Leegstandbeheer voor gevangenis: voorkom kraak en inbraak

Leegstandbeheer voor een gevangenis: het lijkt een tegenspraak, maar dat is het niet. Het gaat om overheidsvastgoed, dat bij leegstand allerlei risico’s loopt. U kunt denken aan kraak, inbraak, diefstal en verloedering.

Dat is zonde, vooral omdat er alternatieven beschikbaar zijn. Een leegstaande gevangenis kan dienst doen als creatieve broedplaats voor ondernemers en kunstenaars. Soms kunnen er in afwachting van de herbestemming voor de gevangenis zelfs tijdelijk bewoners in wonen.

Risico op kraak, inbraak, diefstal en verloedering

Leegstand leidt zowel in gevangenissen als ander leegstaand overheidsvastgoed tot diverse risico’s. Het gaat om:

 • Kraak
 • Inbraak
 • Diefstal
 • Verloedering

In al die gevallen neemt de leefbaarheid van de omgeving af. Bovendien kan het invloed hebben op de kwaliteit en duurzaamheid van het gebouw. Het pand krijgt te maken met allerlei problemen, terwijl er als alternatief een prima creatieve invulling mogelijk is. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden die de ruimte, de omgeving en bijvoorbeeld de unieke historie bieden.

Ervaring met leegstaand overheidsvastgoed

Wilt u voorkomen dat door leegstand de staat van een gevangenis achteruit gaat? Wij hebben ervaring met het beheer van overheidsvastgoed dat (tijdelijk) leeg staat. Onze specialisten vertellen u bijvoorbeeld graag meer over:

 • FutureDome Breda
  De koepelgevangenis in Breda is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. Samen hebben we de locatie ontwikkeld tot een dynamische community voor ondernemers, kunstenaars en maatschappelijke initiatieven.
 • Fort Isabella Vught
  Het fort vormt een voormalig kazerneterrein. Het rijke verleden bleek een mooie opmaat en introductie voor bewoners, ondernemers, kunstenaars en horeca die er hun plek vonden.
 • Het Schieblock Rotterdam
  Dit stadslaboratorium in Rotterdam brengt creatieve ondernemers uit allerlei sectoren samen. De gemeente is eigenaar en vroeg ons voor de verhuur van de ruimtes én de beveiliging van het pand en terrein er omheen.

Leegstandbeheer voor gevangenissen

We hebben ervaring met zowel de tijdelijke invulling van een gevangenis als met de beveiliging van het pand en de ruimte er omheen. Op die manier kunnen we u goed van dienst zijn met leegstandbeheer. We waarborgen de kwaliteit en de duurzaamheid van het pand. Bovendien denken we graag mee over initiatieven die de leefbaarheid van de omgeving hoog houden.

Neem gerust contact met ons op via 088 018 38 00, communicatie@vps-nl.com of vul een contactformulier in.

Compare listings

Vergelijken