Een positief imago voor het herontwikkelgebied: 3x inspiratie

Hoe laat u een gebied weer leven, trekt u nieuwe mensen aan en geeft u het alvast vorm en identiteit in lijn met de uiteindelijke bestemming? Het is een hele mond vol. En daarom iets dat voor veel projectontwikkelaars in eerste instantie een stap te ver lijkt.

Toch is het toegankelijker dan u misschien zou denken. Een herontwikkelgebied heeft tijd nodig. Tegelijkertijd is het in die periode al goed mogelijk om de basis te leggen voor het uiteindelijke succes en de aantrekkelijkheid van de locatie. We helpen inspiratie op te doen voor nieuwe plannen, een unieke plaats en vooral de levendigheid die ervoor zorgt dat mensen niet kunnen wachten om er naartoe te gaan.

Placemaking: een nieuw concept voor gebiedsontwikkeling

Gebiedsontwikkeling heeft soms het imago traag te zijn en te draaien om allerlei bureaucratie. Toch kan dat ook op een heel andere manier. Met placemaking komt er steeds meer aandacht voor de rol die een gebied in een bepaalde regio zal spelen. Er ontstaan nieuwe plannen, bijvoorbeeld om een heel andere doelgroep aan te trekken.

Bij VPS Nederland helpen we gebieden te (her)ontwikkelen. We bieden samen met opdrachtgevers plaats aan creatieve ondernemers, kunstenaars en bijvoorbeeld bewoners die er tijdelijk willen wonen. Zij brengen het gebied tot leven, creëren een nieuwe energie en leggen daarmee de basis voor een heel nieuwe ervaring.

VPS Special Projects: 3x inspiratie

We hebben al verschillende keren herontwikkelgebieden positief op de kaart gezet. Dat geldt bijvoorbeeld voor:

  • Het Gasthuiskwartier in Den Bosch
    Het voormalig ziekenhuisterrein heeft een grote cultuurhistorische waarde. Wij zorgden voor een tijdelijke invulling met bewoners, ondernemers, kunstenaars én horeca.
  • De Trappenberg in Huizen
    Een voormalig revalidatiecentrum in een bosrijke omgeving garandeert een prachtig complex. We voorkwamen er verloedering, kraak, inbraak en vernieling met een creatief concept voor ondernemers.
  • Fort Isabella in Vught
    Fort Isabella is een voormalig kazerneterrein. Het is nu een open ontmoetingsplek voor zowel tijdelijke bewoners, creatieve ondernemers als toeristen en andere bezoekers die er graag naartoe komen.

Leegstandbeheer voor projectontwikkelaars

Leegstandbeheer voor projectontwikkelaars gaat allang niet meer alleen om bewaking van het gebied. Natuurlijk houden we de bouwkundige conditie goed in de gaten. Ondertussen is er veel meer mogelijk, dankzij de creatieve oplossingen die we vanuit VPS Special Projects kunnen bieden. Op die manier krijgt het herontwikkelgebied een heel positief imago. En is bovendien de kans groot dat de tijdelijke bewoners en creatieve ondernemers ook bij de nieuwe definitieve bestemming heel betrokken zullen zijn.

Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact op met onze adviseurs.

Compare listings

Vergelijken