Bewoner Ana over antikraak wonen

Ana woont antikraak en is blij verrast over de mogelijkheden

Samen met haar partner Raymond woont Ana antikraak in een rijtjeswoning van ongeveer 80 m2 in een rustige, mooie wijk in Voorburg. Het is maar 5 minuten lopen naar het oude centrum van Voorburg, waar ze elke zaterdag samen Raymond naar de markt gaat. Raymond is opgegroeid in deze buurt en zijn ouders wonen twee straten verderop.

Zonnige tuin en sfeervolle woning

De woonruimte bevalt Ana uitstekend. “We hebben een grote tuin op het zuiden en in het huis ziet alles er netjes uit. Natuurlijk valt er altijd wat te wensen en zouden de badkamer en de keuken beter kunnen. Als mensen op visite komen zijn ze ervan onder de indruk dat je zo’n mooie woning kunt hebben terwijl het een antikraak woning is. Ze vinden ons huisje heel gezellig en zijn blij voor ons.”

Stukken goedkoper dan huren of kopen

Er zitten voor- en nadelen aan antikraak wonen. Het grootste voordeel volgens Ana? “Dat het een stuk goedkoper is dan regulier huren of kopen! Wel kan het zijn dat je contract op elk moment opgezegd wordt en je dan binnen 28 dagen uit de woning zou moeten. Ik vind het af en toe wel spannend dat het wonen hier tijdelijk is, maar tegelijkertijd is dit niet iets wat me dagelijks bezighoudt. Ik woon hier met veel plezier zolang het duurt. Dit is mijn derde woonruimte via VPS. Ik woon nu ongeveer 2 jaar antikraak.” Voor Ana wegen de nadelen niet op tegen de voordelen. Zo zouden ze anders langer bij Raymond zijn ouders hebben moeten inwonen om vervolgens een huis te kopen of huren tegen veel hogere maandlasten. Dankzij VPS, waar ze van hoorden omdat een neef van Raymond bij deze organisatie werkt, wonen ze comfortabel en hoeven ze minder op hun uitgaven te letten. “Door antikraak wonen kon een droom van mij werkelijkheid worden”, vertelt Ana. “Zo kon ik sparen en heb ik een mooie wereldreis gemaakt, voordat wij aan kinderen willen beginnen.”

Mooie herinneringen maken

We vroegen Ana naar haar beste herinneringen deze periode van antikraak wonen. Hier hoeft ze niet lang over na te denken, al zijn het er erg veel. “Afgelopen zomer was fantastisch, toen hebben we een tuinfeestje georganiseerd voor familie en wat vrienden. Ook Tweede Kerstdag was heel fijn, toen hebben we een matras naar beneden gehaald en gezellig de hele dag films en series gekeken en de left-overs van het kerstdiner gegeten. Zo knus! Daarnaast geniet ik enorm van mijn wandelingen door de buurt.”

Gouden tip voor woningzoekenden

Ana wil wel een tip delen met andere woningzoekenden. “Meld je aan bij VPS en laat je verrassen door wat er allemaal mogelijk is! Wij wonen met veel plezier in onze antikraak woning en hopen hier nog een tijdje te kunnen blijven, omdat wij het heel erg naar ons zin hebben in deze woning en in deze buurt. Door deze manier van tijdelijk wonen kun je sparen voor toekomstige dromen.”

Compare listings

Vergelijken