Ondernemersverhaal: in gesprek met André van Digitalic

Wij hebben onze eigen bedrijfscultuur vanaf 0 kunnen opbouwen

Het bedrijf Digitalic helpt bedrijven duurzaam te groeien met een blijvende online impact. De organisatie maakt gebruik van een werkruimte via VPS aan de Kampweg in Zeist, een voormalig militair kazerneterrein. We spraken oprichter André over zijn bedrijf, zijn doelen en het belang van een goede bedrijfscultuur.

Uit de hand gelopen hobby

In 2009 starte ik mijn eerste bedrijf. Dat was een online marketingbureau wat ik samen met mijn broer begon. Dit was eigenlijk een uit de hand gelopen hobby waar we in de avonduurtjes mee bezig waren. De projecten werden steeds groter en uiteindelijk zijn we samen echt een bedrijf gestart. In de loop der jaren heb ik als ondernemer verschillende stappen gezet. Na de samenwerking met mijn broer heb ik een tijdje met investeerders samengewerkt. Na een korte periode ben ik uit deze samenwerking gestapt en acht jaar als freelancer gewerkt. In deze periode heb ik veel geleerd en ontdekt dat werken binnen een bedrijf met een fantastische cultuur een van de grootste motivatoren is om mooie dingen te bereiken.

Bedrijfscultuur

Ik besloot dat ik graag voor een langere tijd bij een bedrijf wilde werken met een mooie cultuur. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, besloot ik om mijn eigen bedrijf te starten: Digitalic. Binnen Digitalic had ik de kans om een bedrijfscultuur vanaf 0 op te bouwen. We doen daarbij een aantal dingen om de cultuur te waarborgen, zoals het hebben van een goede werk/privébalans en het werken als een team. De cultuur binnen ons bedrijf kan worden gekenmerkt door drie pijlers: gezondheid, willen winnen en successen behalen als een team. Dat doen we met heel veel respect voor elkaar en elkaars privéleven. Een voorbeeld van onze cultuur is dat we niet meer dan 36 uur per week werken. Zo proberen we iedereen te stimuleren om in ieder geval een halve dag per week vrij te zijn.

Bullshitvrije marketing

Digitalic is een online marketingbureau dat haar klanten helpt met bullshitvrije marketing. Dit betekent dat we altijd eerlijk zijn over de resultaten die we behalen en marketing inzetten om een bijdrage te leveren aan de bedrijfsdoelstellingen. Bullshitvrij zijn betekent dat we transparant zijn in onze communicatie. Onze klanten zijn dat ook naar ons toe, waardoor we elkaar aanspreken op het moment dat er iets niet goed gaat of als er verbeterpunten zijn. Digitalic is ook scherp richting haar klanten en daagt hen uit om het beste uit zichzelf te halen.

Onze klanten kiezen niet voor Digitalic omdat we extreem veel beter zijn dan andere marketingbureaus. Er zijn namelijk veel collega’s die fantastisch goed zijn in wat ze doen. Klanten kiezen voor Digitalic omdat we kleinschalig zijn, orte lijnen hebben en vooral hele goede mensen inzetten met tientallen jaren ervaring. Deze collega’s zetten we in om fantastische resultaten te behalen in een respectvolle, leuke en open manier van samenwerken.

Unieke werkruimte

De samenwerking met VPS startte toen ik de werkruimte voor het eerst zag. Cultuur moet overal in naar voren komen: ook in inrichting en je werkruimte. In standaard kantoorruimtes vond ik als startende ondernemer niet de gelegenheid om onze cultuur tot uiting te laten komen. De ruimte op Kamp van Zeist was een blanco canvas waar ik direct potentie in zag.

De vrijheid die je als ondernemer hebt om de werkruimte naar je eigen hand te zetten is groot. En, in overleg met VPS kom je een heel eind. Ergens anders een ruimte huren van deze omvang als starter was voor ons onbetaalbaar. Deze ruimte is voor ons echt een springplank geweest. Bovendien komt het verhaal over onze cultuur en creativiteit in de werkruimte tot uiting.

Meer weten over Digitalic – online marketing bureau omgeving Amersfoort?

Vorig nieuwsbericht

Ondernemersverhaal: Werk Atleet

Compare listings

Vergelijken