Een beter milieu en een lagere energierekening? Bekijk onze 5 bespaartips!

De energiemarkt staat op zijn kop, de energieprijzen zijn enorm gestegen. Hoe ga je hiermee om als je op tijdelijke basis gebruik maakt van een woon- of werkruimte? Wij hopen dat jij een steentje wilt bijdragen aan het beperken van het energieverbruik in jouw woon- of werkruimte. Om torenhoge eindafrekeningen voor jou of de gebouweigenaar te voorkomen en bij te dragen aan een beter milieu. Met de wintermaanden in het vooruitzicht, geven we je graag de onderstaande 5 bespaartips.

Bespaartips

Tip 1: Verwarming omlaag

Zet de verwarming overdag op max. 19 graden (lager mag natuurlijk ook). Zet een uurtje voordat je gaat slapen de verwarming op 15 graden of laat de verwarming op 15 graden staan als je niet thuis bent. Open je ramen en deuren als het buiten warmer is dan binnen, dat scheelt in het energieverbruik en daarnaast verwarmt schone lucht sneller.

Tip 2: Samen koken & eten

Door samen te koken bespaar je op boodschappenkosten, energie en de lichaamswarmte van meerdere mensen in huis zorgt er ook voor dat de verwarming wat lager kan. Daarnaast is het hartstikke gezellig om samen te koken en eten! 

Tip 3: Beperk het waterverbruik

Met het minderen van je waterverbruik kun je dubbelop besparen. Door minder water te gebruiken, zal je waterrekening lager uitvallen. Maar je bespaart tevens op je energierekening, doordat er minder (warm) water wordt gebruikt. Investeer bijvoorbeeld in een energiezuinige douchekop (die je weer mee kunt nemen naar een eventuele nieuwe woning). Kies ervoor om korter (max. 5 min.) te douchen en doe de afwas in een afwasteiltje in plaats van met een lopende kraan.

Tip: Niet in oude gewoontes vervallen? Verlaag de temperatuur op de boiler en zet een kookwekker in de douche.

Tip 4: Richt jouw woon- of werkplek bewust in

Een juiste inrichting van jouw ruimte kan enorm helpen bij het besparen van energie. Door bijvoorbeeld een lamp in de hoek te plaatsen kan het licht tegen twee muren reflecteren en zo meer licht verspreiden waardoor je minder lampen nodig hebt. Ook weerkaatst (dag)licht op witte muren beter dan op donkere muren. Vloerkleden zorgen – naast voor een huiselijke uitstraling – voor extra comfort, doordat kou minder snel vanuit de grond optrekt en warmte minder snel ontsnapt. Hetzelfde geldt voor gordijnen: naast dat deze voor privacy zorgen, houden ze tevens de warmte binnen. 

Tip 5: Schakel apparaten volledig uit

Schakel apparaten na gebruik volledig uit en haal de stekker uit het stopcontact. Door standaard alle apparaten uit te zetten in plaats van op stand-by kun je tientallen euro’s per maand besparen. Ben je afwezig tijdens de komende kerstvakantie? Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk apparaten uitzet. Denk hierbij aan printers, computers, modems, opladers en de ijskast.  

Duurzaamheid vergroten

Namens onze opdrachtgevers bedanken wij jullie voor het bewust omgaan met energieverbruik. Zijn er bij jou in het pand maatregelen te treffen die de duurzaamheid vergroten? Dan horen wij dat graag van je. Wij gaan dan in overleg met de eigenaar om te bespreken of de verduurzaming doorgevoerd kan worden.

Compare listings

Vergelijken