Ondernemersverhaal: Liz Dans

Passie voor Flamenco!

In 2010 zette Lizzy haar eerste stappen in de danswereld met de oprichting van Liz Dans. Voorheen maakte zij gebruik van bestaande dansstudio’s die zij huurde bij kunstcentra, maar onlangs heeft ze haar eigen dansstudio in Scheveningen geopend waar zij sinds 15 januari dit jaar Flamenco danslessen geeft.

Lizzy legt uit: “Na jaren zoeken heb je behoorlijk wat dansstudio’s gezien en weet je wat je wilt. Deze ruimte van VPS met de aanwezige faciliteiten sloot goed aan op mijn zoekopdracht. Ik was direct enthousiast en besloot er helemaal voor te gaan.”

De weg naar Flamenco

Lizzy’s liefde voor Flamenco begon op 6-jarige leeftijd in een balletschool waar zij destijds zelf balletlessen volgde, maar waar ook al Flamenco lessen werden gegeven. Na een aantal vakanties in Spanje waar zij vele Flamenco optredens heeft kunnen zien, is de liefde voor Flamenco alleen maar gegroeid en heeft ze besloten zelf op Flamenco te gaan. Vele jaren later is het nu tijd om ook anderen te inspireren met deze dansstijl. Liz Dans omarmt een diverse doelgroep van dansliefhebbers, van kinderen vanaf 4 jaar tot senioren die willen blijven dansen. Ze legt uit dat haar dansschool ook ruimte biedt aan gevorderde dansers die verder willen komen in de kunst van Flamenco.

Om haar dansschool te promoten en de lokale gemeenschap te betrekken, heeft Lizzy niet stilgezeten. Van gratis proeflessen, een winactie tot advertenties in lokale kranten en op social media, haar inspanningen zijn merkbaar. Lizzy hoopt haar dansschool te laten uitgroeien tot een belangrijke speler binnen de Flamenco in Nederland en wil mensen van alle leeftijden plezier laten beleven aan deze dans.

Ondernemersverhaal Liz Dans

Uitdagingen en tips voor beginnende dansscholen

Het runnen van een dansschool heeft zijn uitdagingen. Doorzettingsvermogen en jezelf blijven promoten zijn van groot belang. Hier krijgt ze ondersteuning bij van haar man Frans, wie zeer betrokken is bij haar ondernemerschap en met wie ze tevens goed kan sparren.

“Wees je bewust van de uitdagingen en ups en downs, en blijf jezelf vernieuwen en ontwikkelen.”

Van leegstand tot levendige dansstudio

Het pand van de dansschool was voormalig een sportschool, dus een aantal belangrijke faciliteiten waren reeds aanwezig in het pand. Zo waren er al kleedkamers beschikbaar, douches en toiletten. Ook is er een ontvangstruimte waar men voor of na de dansles kan bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Lizzy beschrijft hoe ze de ruimte heeft omgetoverd tot een bruisende dansstudio: “Handen uit de mouwen en aan de slag! We hebben een speciale 3-laagse dansvloer geschikt voor Flamenco gelegd, een spiegelwand geplaatst, het licht & geluid beoordeeld en daardoor de ruimte aangepast, de ruimtes aangekleed, een keuken geplaatst en de wanden geschilderd. Ook is de ruimte voorzien van raambekleding en is er extra beveiliging aangebracht.”

Voordelen antikraak

Lizzy deelt haar positieve ervaring met het in gebruik nemen van een ruimte op basis van antikraak. Ze benadrukt de gunstige maandkosten, welke aanzienlijk lager zijn dan bij bijvoorbeeld reguliere huur. Als starter kan je hierdoor ontzettend veel geld besparen, wat je kunt investeren om je bedrijf te laten groeien.

Ook is het belang om realistisch in te schatten wat je echt nodig hebt om de kosten te drukken. Haar advies aan ondernemers die een eigen studio overwegen op basis van antikraak is duidelijk: communiceer je wensen met de beheerder voor een optimale ervaring. “Dankzij VPS heb ik nu een hele fijne dansstudio”, vertelt Lizzy.

Blijf op de hoogte en kom dansen!

Wil je op de hoogte blijven van Liz Dans? Naast het volgen van haar avonturen op social media en de website lizdans.nl, moedigt Lizzy je aan om gewoon langs te komen en mee te dansen. Ze belooft een energieke en gepassioneerde ervaring! Ga voor meer informatie naar: www.lizdans.nl en vraag gratis een proefles aan.

Zelf op zoek naar een fijne ruimte voor jouw onderneming?

VPS Nederland biedt door heel Nederland werkruimtes aan op basis van antikraak (bruikleen) en tijdelijke verhuur. Wil jij weten wat wij momenteel beschikbaar hebben? Bekijk online het actuele aanbod en plan vrijblijvend een bezichtiging in!

Compare listings

Vergelijken