Bewoner Melissa over antikraak wonen

Melissa heeft het getroffen met haar fijne appartement op basis van tijdelijke verhuur

Melissa woont op basis van tijdelijke verhuur in een vierkamerappartement in het centrum van Blerick. Ze is blij met deze plek als haar eerste woning: “Met een winkelcentrum om de hoek en het groene uitzicht heb ik het getroffen.”

Onbekend met leegstandbeheer

Melissa kende, voordat zij in contact kwam met VPS, het concept leegstandbeheer nog niet. Zij had nog nooit gehoord van tijdelijke verhuur of antikraak wonen. Door een vriendin die een advertentie van VPS op Facebook zag staan, werd zij geattendeerd op de beschikbare woningen in Blerick. “Ik heb direct contact opgenomen met VPS”, vertelt Melissa. Na de intake, het aanleveren van de benodigde gegevens en het ondertekenen van de overeenkomst kreeg zij de sleutels en kon de verhuizing beginnen. Melissa geeft aan: “Binnen een week was alles geregeld en kon ik gaan schoonmaken en verhuizen.”

Ervaring met VPS

Als wij Melissa vragen hoe het wonen middels tijdelijke verhuur haar bevalt, antwoordt zij met een stralende lach: “Mijn ervaring met VPS is super, ik kon snel intrekken in de woning het contact met Rowena van VPS verloopt prima. Ze is vriendelijk en biedt een goede service”. Over de voor- en nadelen van wonen middels tijdelijke verhuur vertelt ze: “Je kunt snel van de woning gebruik maken, er gaan geen maanden overheen. Het is een bovendien betaalbaar. Het nadeel is natuurlijk wel dat het maar tijdelijk is, maar in augustus zit ik hier alweer een jaar en ik hoop dat ik hier nog even mag blijven wonen.”

Gouden tip voor woningzoekenden

Melissa zou antikraak of tijdelijke verhuur wonen zeker aanbevelen aan iemand anders. “Het is een fijne oplossing om tijdelijk ergens te wonen en mocht je echt op zoek zijn naar meer vastigheid dan kun je binnen deze periode altijd naar iets permanents op zoek gaan. Ik ben op het moment zelf niet actief op zoek maar ik hoop in de toekomst een nieuw huisje te vinden waar ik voor een lange tijd kan blijven wonen. Totdat het zover is, zit ik hier heerlijk en kan ik door de lage maandprijs lekker sparen!”

Compare listings

Vergelijken