Leegstandbeheer van commercieel vastgoed: 3 lucratieve voordelen

Commercieel vastgoed dat leegstaat: dat kost geld. De vierkante meters leveren niets op, waardoor het rendement uitblijft en er onderaan de streep veel geld verloren gaat.

Hoe zorgt u toch voor een oplossing, zelfs als het al een tijd lang niet lukt om reguliere huurders te vinden? Voor leegstaand commercieel vastgoed zijn er allerlei oplossingen. U kunt denken aan het plaatsen van tijdelijke bewoners op basis van bruikleen of u geeft uw vastgoed tijdelijk in gebruik aan enthousiaste startups, zzp’ers, kleine bedrijven of kunstenaars.

Die tijdelijke invullingen zorgen voor levendigheid van het pand en het gebied, voorkomen verloedering en gaan de andere risico’s van leegstand tegen (zoals kraak, inbraak, vandalisme en diefstal). Bovendien levert het leegstandbeheer ook financieel minimaal drie belangrijke voordelen op.

Financiële voordelen van leegstandbeheer

Benieuwd naar die financiële voordelen van leegstandbeheer van commercieel vastgoed? We zetten ze voor u op een rij:

  1. Nieuwe inkomstenstroom
  2. Betere verhuur- of verkoopbaarheid
  3. Voorkomen van waardeverlies

Voordeel 1: Nieuwe inkomstenstroom

Tijdelijke bewoners en ondernemers die er aan de slag gaan betalen daarvoor een (kleine) maandelijkse vergoeding. U genereert bij tijdelijke verhuur of bruikleen beperkte inkomsten. Het is niet zoveel als dat u er bij reguliere verhuur voor zal krijgen, maar aan de andere kant voorkomt het in ieder geval dat u meer kosten maakt dan wat het oplevert. Dat kan het alsnog financieel interessant maken, zelfs op de korte termijn. 

Voordeel 2: Betere verhuur- of verkoopbaarheid

Een pand dat in gebruik is toont levendig. Sterker nog, de verkoop- en verhuurbaarheid neemt er enorm van toe. Wilt u de locatie presenteren aan potentiële huurders of kopers? Als er op dat moment tijdelijke bewoners of creatieve ondernemers aanwezig zijn kan dat de waarde flink opdrijven. Het is op die manier een investering die zich bij verkoop of verhuur meteen terugbetaalt.

Voordeel 3: Voorkomen van waardeverlies

Bij leegstand van commercieel vastgoed loopt u een aantal risico’s. Het gaat om kraak, inbraak, vandalisme en diefstal. Bovendien kan er verloedering optreden. In dat geval zou de waarde van een pand of gebouw flink afnemen. Met de tijdelijke invulling op basis van onze creatieve oplossingen voorkomt u het risico op verloedering, waardoor de waarde van de pand veel beter behouden blijft.

Leegstandbeheer van commercieel vastgoed

Zoekt u naar een oplossing voor leegstandbeheer van commercieel vastgoed? Dat is waar we bij VPS Nederland in gespecialiseerd zijn. Wij beschikken over een ruim netwerk aan kandidaten voor tijdelijke bewoning en bedrijvigheid. Deze mensen zijn op zoek naar tijdelijke woonruimte of werkruimte en worden zorgvuldig door ons gescreend. Voor het tijdelijk gebruik zetten we een tijdelijke huur- of bruikleenovereenkomst in. Dat betekent dat u het commerciële vastgoed altijd binnen 14 tot 28 dagen terug heeft. Dus vindt u een huurder of verkoopt u het pand? Dan leveren we dat binnen die tijd weer netjes en bezemschoon aan u op.

Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact op met onze adviseurs.

Compare listings

Vergelijken