Ondernemersverhaal: de Brabantsche Worstenbroodjes van Remco

Een worstenbroodjes bakkerij in een voormalige militaire kazerne

De wens van Remco Beekman om ondernemer te worden begon al op jonge leeftijd. Zolang hij zich kan herinneren wil deze succesvolle bakker zijn eigen bedrijf runnen. Eerst had hij zijn zinnen gezet op de transportsector, maar zijn passie voor alles wat met koken te maken heeft, zorgde ervoor dat hij het bedrijf Brabantsche Worstenbroodjes BV oprichtte.

Na het succesvol afronden van een hotelschoolopleiding heeft Remco enige tijd in verschillende rollen gewerkt. “Ik heb vijf jaar ervaring opgedaan in het bedrijfsleven”, legt hij uit. Maar de stap naar het ondernemerschap kwam er pas toen Remco’s toenmalige vriendin en haar vader hem overhaalden om de sprong te wagen.
“Het zijn allebei echte ondernemers”, zegt Remco. “Jullie hebben een geweldig familiebedrijf. Ik heb met veel lof geluisterd naar hun verhalen, beslissingen en dilemma’s.”

Na een serieus gesprek hebben ze hun baan bij Remco opgezegd en hem gemotiveerd om zijn ondernemersdroom na te jagen. Het bedrijf werd al snel opgericht en de Brabantsche Worstenbroodjes BV was geboren.

Meer dan het traditionele worstenbroodje

Remco’s bedrijf maakt worstenbroodjes in allerlei smaken. Ze bieden ambachtelijk gebakken traditionele worstenbroodjes aan, maar Brabantsche Worstenbroodjes BV is ook gespecialiseerd in lactose- en glutenvrije varianten en vegan- en kipworstenbroodjes. Remco dringt er ook op aan om van tijd tot tijd een regionale of seizoensgebonden draai aan de producten te geven: “We maken worstenbroodjes met truffel rond Kerstmis en asperges in het voorjaar.”

Uniek personeelsbestand

Naast het geven van een unieke draai aan een klassieker, zet Remco zich ook in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: “We werken met collega’s die moeite hebben om elders een vaste aanstelling te krijgen”, legt Remco uit. “Mensen die doof zijn, autisme hebben of om andere redenen moeilijk kunnen werken, kunnen vaak wel bij ons terecht. We zijn er trots op dat 25% van ons personeelsbestand uit deze talenten bestaat en wij op deze wijze invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. ”

Het bedrijf van Remco maakt sinds 2016 gebruik van een werkruimte op Fort Isabella in Vught, wat tot verkort beheerd werd door VPS Nederland. De ondernemer heeft in de loop der jaren meerdere ruimtes via VPS gebruikt. “VPS denkt echt na over hoe we onze ruimte het beste kunnen gebruiken”, legt Remco uit. “En het is heel ruim voor een prima prijs.”

Brabantsche Worstenbroodjes BV groeit hard. Hij vertelt: “Als ik deze betaalbare ruimte niet had kunnen gebruiken, had ik met mijn bedrijf moeten uitwijken naar een duurdere locatie. Er zou dan minder geld overblijven om te investeren in de groei van mijn bedrijf.”

Kansen

Als succesvol ondernemer gelooft Remco Beekman in kennis delen en niet bang zijn om advies te vragen. “In het verleden heb ik een horecazaak gehad die niet goed liep. Ik vroeg niet om hulp en liet het lijken alsof alles goed ging. Het is heel belangrijk voor mij geweest om te leren delen en advies of hulp te vragen.”

Bij ondernemerschap draait het wat mij betreft om het ontdekken van een gat in de markt – en om nooit te klagen in moeilijke tijden: “Vooral in tijden van een wereldwijde crisis zie je verschillende ondernemers klagen over de situatie. Pak een glas wijn, ga in de zon zitten en denk na over de mogelijkheden die er zijn – want er zijn altijd kansen!”

Ook op zoek naar werkruimte?

Ben jij ook op zoek naar een fijne en betaalbare kantoorruimte of atelier om jouw bedrijf te laten groeien? Dan is een ruimte VPS misschien iets voor jou. Wij bieden ondernemers uit allerlei disciplines werkruimte aan in leegstaand vastgoed. Bekijk ons actuele aanbod en meld je aan!

Compare listings

Vergelijken