Antikraak en Tijdelijke Woonruimte Rotterdam

Zoek eigenschappen

Als beheerder van leegstaande panden krijgt VPS regelmatig de mogelijkheid om antikraak woningen en/of werkruimtes, ateliers of andere bedrijfsruimtes aan te bieden. Meestal is beschikbaarheid antikraak per direct, Rotterdam is daar een mooi voorbeeld van.

Ik zoek woonruimte Rotterdam

Zoek eigenschappen

Bescherm mijn vastgoed Rotterdam

Lees meer

Antikraak Rotterdam

Als je wilt wonen en/of werken in de Maasstad, maar je hebt moeite om een betaalbare ruimte te vinden, dan is een antikraak mogelijkheid een uitstekende oplossing. Mits je flexibel bent. Want met anti-kraak kunnen we nooit van tevoren aangeven hoelang je gebruik kunt maken van de ruimte. 

Uiteraard werken we wel met een opzegtermijn en zetten we je nooit van de één op de andere dag op straat. Het opzegtermijn voor antikraak wonen Rotterdam is vier weken. Voor antikraak bedrijfs-/werkruimtes en ateliers hanteren wij een opzegtermijn van twee tot vier weken. Als we je vragen om te vertrekken, proberen we altijd een andere mogelijkheid te bieden

Stel je bent een bedrijf of een project begonnen en je hebt niet direct behoefte aan een langlopend contract voor het onderkomen. Heb je wel eens aan een antikraak oplossing gedacht? Regelmatig zijn er ruimtes in (soms bijzondere) locaties/bedrijfspanden beschikbaar waar je tijdelijk je bedrijf kunt huisvesten. Ideaal want de maandelijkse kosten liggen bij antikraak bedrijfsruimten, veel lager dan het reguliere — lange termijn — aanbod.

Tijdelijk en flexibel antikraak wonen in Rotterdam 

Ben je ouder dan 18 jaar en wil je betaalbaar wonen in Rotterdam? Mogelijk biedt een anti-kraak woning een oplossing. Over heel Rotterdam hebben wij regelmatig interessante panden in leegstandbeheer en kunnen wij een tijdelijke woonruimte per direct aanbieden. Ook ideaal voor studenten die in dezelfde stad als hun universiteit of (hoge) school willen wonen. Want juist voor die doelgroep is het reguliere aanbod vaak hoog geprijsd. Een anti-kraak studenten woonruimte in Rotterdam is meestal veel lager qua maandprijs.

Rotterdam antikraak werkruimte en/of antikraak atelier

Voor kunstenaars en andere creatievelingen is het vaak moeilijk om een betaalbare, geschikte ruimte te vinden om hun kunst te maken of te kunnen exposeren. Als je het niet erg vindt om een tijdelijke ruimte te betrekken, dan voldoet een antikraak ruimte wellicht volledig aan je eisen. In sommige gevallen gaat het om de leegstand in een verzamelgebouw op te vullen, en soms zijn het heel andere panden die tijdelijk gezelschap zoeken. Het aanbod wisselt, dus bezoek regelmatig de website van VPS.

Antikraak, zorgtaak

Zodra je een antikraakpand betrekt, ben je eigenlijk (mede)oppasser van een pand dat anders leeg zou staan. Een omgeving met veel leegstand draagt niet bij aan de dynamiek van een stad. Daarom zijn wij ook blij met jou als antikraak bewoner. Wij gaan er namelijk vanuit dat jij goed voor de antikraakruimte zorgt, een oogje in het zeil houdt en dat je het ons laat weten als er iets mis is.

Bereikbaarheid

Met de grootste haven van Europa is Rotterdam een internationale stad. Met de ring rondom de stad heb je snel toegang tot de A4, A15, A16 en A20. Enkele jaren terug is het centraal station van Rotterdam vernieuwd en met de diverse tramlijnen vervolg je gemakkelijk je route in de stad. Internationaal gezien is Rotterdam ook goed bereikbaar door het vliegveld aan de noordkant van de stad. 

Met de auto

  • • Rotterdam naar Gouda 26km 
  • • Rotterdam naar Den Haag 23 km
  • • Rotterdam naar Dordrecht 26 km
  • • Rotterdam naar Breda 50 km

Met de trein

  • • Rotterdam naar Gouda 17 min
  • • Rotterdam naar Den Haag 30 min
  • • Rotterdam naar Dordrecht 15 min
  • • Rotterdam naar Breda 23min

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken