Ondernemersverhaal: Werk Atleet

Unieke werkruimte op een voormalig ziekenhuis terrein in Den Bosch

Toen Joep Rovers na zijn studie aan de Hotel Management School bij The Heineken Company terechtkwam, had hij al snel door dat dit niet het soort werk was waar hij gelukkig van werd. Samen met een jeugdvriend startte hij daarom de ‘Werk Atleet’, een onderneming die werknemers en bedrijven adviseert op het gebied van vitaliteit en gezondheid.

Een gezonde leefstijl en op topniveau werken

Dat langdurig stilzitten op kantoor het startsein kan zijn voor een onderneming die zich richt op vitaliteit, bewijst Werk Atleet. Bij zijn voormalige werkgever maakte Joep lange dagen waarin hij vooral zittend zijn werkzaamheden uitvoerde. “Dat langdurig stilzitten kwam mijn energie niet echt ten goede.” Toen hij daarover sprak met mijn jeugdvriend Jeroen die net was afgestudeerd aan de Fontys Sporthogeschool, leek het hen een goed idee om te gaan sporten tijdens de werkdag. “Zo zou ik zowel tijd kunnen besteden aan een gezonde leefstijl als op topniveau werken.” Die gedachte vormde uiteindelijk de basis van een businessplan. Jeroen ging sportlessen geven en Joep verkocht die aan bedrijven.

Match made in heaven

“Jeroen en ik kennen elkaar al bijna 25 jaar”, vertelt Joep. “Het combineren van onze studieachtergronden was een ‘match made in heaven’. We houden ons nu bezig met alles op het gebied van een vitaal en gezond leven. Ik leer ondernemers en werknemers onder meer over voeding, slaap en andere zaken die goed zijn voor de vitaliteit.”
Hij vervolgt: “Iedere organisatie heeft weer andere behoeftes. Waar de ene organisatie op zoek is naar trainingen die zijn gericht op stress, is er bij een andere organisatie behoefte aan kennis over gezonde voeding. Met ons team van specialisten kunnen we altijd een oplossing bieden.”
De twee compagnons zitten niet stil en willen in de toekomst hun activiteiten verder uitbreiden. Zo hopen zij binnen vijf jaar een eigen gym te runnen waarin zij “alles kunnen bieden dat iemand nodig heeft om de beste versie van zichzelf te worden.”

Het maximale uit de dag halen

Joep Rovers geniet van zijn ondernemerschap. “Je kunt iedere dag doen wat je wilt en hebt alle tijd voor de dingen die je belangrijk vindt. Ik wil elke dag het gevoel hebben dat ik het maximale voor die dag behaald heb. Dat betekent lekker in mijn vel zitten en plezier hebben in de dingen die ik doe.” Daarbij neemt hij de nadelen voor lief. “Je maakt natuurlijk wel regelmatig extra uren. Soms zit je ook gewoon te werken op vrijdagavond of op zondagmiddag.”

Ochtendroutine

Toch houdt Joep de balans tussen werk en privé goed in de gaten. “De eerste drie uren van de dag zijn heilig voor mij. Die gebruik ik voor mijn eigen ochtendroutine. Ik neem eerst een koude douche, drink een paar glazen water, mediteer, ga wandelen met de hond, lees een boek en vervolgens op naar de sportschool om te trainen. Daarna ga ik pas aan de slag. ’s Avonds na 8 uur probeer ik ook weer mijn rust te pakken.”

Antikraak ruimte

Werk Atleet maakt gebruik van een antikraak ruimte die door VPS Nederland tijdelijk beschikbaar wordt gesteld aan enthousiaste ondernemers. Op die manier wordt leegstand voorkomen en kunnen starters, zzp’ers, kunstenaars en kleine ondernemingen profiteren van een betaalbare werkplek op vaak unieke locaties. Joep kwam ‘per toeval’ in het pand terecht waar zijn bedrijf nu al zo’n anderhalf jaar is gevestigd. Hij is er zeer over te spreken: “Perfect! Vooral qua kosten is het een enorm voordeel. Het enige nadeel is dat we niet zeker weten hoelang we deze ruimte nog kunnen blijven gebruiken.”

Ook op zoek naar werkruimte?

Ben jij ook op zoek naar een fijne en betaalbare kantoorruimte of atelier om jouw bedrijf te laten groeien? Dan is een ruimte VPS misschien iets voor jou. Wij bieden ondernemers uit allerlei disciplines werkruimte aan in leegstaand vastgoed. Bekijk ons actuele aanbod en meld je aan!

Compare listings

Vergelijken