VPS Property Services | locaties Leger Des Heils gereed voor de winter

Begin november zijn er in Den Haag twee nieuwe tijdelijke winteropvang locaties geopend van het Leger Des Heils. Het team van VPS Property Services heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan het gereedmaken van de tijdelijke opvanglocaties. Samen met een aantal externe partners is er hard gewerkt om de locaties te transformeren tot leefbare ruimtes. Zo kunnen er velen dak- en thuislozen warm worden opgevangen en is er tijdens de wintermaanden in de Haagse regio altijd een veilig onderdak bij extreme weersomstandigheden.

Locatie SportlaanPermanente Winteropvang

Het voormalige Haga Ziekenhuis in Den Haag heeft ruimte gemaakt voor een Permanente Winteropvang. De locatie biedt dagelijks onderdak voor ruim 120 mensen. De ruimtes die voorheen werden gebruikt voor patiënten van het ziekenhuis en als werkruimte voor personeel zijn allen omgebouwd tot praktische leefruimtes die voorzien zijn van proper sanitair en een draadloze verbinding voor internet. Met hulp van Zuidplas Bouw B.V. zijn er extra douches geplaatst en zijn de leidingen en kranen waar nodig herstelt. Om de ruimtes optimaal te benutten zijn er extra wanden geplaatst waardoor er nog meer slaapvertrekken konden worden gerealiseerd. Ook aan de veiligheid van de bewoners is gedacht. De blusmiddelen zijn opnieuw gekeurd en alle noodverlichting en vluchtroutes zijn nagekeken door BB Dreumel. Ter preventie van brand is de volledige locatie aan de Sportlaan voorzien van het VPS FireAlert systeem. Dit is een draadloos brand-, ontruimings- en ongevallenalarmsysteem dat ideaal is voor locaties waar tijdelijke brandbeveiliging nodig is.

Op de locatie aan de Sportlaan zorgt huismeester Rutger ervoor dat alle (technische) gebreken tijdig worden opgelost. Hij is het gezicht van de locatie en aanspreekpunt namens VPS. Dagelijks zorgt hij ervoor dat de binnengekomen meldingen via het geavanceerde portaal van S1MONE worden verwerkt en verholpen. Bewoners van de opvanglocatie kunnen met gemak een melding maken wanneer ze iets signaleren wat reparatie vergt. Alle kamers en algemene ruimtes zijn voorzien van een QR-code die je met je smartphone scant om een melding te rapporteren. Je kunt dan via WhatsApp op gemakkelijke wijze een reparatieverzoek indienen met een omschrijving, foto en video. Door de autotranslate functie in het systeem worden bewoners in staat gesteld om een melding aan te maken in hun eigen taal. Hierdoor kan er geruisloos worden gecommuniceerd met de ontvanger. Tijdens de afhandeling wordt degene die de melding maakt op de hoogte gehouden van de status door middel van notificaties. Zo zorgen wij er samen met de bewoners voor dat de opvanglocatie in goede staat blijft!

Jeroen van der Poel Managing Director VPS Noord-Europa, Sander (S1MONE), Mark van de Haterd (Commercieel Directeur VPS Property Services)
het VPS FireAlert systeem
Transformatie interne ruimtes

Commercieel Directeur Property Services Mark van den Hatert over S1MONE:
”Door middel van het gebruik van het systeem van S1MONE hebben wij een accurate en zo compleet mogelijke melding omtrent de storing. Hierdoor zijn wij in staat om storingen snel en efficiënt op te lossen.”


Locatie Rooseboomstaat – Winterkouderegeling

De opvang aan de Rooseboomstraat is een locatie die alleen opent bij extreme weersomstandigheden. Bij erge storm, regen of een temperatuur die onder de 0 graden komt, zorgt deze locatie voor een tijdelijk onderdak. De opvang is gevestigd in een oud schoolgebouw dat door het team van VPS Property Services in korte tijd gereed is gemaakt voor de opvang van ruim 100 daklozen. Op 2 november moest de locatie onverwachts sneller open door de komst van storm Ciarán. Met man en macht is er gewerkt om de opvang op tijd gereed te maken. En met succes! Met dank aan BlackGATE is het gelukt om de locatie te voorzien van een tijdelijk Wi-Fi netwerk. Om de capaciteit te vergroten zijn er door Kreuk Onderhoudsbedrijf wanden geplaatst in de voormalige leslokalen die nu functioneren als slaapvertrekken. In de gymzaal zijn extra douchecabines geplaatst met wasbakken en een keukenblok, waarvoor het nodige leidingenwerk is aangelegd. Alle ruimtes worden verwarmd door vier ketels die voor de opening zijn geïnstalleerd. Zo kunnen de tijdelijke bezoekers warm worden opgevangen tijdens hun verblijf.


VPS Property Services, uw partner in het creëren van functionele opvanglocaties

In afstemming met het Leger Des Heils en de Gemeente Den Haag heeft VPS Property Services de coördinatie verzorgd van beiden projecten. De voorbeeldcases illustreren het vermogen van VPS Property Services om snel en effectief te handelen bij het omzetten van bestaande panden naar functionele en gastvrije opvanglocaties, zelfs in situaties waar tijdsdruk een cruciale rol speelt.

Ook op zoek naar een partij die u kan helpen bij een vergelijkbaar vraagstuk? Neem dan contact op met Mark van de Haterd, Commercieel Directeur Property Services bij VPS. Hij denkt graag met u mee.


VPS Makes a Difference

Bij VPS vinden wij het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Onder de noemer VPS Makes a Difference brengen wij dit in de praktijk. Zo ook voor de bezoekers van Het Leger Des Heils. Om de bezoekers van de opvang een warm hart toe te dragen, heeft VPS een donatie gedaan waarmee voor allebei de locaties een mooi initiatief kon worden gerealiseerd. Op tweede kerstdag is er een bijdrage gedaan voor de organisatie van het kerstdiner. Op de locatie aan de Rooseboomstraat is een sfeervolle setting gecreëerd waar de bezoekers konden genieten van een feestelijk driegangenmenu. Bezoekers van de Sportlaan konden in januari wat lekkers halen bij de VPS Foodtruck. Voor de deur van het voormalige ziekenhuis werd een warme hap geserveerd vanuit een voormalige ambulance. Wel zo toepasselijk! Wij zijn er trots op dat wij samen met het Leger Des Heils een stukje verbinding en saamhorigheid konden creëren voor de mensen die hier tijdens de wintermaanden een veilige en warme plek hebben gevonden.

Heeft u ook een maatschappelijk initiatief waar wij aan bij kunnen dragen? Neem dan contact met ons op. Of het nu gaat om een helpende hand door een van onze vrijwilligers of een andere manier waarop wij steun kunnen bieden. Wij denken graag met u mee. 

Compare listings

Vergelijken