Tijdelijk beheer van de voormalige margarinefabriek in Rotterdam gegund aan VPS Nederland

Den Haag, 12 december 2022 – VPS Nederland, specialist in beheer, beveiliging en onderhoud van leegstaand vastgoed, is per 1 december de leegstandbeheerder van de voormalige margarinefabriek aan de Nassaukade in Rotterdam. VPS zal het tijdelijk beheer van de locatie onder de naam ‘De Kaai | beleven & werken’ op zich nemen en hier op tijdelijke basis ondernemers uit verschillende sectoren huisvesten.

Toekomstplannen

De Rotterdamse projectontwikkelaar VORM heeft het fabrieksterrein vorig jaar gekocht en zal hier in samenspraak met de gemeente Rotterdam een grootschalige, binnenstedelijke herontwikkeling realiseren. De ambitie is om van de voormalige margarinefabriek een nieuwe stadswijk te maken met een duurzaam en toekomstbestendig woon- en werkprogramma. Het nieuwe gebied krijgt “De Kaai” als naam mee.

Tijdelijk concept

In aanloop naar de herontwikkeling zal VPS Nederland het terrein beheren en er op tijdelijke basis non-profit en profit ondernemers uit verschillende sectoren huisvesten. Onder de naam De Kaai | beleven & werken wordt een tijdelijke, aantrekkelijke Rotterdamse hotspot gecreëerd die een toegevoegde waarde biedt aan de buurt, de stad en haar bewoners. De gebouwen op het terrein worden ingedeeld in de thema’s Cultuur, Sport, Food, Creatief, Ambacht en Duurzaamheid. Vanuit deze zes thema’s zal er tijdelijke bedrijvigheid op het terrein plaatsvinden die de Nassaukade een dynamische impuls geven en een brug slaan naar de toekomstplannen van VORM.

Zinvolle, tijdelijke invulling

Met ruim 30 jaar ervaring geldt VPS Nederland als pionier in het creëren van innovatieve, tijdelijke invullingen van leegstand vastgoed in aanloop naar herontwikkeling. De leegstandbeheerder heeft onder de noemer VPS Special Projects diverse tijdelijke leegstandbeheerconcepten op haar naam staan, zoals FutureDome in Breda, het Schieblock in Rotterdam, Fort Isabella in Vught en het Gasthuiskwartier in Den Bosch.

Het tijdelijk beheer op deze projecten laat zien dat leegstandbeheer meer is dan eenvoudigweg het plaatsen van een bewoner of ondernemer in een leegstaande ruimte: het gaat om het koppelen van mensen aan passende gebouwen waar zij (tijdelijk) kunnen wonen of werken, het met elkaar verbinden van verschillende partijen en het meedenken met de eigenaar en de gemeente over de visie naar de toekomst.

Debbie Baak, Head of Key Accounts bij VPS Nederland: “We zijn verheugd dat we deze opdracht gegund hebben gekregen. Wij staan voor zinvolle, tijdelijke invullingen van leegstand vastgoed en kijken ernaar uit om met De Kaai | beleven & werken een dynamische toevoeging te leveren aan de stad Rotterdam en een brug te slaan naar de toekomstplannen van VORM.”

Werkruimte De Kaai | beleven & werken De pijlers van De Kaai | beleven & werken zijn Cultuur, Sport, Food, Creatief, Ambacht en Duurzaamheid. Ondernemers uit (de omgeving van) Rotterdam die gevoel hebben bij een van deze zes thema’s en enthousiast zijn om een tijdelijke werkruimte op dit bijzondere fabrieksterrein te betrekken, worden van harte uitgenodigd zich aan te melden op vps-nl.com/property/rotterdam-margarinefabriek.

Compare listings

Vergelijken