Ondernemersverhaal: Roem & Faith

Willem & Mitch

Dragqueens Roem & Faith: Een glansrijke toekomst in de wereld van creativiteit

Wie zijn de mensen achter het make-up, de grote jurken en pruiken?

Willem werd geïnspireerd door een vriendin om te kijken naar het televisieprogramma RuPauls’s Drag Race. Ondanks zijn vroegere terughoudendheid voor dragqueens, werd hij al snel betoverd door een kleurrijke wereld van zelfexpressie en creativiteit. Dit leidde tot stiekeme make-up sessies tijdens de uren die soms eigenlijk bedoeld waren voor de kerk. Uiteindelijk begon hij zijn transformatie te delen op Instagram, waarbij zijn aantal fans en volgers begonnen te groeien. Zo ontstond Roem, een naam die zowel zijn verlangen naar roem als humoristische knipoog naar zijn ambities weerspiegelde. Willems drag karakter is een futuristisch personage, hij beschrijft dit als het spelen van een eigen ‘superheld’ uit een fictieve wereld die hij bedacht heeft. Zijn benadering van deze hobby is gericht op het creëren van een uniek persoon en het vertellen van verhalen door middel van online media.

Mitch, de partner van Willem, is nog niet zo heel lang geleden in aanmerking gekomen met de kunst van drag. Ondanks de tegenstand van mensen uit zijn omgeving, vond Mitch de moed om zijn ware zelf te omarmen door middel van dragqueen Faith. Tijdens deze ontdekkingsreis ontmoette hij Willem, net op dat moment werd Willem gevraagd om deel te nemen aan het televisie programma Drag Race Holland, de Nederlandse editie van het programma wat hem ooit geïnspireerd had. Hierdoor maakte de naam Roem zijn glansvolle betekenis volledig waar. Mitch staat bekend als de meer klassieke dragqueen van het duo. Hij wil mensen betoveren door de wereld van mode en schoonheid en doet dit door klassieke referenties te mengen met moderne kunst. Mensen blij maken wanneer ze hem zien als Faith is een enorme motivatie voor Mitch. Dat heeft zich wel bewezen toen hij in 2023 de kroon bemachtigde voor ‘Hollands best Drag Artist’. Hij houdt zijn drag karakter dichtbij zijn eigen persoonlijkheid. Naast zijn optredens als dragqueen, is Mitch ook een gepassioneerde make-upartist.

Faith (Mitch)
Roem (Willem)

Waar ligt de toekomst voor Roem & Faith?

Willem en Mitch hebben ieder hun eigen ambities, maar helpen elkaar waar nodig. Waarbij de talenten van de één, de ander helpen. Het gezamenlijke doel van beiden is om andere mensen te inspireren om zichzelf te zijn en je eigen weg te volgen. Zelfs als dat soms onmogelijk lijkt. Volgens hen ligt de kracht in het omarmen van wie je echt bent. Een wens voor Roem is het creëren van een groot multimedia project rondom zijn drag karakter. De passie van Faith ligt in het organiseren van een eigen show. Samen vormen Willem en Mitch een inspirerend duo, dat de wereld laat zien dat de ware glans van het leven schuilt in de moed om jezelf te zijn en je dromen na te jagen.

Een ruimte bij VPS

Voordat het stel in Breda een werkruimte huurde via VPS, hebben ze ook antikraak gewoond in Rotterdam. Mitch: “Het contact met VPS verliep erg soepel toen wij op zoek waren naar een woning. Omdat wij zo’n fijne ervaring hebben gehad wilden we ook voor een werkruimte kijken wat VPS ons te bieden had. Willem vult aan: “We hebben eerst wel erg getwijfeld of we stap durfden te wagen om een werkruimte te huren. Toch beseften we dat investeren nodig was wilden we stappen maken met ons bedrijf en dus hebben we de sprong gewaagd.”

Met een beetje hulp van VPS hebben Willem en Mitch een representatieve ruimte gevonden in de voormalige Koepelgevangenis in Breda. Vanuit hier hopen zij nog veel meer mensen te mogen inspireren met hun passie voor drag.

De tip van Roem & Faith

“Gewoon doen! Het motiveert je om te werken aan je eigen ideeën en te groeien. Wees zeker niet bang om geld te investeren. Het zal je altijd iets moois opleveren en alleen maar motiveren. Onzekerheid is nooit nodig, want je zult leren terwijl je bezig bent. Denk goed na over wat je wilt bereiken en waarom je dit wilt doen. Met een sterke basis kun je verder bouwen aan je dromen en ambities. Laat alle twijfels varen en ga ervoor.”

Roem (Willem)
Faith (Mitch)

Op de hoogte blijven?

Je kunt hun reis volgen op hun sociale media kanalen:

Zelf op zoek naar een geschikte werkruimte?

VPS Nederland biedt door heel Nederland ruimtes aan op basis van antikraak (bruikleen) en tijdelijke verhuur. Wil jij weten wat wij momenteel beschikbaar hebben? Bekijk online het actuele aanbod en plan vrijblijvend een bezichtiging in!

Compare listings

Vergelijken