Antikraak en Tijdelijke Woonruimte Breda

Zoek eigenschappen

Breda is een populaire stad en het is lastig om een betaalbare woning te vinden om in te wonen. Hier bij VPS bieden we betaalbare antikraak- en werkoplossingen voor wonen in Breda. Ook voor vastgoedeigenaren bieden wij leegstandbeheer aan, volg onderstaande link voor meer informatie.

Breda

Breda is een stad in het zuiden van Nederland en gelegen in de provincie Noord-Brabant. Het maakt deel uit van de Brabanste Stedenrji. In 2019 telde Breda 183.873 inwoners, terwijl de bevolking van het grootstedelijk gebied 324.812 inwoners bedroeg.

Ik zoek woonruimte Breda

Zoek eigenschappen

Bescherm mijn vastgoed Breda

Lees meer

Historisch gezien waren de economische activiteiten in Breda vooral industrieel. Het was het centrum van de voedings- en drankenindustrie. Daar waren bedrijven als Kwatta (chocolade), De Faam (drop), Van Melle (Mentos) en Hero (limonade) gevestigd, die in heel West-Europa beroemd zijn. Breda had ook een suikerfabriek die haar bekendste producten leverde.

antikraak breda

Breda

In Breda had vroeger de grootste brouwerij van Nederland, Oranjeboom, gevestigd. Interbrew, een multinational, nam de brouwerij over in 1995 en sloot deze vervolgens in 2004. De productie van het merk Breda verschoof vervolgens naar Leuven en Bremen tot 2008, toen de licentie werd verworven door Randall’s Brewery, gevestigd in Guernsey. Draft Breda wordt nu exclusief in Guernsey gebrouwen.

Het zuidelijke deel van Breda en het stadscentrum zijn de belangrijkste winkelgebieden van Breda. ‘T Sas en De Barones zijn de bekende winkelcentra. Ginnekenweg, Wilheminastraat, Ginnekenstraat en Eindstraat zijn de belangrijkste winkelstraten. Elke dinsdag en vrijdag is er een markt op de Grote Markt van 09:00 tot 13:00 uur. Elke woensdag wordt er van 09:00 tot 17:00 uur een boeken- en antiekmarkt gehouden.

Het stadscentrum heeft oude gebouwen, de haven en grachten. De Grote Markt is echter het middelpunt, samen met het centrale plein met pubs en terrasjes. Park Valkenberg is een groot openbaar park dat ongeveer halverwege het centraal station van Breda en de Grote Markt ligt.

Belangrijke historische gebouwen in Breda zijn onder meer de Grote Kerk (Grote Kerk) en de Onze Lieve Vrouwe Kerk (Onze-Lieve-Vrouwekerk).

Elk eerste weekend van september wordt er een festival gehouden, dat bekend staat als Redhead Day. Het is een tweedaags festival dat in wezen een bijeenkomst is van mensen met rood haar. Het is echter ook gericht op kunst die verband houdt met de kleur rood. Tijdens het festival worden diverse activiteiten gehouden waaronder workshops, lezingen en demonstraties. Het festival trekt bezoekers uit 20 landen en de toegang is gratis aangezien het wordt gesponsord door de lokale overheid.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken