Ondernemersverhaal: “Mijn gym is mijn thuis”

“Bij Cardio Boksen komen mensen samen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden”

De 33-jarige ondernemer Gijs Haverman is geboren en getogen in Breda en maakt sinds 2021 voor zijn onderneming Cardio Boksen gebruik van een ruimte via VPS in FutureDome. Bij Cardio Boksen komen mensen samen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Het is meer dan een sportschool, het is tevens een ontmoetingsplaats.

Verslavingskliniek

Gijs komt van ver. Voordat hij begon met ondernemen was hij zichzelf een beetje kwijt. Hij vertelt: “Ik heb nooit echt goed kunnen leren, stilzitten was voor mij een uitdaging en mijn concentratie op school was ver te zoeken. Ik ben productiewerk gaan doen, maar daar was nauwelijks ruimte voor creativiteit. Ik werd ongelukkig, leefde ongezond en belandde zelfs in een verslavingskliniek.”

In de kliniek heeft Gijs de juiste hulp gekregen en zichzelf herpakt: “In de kliniek kwam in aanraking met boksen en in de periode erna ben ik gezonder gaan leven, therapie blijven volgen en gaan sporten. Ik heb ervaren wat een positief effect sport op het welzijn van een mens heeft en ik besloot hier op professioneel vlak iets mee te gaan doen.”

Hij startte zijn bedrijf Cardio Boksen in een vervallen loods zonder voorzieningen als gas, water en elektriciteit. De gaten zaten in de muur maar “ik was enorm gemotiveerd en ging ervoor”, aldus Gijs. In zijn sportruimte hingen een paar bokszakken en de klanten druppelden binnen, hij kreeg zelfs een bekende Bredase politicus als klant!

Toen de sportschool net lekker begon te lopen, moest Gijs de ruimte helaas verlaten omdat het pand gesloopt werd. Via een kennis die gebruik maakte van een werkruimte op FutureDome, kwam hij in contact met VPS en kon hij al snel een ruimte betrekken op dit voormalige gevangenisterrein. Gijs is blij met zijn nieuwe sportruimte: “Ik heb hier eigenlijk alles wat ik nodig heb: het is ruim, schoon en er is sanitair. Mijn klanten vinden het tof om in deze gym te komen de bijzondere locatie spreekt bij velen tot de verbeelding.”

Toekomstplannen

Over zijn toekomstplannen vertelt Gijs het volgende: “Ik heb niet de ambitie om megagroot te worden. Ik vind het fijn om er een goede boterham mee te verdienen en ik krijg er een voldaan gevoel van om mensen te helpen gelukkiger en fitter te worden. Ik ben vaker in mijn sportruimte dan in mijn huis te vinden: mijn gym is mijn thuis. Een balans tussen werk en privé is er eigenlijk niet, maar dat maakt mijn werk juist mooi.“

Als we Gijs vragen naar ondernemerstips en -fouten, begint hij te lachen: “Ik heb genoeg fouten gemaakt, maar ik heb overal van geleerd! Fouten maken is beter dan niet proberen – zo denk ik erover, no guts no glory! Als ondernemer heb je bovendien voortdurend met mee- én tegenvallers te maken. Daar moet je tegen kunnen. Niet alles gaat in een keer goed.”

De ruimte die Gijs voor Cardio Boksen huurt is tijdelijk en kan gebruikt worden totdat er een nieuwe bestemming voor het FutureDome complex is gevonden. Hij zegt hierover: “De onzekerheid van het tijdelijk huren is soms lastig, maar de plek is echt uniek: ik hoop hier nog lang te kunnen blijven zitten. Het contact met het VPS beheerteam hier verloopt goed, het team volgt zelfs een keer per week een groepstraining bij mij!”

Ook op zoek naar werkruimte?

Ben jij ook op zoek naar een fijne en betaalbare kantoorruimte of atelier om jouw bedrijf te laten groeien? Dan is een ruimte VPS misschien iets voor jou. Wij bieden ondernemers uit allerlei disciplines werkruimte aan in leegstaand vastgoed. Bekijk ons actuele aanbod en meld je aan!

Compare listings

Vergelijken