Veilige feestdagen | 5 tips

Voorkom inbraak, diefstal, vandalisme, ongewenste bezoekers en brand in leegstaand vastgoed

De feestdagen staan weer voor de deur. Dat is voor velen hartstikke gezellig, maar leidt tot risico’s in leegstaand vastgoed. In december, en dan met name tijdens de jaarwisseling, vinden de meeste incidenten plaats, zoals inbraak, diefstal, illegale party’s, vernieling en brand. Wij delen vijf tips zodat u ontspannen aan het kerstdiner zit en stressvrij aan 2023 kunt beginnen.

Verhoogd risico tijdens de feestdagen

In leegstaand vastgoed zijn waardevolle spullen te vinden voor inbrekers. Tijdens de decembermaand zijn deze locaties vaak het doelwit van vandalen, dieven en andere ongewenste bezoekers. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de risico’s van illegale (house)feestjes, brandgevaar door vuurwerk of brandstichting en de kans op inbraak, diefstal en vandalisme. Het is in deze periode extra belangrijk om de beveiliging op orde te hebben.

5 tips voor veilige feestdagen

Bij VPS Nederland zijn we marktleider in de beveiliging van bouwplaatsen en leegstaand vastgoed. Dat doen we jaarrond, en met extra aandacht voor de specifieke risico’s tijdens de feestdagen. We geven u graag vijf tips om uw locatie te beschermen:

Tip 1: Berg waardevolle spullen op

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat waardevolle spullen tijdens de feestdagen veilig opgeborgen worden. In leegstaand vastgoed liggen meer kostbare spullen dan u zou denken. Gereedschap, bouwmaterialen, steiger(-onderdelen) en koper zijn voor inbrekers waardevol. Berg deze materialen goed en uit het zicht op en zorg eventueel voor beveiliging.

Tip 2: Extra surveillance: risico’s eerder opgemerkt

Tijdens de feestdagen is het belangrijk om extra te surveilleren. Als u uw pand een tijdje gaat verlaten, houden een extra paar ogen zo de situatie goed voor u in de gaten. Toezicht door middel van surveillancerondes door een professional voorkomt dat er (illegale) party’s plaatsvinden en beperken de risico’s op inbraak, kraak en vernieling tot een minimum.

Tip 3: Zet tijdelijke en flexibele camerabeveiliging in

Veel locaties verdienen extra beveiligingsaandacht tijdens de feestdagen. Een oplossing zou kunnen zijn om te kiezen voor extra beveiliging. De systemen van VPS garanderen uitstekende beveiliging op elke gewenste locatie door de draadloze connectiviteit en onafhankelijke energievoorziening. Wij installeren onze beveiligingssystemen binnen 24 uur na aanvraag, zodat de beveiliging snel geregeld is. We bieden verschillende oplossingen aan voor flexibele en tijdelijke camerabeveiliging.

Tip 4: Voorkom brand: sluit gebouwen goed af

Gedurende de feestdagen en dan met name tijdens de jaarwisseling loopt leegstaand vastgoed een verhoogd risico op brand. Sluit ramen en deuren goed af en zorg dat alle interne brand- en rookwerende deuren in het pand dicht zijn. VPS levert tevens hoogwaardige brievenbusklemmen die voorkomen dat vuurwerk naar binnen wordt gegooid.

Tip 5: Beperk uw leegstand

Het beste is natuurlijk om uw leegstand te beperken. Op deze manier hoeft u geen aanvullende beveiligingsoplossingen te treffen en kunt u er van op aan dat uw pand 24/7 beveiligd is. Door er tijdelijk mensen te laten wonen of werken voorkomen we leegstandsrisico’s en dragen we bij aan de leefbaarheid van de omgeving. De aanwezigheid van bewoners of bedrijven in leegstaand vastgoed heeft een belangrijke preventieve werking. Zij signaleren eventuele problemen, voorkomen het risico op inbraak en kraak en kunnen zelfs zorgen voor (beperkte) huurinkomsten.

Onze oplossingen voor veilige feestdagen

Bent u benieuwd naar de beschikbare oplossingen om de beveiliging uw leegstaande vastgoed tijdens de feestdagen te verbeteren of aan te scherpen? Wij adviseren u graag. Neemt u gerust contact met ons op via info@vps-nl.com of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Compare listings

Vergelijken