Leegstaand monumentaal pand in Tiel helpt VIJZ groeien

De 24-jarige ondernemer Sam van IJzerdoorn uit Tiel heeft drie jaar lang gewerkt in een ruimte via VPS. Op basis van antikraak maakte hij gebruik van een monumentaal pand in Tiel. Dit gebouw stond tijdelijk leeg en was een ideale plek voor Sam om zijn bedrijf te laten floreren.

Hoe het begon

Sam startte zijn bedrijf VIJZ in 2014 op vanuit zijn zolderkamer. Zijn activiteiten op het gebied van het maken van custom made footwear waren na een aantal jaar zodanig uitgebreid dat hij een grotere werkplek buitenshuis nodig had. “Ik kwam VPS tegen toen ik op Facebook zat te scrollen”, vertelt Sam. “Ik wilde reageren op een advertentie voor werkruimte in Tiel, maar helaas bleek deze niet meer beschikbaar te zijn. Ik heb toen contact opgenomen met VPS en zij konden mij wel een andere werkruimte in Tiel aanbieden. Een bezichtiging was snel ingepland en ik werd op slag verliefd op het prachtige gebouw: hier zag ik mezelf wel zitten.”

Sam nam in 2017 zijn intrek in zijn nieuwe werkruimte in Tiel. De authentieke uitstraling van de locatie paste goed bij zijn werkzaamheden en hierover kreeg hij regelmatig complimenten van klanten. Hij maakte gebruik van één ruimte, maar al snel groeide zijn bedrijf en had hij meer vierkante meters nodig. Hij kon deze groei realiseren doordat hij in hetzelfde gebouw extra ruimtes in gebruik kon nemen.

Oprichter van VIJZ
Werkruimte van VIJZ
Werkruimte van VIJZ
Werkruimte van VIJZ


Lage kosten en korte opzegtermijn

Sam vindt dat het gebruiken van een antikraak ruimte voor- en nadelen heeft. Hij vertelt: “Het grote voordeel van een ruimte via VPS vind ik de relatief lage kosten. Normaal gesproken betaal je 3 tot 4 keer zoveel voor een vergelijkbare werkruimte. De korte opzegtermijn is ook prettig. Stel, je vindt iets anders, dan kun je snel weer van de ruimte af. De korte opzegtermijn maakt het aan de andere kant ook onzeker. Als een gebouw bijvoorbeeld verkocht wordt, dan kan het zijn dat je er binnen 4 weken uit moet. Voor mij zou een plotselinge verhuizing in de tijd dat ik in de antikraak ruimte zat best een uitdaging zijn. Ik had al behoorlijk veel machines en spullen aangeschaft.”

De toekomst

Het is voor Sam nu tijd voor iets meer zekerheid. Hij heeft onlangs besloten zijn antikraak werkruimte te verlaten en te verhuizen naar een huurpand. Hij kijkt met een positief gevoel terug op zijn antikraak periode: “De samenwerking met VPS heb ik als prettig ervaren en ik zou het iedere startende ondernemer aanraden om een antikraak ruimte te betrekken.”

Over vijf jaar wil Sam op internationaal niveau toonaangevend zijn in de custom made footwear sector en hij is hard op weg om dit doel te bereiken. Wil je meer weten over het bedrijf van Sam? Neem dan eens een kijkje op VIJZBESPOKES.com.

Ben jij net als Sam op zoek naar een betaalbare werkruimte? Bekijk ons actuele aanbod en meld je aan voor een vrijblijvende bezichtiging!

Compare listings

Vergelijken