse risico’s met zich mee. Wij voorkomen het risico op kraak en inbraak, terwijl we bovendien kunnen zorgen voor een creatieve invulling. Dankzij extra inkomsten dekt u de kosten voor bijvoorbeeld rente, beheer en verbouwing(en).

We beheren vastgoed zoals ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Tijdens het beheer houden we de bouwkundige staat nauwlettend in de gaten en zorgen we bijvoorbeeld voor representatieve bewoners of ondernemers die er graag hun intrek nemen. Ze houden de locatie levendig, voor de periode waarvoor u daarnaar op zoek bent.

Dankzij optimale flexibiliteit en diverse creatieve mogelijkheden beheren we het leegstaand zorgvastgoed op de manier die u wilt. Dus zoekt u naar een nieuwe bestemming of liggen er al plannen die alleen wat tijd nodig hebben? In de beide gevallen zorgen we voor het beheer van leegstaande ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Neem contact met mij op

Leegstaand zorgvastgoed

Langer thuiswonen en decentralisatie

Door onder andere de in 2015 ingevoerde decentralisaties rondom de Wet wmo, participatiewet en de jeugdzorg is er in de zorg veel veranderd. Ouderen moeten langer thuiswonen, terwijl anderen met psychische klachten bij voorkeur thuis of poliklinisch behandeld moeten worden.

De decentralisaties leiden ertoe dat er minder zorglocaties nodig zijn. Dit werkt de leegstand in de hand, waardoor steeds meer vastgoedeigenaren daarmee te maken krijgen. Wij bieden passende oplossingen die ervoor zorgen dat de leegstaande zorglocaties zinvol gebruikt en het vastgoed beschermd worden.

Lees ook: Leegstand zorgvastgoed: 3 tips om de waarde niet te verliezen

Ontdek onze projecten

Het Schieblock Rotterdam

Het Schieblock is een stadslaboratorium. Creatieve ondernemers uit allerlei disciplines komen er samen. De gemeente Rotterdam is eigenaar en schakelde VPS in voor de verhuur van de ruimtes en de beveiliging van het pand en bijbehorende terrein

FutureDome Breda

De tijdelijke invulling van de koepelgevangenis in Breda is een initiatief van VPS en het Rijksvastgoedbedrijf. Samen met de gemeente Breda ontwikkelden we een dynamische community voor ondernemers, kunstenaars en maatschappelijke initiatieven.

Fort Isabella Vught

Fort Isabella is een voormalig kazerneterrein met een rijk verleden. We realiseerden een tijdelijke invulling voor bewoners, ondernemers, kunstenaars en horeca. Het voormalig gesloten terrein is nu een open ontmoetingsplek als brug naar de toekomst.

Risico’s van leegstand

Leegstand brengt allerlei risico’s met zich mee:

  • Kraak
  • Inbraak
  • Diefstal
  • Verloedering

Leegstaand zorgvastgoed vraagt om zorgvuldig beheer. Wij beheren het vastgoed, kunnen dat 24/7 bewaken en houden bijvoorbeeld de bouwkundige staat van het pand of de panden nauwlettend in de gaten.

We voorkomen de risico’s van leegstand. Dat voorkomt dat krakers het pand in kunnen, dat er inbraak plaatsvindt en dat u te maken krijgt met diefstal of verloedering. In plaats daarvan houden we locatie veilig of zorgen we zelfs voor een levendige invulling daarvan. Dankzij onze aanpak heeft u zo min mogelijk omkijken naar het zorgvastgoed dat op dit moment (tijdelijk) leegstaat.

Leegstandbeheer: een creatieve invulling

Er zijn allerlei invullingen van de locatie mogelijk tijdens het leegstandbeheer. Dus zoekt u naar representatieve bewoners of creatieve ondernemers? Wij vinden de ondernemers, kunstenaars en andere creatieven die er graag aan de slag gaan. Ze hun producten, werken er aan hun diensten of bieden workshops en andere activiteiten aan voor een breed publiek.

We hebben veel ervaring met leegstandbeheer, ook op een aantal heel creatieve manieren. We helpen u inkomsten te genereren uit het leegstand zorgvastgoed. Ondertussen voorkomen we de risico’s van leegstand, zodat het mes voor u aan twee kanten snijdt.

Vanuit onze bedrijfstak VPS Special Projects vinden we de oplossingen waar u naar op zoek bent. En zorgen we voor een passende en creatieve invulling, uiteraard in lijn met de plannen die u heeft met de specifieke locatie. In sommige gevallen geeft het tijdelijke leegstandbeheer zelfs de inspiratie om onderdelen daarvan over te nemen in de uiteindelijke bestemming van het gebied.

Leegstaand zorgvastgoed

Dus heeft u leegstaand zorgvastgoed in bezit waarvoor u zoekt naar een geschikte oplossing? We vinden de tijdelijke invulling die daar goed bij past of helpen u ideeën op te doen voor de bredere gebiedsontwikkeling. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we wat er mogelijk is en begrijpen we wat u belangrijk vindt. Bovendien beschikken we over een uitgebreid bestand met zowel bewoners als creatieve ondernemers die naar locaties zoeken.

We bieden flexibiliteit en creativiteit, om het zorgvastgoed niet langer onnodig leeg te laten staan. In plaats daarvan vinden we daarvoor een geschikte invulling. Dat komt de levendigheid en de ontwikkeling ten goede. Ondertussen voorkomen we de risico’s van leegstand en kunnen we zowel de zorginstelling als het gebied natuurlijk voor u bewaken. Op die manier voorkomen we dat u er onnodig omkijken naar heeft, omdat u erop kunt vertrouwen dat dit bij ons in goede handen is.

We denken graag met u mee

Neemt u gerust contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte of advies op maat.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

75+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken