Ondernemersverhaal: in gesprek met André van Digitalic

“Wij hebben onze eigen bedrijfscultuur vanaf 0 kunnen opbouwen

Digitalic helpt bedrijven duurzaam te groeien met een blijvende online impact. De organisatie maakt gebruik van een werkruimte via VPS aan de Kampweg in Zeist, een voormalig militair kazerneterrein. We spraken oprichter André over zijn bedrijf, zijn doelen en het belang van een goede bedrijfscultuur.

Uit de hand gelopen hobby

In 2009 begon André samen met zijn broer zijn eerste bedrijf, een online marketingbureau. “Dit was eigenlijk een uit de hand gelopen hobby waar we in de avonduurtjes mee bezig waren. De projecten werden steeds groter en uiteindelijk zijn we samen echt een bedrijf gestart”, vertelt André. Na de samenwerking met zijn broer heeft André een tijdje met investeerders samengewerkt. Dit heeft hij slechts een korte periode gedaan en heeft daarna acht jaar als freelancer heeft gewerkt. “Ik heb in deze periode veel geleerd en ik heb ontdekt dat werken binnen een bedrijf met een fantastische cultuur een van de grootste drijfveren is om mooie dingen te bereiken.”

Bedrijfscultuur

André vindt het belangrijk om op een plek te werken waar er een goede bedrijfscultuur heerst. Om dat te kunnen realiseren besloot hij daarom zijn eigen bedrijf te starten: Digitalic. “Op deze manier kon ik zelf een hele nieuwe bedrijfscultuur opbouwen en ervoor zorgen dat deze gewaarborgd blijft.” Een goede bedrijfscultuur bestaat volgens André onder andere uit samenwerken als team en een goede werk/privébalans. Zo bestaat een werkweek bij Digitalic uit niet meer dan 36 uur per week, zo wordt er gestimuleerd dat iedereen in ieder geval een halve dag per week vrij is. De drie belangrijkste pijlers voor een goede bedrijfscultuur zijn bij Digitalic: gezondheid, willen winnen en successen behalen als een team.

Bullshitvrije marketing

Digitalic is een online marketingbureau dat haar klanten helpt met bullshitvrije marketing. “Dit betekent dat we altijd eerlijk zijn over de resultaten die we behalen en marketing inzetten om een bijdrage te leveren aan de bedrijfsdoelstellingen. Bullshitvrij zijn betekent dat we transparant zijn in onze communicatie. Onze klanten zijn dat ook naar ons toe, waardoor we elkaar aanspreken op het moment dat er iets niet goed gaat of als er verbeterpunten zijn. Digitalic is ook scherp richting haar klanten en daagt hen uit om het beste uit zichzelf te halen”, stelt André.

Volgens André kiezen zijn klanten niet voor Digitalic omdat ze zoveel beter zijn dan andere marketingbureaus, maar vooral omdat ze kleinschalig zijn, korte lijnen hebben én vooral hele goede mensen in huis hebben met jarenlange ervaring. Deze collega’s zijn key om fantastische resultaten te behalen in een respectvolle, leuke en open manier van samenwerken.

Unieke werkruimte

Cultuur moet volgens André overal in naar voren komen: dus ook in inrichting van de werkruimte. Toen André de ruimte bij VPS voor het eerst zag was hij verkocht. “In standaard kantoorruimtes vond ik als startende ondernemer niet de gelegenheid om onze cultuur tot uiting te laten komen. De ruimte op Kamp van Zeist was een blanco canvas waar ik direct potentie in zag”, vertelt André. “Daarnaast is het vrijwel onmogelijk om als startende ondernemer ergens anders een ruimte te huren met dezelfde omvang voor een betaalbare prijs. Deze ruimte is voor ons echt een springplank geweest.”

Meer weten over Digitalic – online marketing bureau omgeving Amersfoort?

Compare listings

Vergelijken