Antikraak en Leegstandbeheer Amsterdam

Er zijn maar weinig steden in Nederland waar de vraag naar betaalbare woon/werkruimtes zo groot is als in de hoofdstad. Ondanks dit gegeven, staan er ook regelmatig panden langdurig leeg. Gewoon omdat er nog geen bestemming voor is gevonden of omdat een bepaald project (nog) niet van start is gegaan.

Deze leegstand vullen we bij VPS nuttig op door de panden als anti-kraak woonruimtes en/of anti-kraak werkruimtes aan te bieden. Ook voor vastgoedeigenaren bieden wij leegstandbeheer aan, volg onderstaande link voor meer informatie.t

Ik zoek woonruimte Amsterdam

Zoek eigenschappen

Bescherm mijn vastgoed Amsterdam

Lees meer

Wat betekent antikraak?

Een antikraak oplossing kun je het beste zien als een unieke kans om tegen een zeer lage prijs, tijdelijk een ruimte te beheren. Deze ruimte kan een volwaardige woning zijn, maar ook een werkruimte in een groot leegstaand (kantoor)pand. Deze werkruimtes kunnen uitstekend dienstdoen als — tijdelijke — showroom, ontvangstruimte, callcenter huisvesting, etc. 

De nadruk bij antikraak ligt op ‘tijdelijk’. Het is dus van belang dat je flexibel bent want wij weten nooit op voorhand voor hoe lang de ruimtes beschikbaar zijn. Wel spreken wij af dat we jou tijdig laten weten tot wanneer je de ruimte tot je beschikking kunt hebben. Voor woonruimtes hanteren wij een opzegtermijn van vier weken en bij werkruimtes ligt dit tussen de twee en vier weken.

Antikraak woningen in Amsterdam

Jaarlijks stijgt het aantal inwoners van Amsterdam en volkomen terecht natuurlijk. Het is een geweldige stad die 24 uur per dag bruist van de energie. Echter, het vinden van een betaalbare woning kost een heleboel energie. En dat niet alleen, als het je al lukt om een leuke woning te vinden, dan gelden er vaak inschrijfeisen, wachtlijsten of je bent één van de vele geïnteresseerden waardoor er een loting plaatsvindt (en soms zelfs een soort van sollicitatie). Wat een gedoe!

En waarom zou je jezelf dat allemaal aandoen als er ook antikraakwoningen in Amsterdam te vinden zijn? VPS heeft regelmatig leegstaande antikraak woonruimtes in beheer waar nette, volwassen (dus ouder dan 18 jaar) voor in aanmerking kunnen komen. De enige eis die wij stellen is dat je flexibel bent in de tijd dat je in de antikraakwoning wilt wonen. Dus als je een tijdelijke — betaalbare — woonruimte in Amsterdam zoekt, neem contact met ons op!

Antikraak werkruimte in Amsterdam

Van oudsher is Amsterdam al een echte handelsstad en het centrum van creativiteit en kunstzinnigheid. De keuze om juist in Mokum een bedrijfsruimte, atelier, werkplaats, showroom of projectonderkomen te vinden, is dan ook niet onverstandig. En als je een tijdelijke werkruimte zoekt, dan is een antikraak oplossing veruit de meest betaalbare en bereikbare optie.

De leegstaande locaties die VPS in beheer heeft, en als antikraak bedrijfsruimte kan worden ingezet, zijn vaak unieke, charmante of aparte panden die als tijdelijke bedrijfshuisvesting kunnen dienen. 

Antikraak in heel Amsterdam

En dit antikraak aanbod in de hoofdstad beperkt zich niet tot één bepaald deel van Amsterdam. Over de gehele stad kunnen leegstaande panden als tijdelijke oplossing voor jouw woon- of werkruimte dienen. Het aanbod in antikraak oplossingen verandert continu, zeker in deze dynamische stad. Het loont dus om ons aanbod regelmatig te checken. Overigens is er ook regelmatig antikraak aanbod rondom Amsterdam. Wellicht interessant als je niet in de stad zelf wilt wonen of werken, maar wel in de directe nabijheid.

Bereikbaarheid

Amsterdam ligt centraal gelegen en heeft directe verbindingen met de grote steden in de Randstad. Met de diverse metro- en tramlijnen ben je op korte afstand van de vele treinstations in Amsterdam. Met de A10 (ring) om de stad ben je ook met de auto snel de stad in of uit. Met het vliegveld Schiphol nabij is ook de internationale bereikbaarheid groot. 

Met de auto

  • Amsterdam naar Den Haag 65 km
  • Amsterdam naar Rotterdam 80 km
  • Amsterdam naar Utrecht 50 km
  • Amsterdam naar Alkmaar 45 km

Met de trein

  • Amsterdam naar Den Haag 40 — 50 min. met de trein
  • Amsterdam naar Rotterdam 40 – 60 min. met de trein
  • Amsterdam naar Utrecht 20 – 30 min. met de trein
  • Amsterdam naar Alkmaar 30 min. per trein

Compare listings

Vergelijken