Opdrachtgever
Woonwenz (voorheen: WST Venlo-Blerick)

Klant van VPS sinds
2003

Over Woonwenz
Woonwenz is een woningcorporatie in de regio Venlo en heeft circa 8.000 woningen en 1.800 andere vastgoedprojecten in eigendom en beheer.

In het kort

VPS maakte in 2003 kennis met Woonwenz. De organisatie kampte op dat moment met een leegstandsprobleem in een woonwijk in de regio. Een aantal woningen en flats was volledig dichtgezet met houten platen. Omdat deze platen onvoldoende bescherming boden tegen koperdieven heeft VPS deze houten platen vervangen door stalen (perma) beveiligingspanelen. Deze panelen bieden een passende beveiligingsoplossing en zorgen ervoor dat ongewenste bezoekers de panden niet kunnen binnendringen.

In 2010 heeft VPS de eerste alarmsystemen geplaatst voor Woonwenz. Een negental leegstaande woningen dat te koop stond, werd voorzien van het VPS SmartAlarm. Dit is een draadloos alarmsysteem dat speciaal ontworpen is voor de videobeveiliging en –bewaking van leegstaande locaties. De alarmsystemen hebben de woningen ruim een jaar beveiligd.

Objectbeveiliging van woningen

Een ander project voor Woonwenz vond plaats in een woonwijk in Venlo- Noord. Deze wijk zou op den duur herontwikkeld worden en daarom moest de fase tussen sloop en herontwikkeling overbrugd worden. In de eerste fase zijn 60 woningen (aan de achterzijde) beveiligd met stalen beveiligingspanelen. In 2011 is dit project uitgebreid met het beveiligen van nog 180 woningen. Aan de voorzijde van deze panden zijn polycarbonaat beveiligingspanelen bevestigd en aan de achterzijde stalen perma beveiligingspanelen.

Omdat een gedeelte van de woningen in de wijk nog bewoond werden, was het van groot belang dat er geen vervallen, ​‘klaar voor de sloop’, straatbeeld ontstond. Polycarbonaat beveiligingspanelen zijn transparant en lijken op een ​‘gebruikelijk raam’. Hierdoor is deze beveiligingsmethode uitermate geschikt als een representatieve uitstraling van een pand of een wijk belangrijk is. Vlak voor de sloop zijn alle woningen met stalen perma panelen dichtgezet, omdat in deze fase het visuele aspect minder relevant was.

Sociale controle

Omdat het inzetten van polycarbonaat panelen erg goed beviel bij Woonwenz heeft VPS meerdere opdrachten gekregen om flats in de omgeving van Venlo op deze manier te beveiligen. Om de sociale controle in een buurt te behouden is het soms van toegevoegde waarde om tijdelijke bewoners of ondernemers te plaatsen in leegstaande panden. Dit was ook het geval bij de flats in Venlo. Door het advies van VPS om in deze tussenfase een combinatie van bewoners en beveiligingssystemen in te zetten, is uiteindelijk de helft van 95 woningen dichtgezet met polycarbonaat beveiligingspanelen. Voor de overige helft heeft VPS representatieve bewonersgevonden, die de woningen op tijdelijke basis bewoond hebben. Zij hebben de buurt levendig gehouden en hielden een oogje in het zeil.

Klaar voor verkoop

Naast het dichtzetten en beveiligen van vastgoed helpt VPS ook bij het ontruimen van panden. Woonwenz had te maken met een gekraakt pand in Venlo. VPS heeft gefaciliteerd in het uitzetten van deze krakers. Het pand is daarna tijdelijk dichtgezet, volledig ontruimd en bezemschoon opgeleverd aan Woonwenz. Het pand was weer klaar voor de verkoop.

Tijdelijke beveiliging

De onderhouds — en beveiligingsdiensten van VPS zijn erop gericht om de waarde van panden te behouden en het vastgoed te beschermen tegen ongewenste indringers. Na langdurige leegstand of bijvoorbeeld indringing door vandalen of krakers kan de waarde van een pand afnemen.

Onze service is veelomvattend en heeft betrekking op alle aspecten, die vereist (kunnen) zijn bij het representatief en veilig houden van een pand. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld ontruimingen, ongediertebestrijding, schimmelbestrijding, (klein) vastgoedonderhoud, groenonderhoud en het plaatsen van innovatieve alarm- en beveiligingssystemen.

Meer weten over tijdelijke beveiliging door VPS? Bekijk vpsbeveiliging.nl

We denken graag met u mee

Vragen over onze dienstverlening? Geef het ons aan, dan nemen we snel contact met u op.

1.500+ gebouwen in beheer

Al meer dan 30 jaar beheren, onderhouden en beveiligen we vastgoed voor overheden, beleggers en woningcorporaties.

18.500+ vastgoedinspecties

Jaarlijks voeren we meer dan 18.500 inspecties van vastgoed uit, zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele status.

3.000+ tijdelijke gebruikers

Betrokken bewoners, ondernemers en kunstenaars beschermen met trots het vastgoed van onze opdrachtgevers.

80+ enthousiaste medewerkers

Een professioneel team van specialisten werkt dagelijks aan oplossingen voor leegstandbeheer, onderhoud en antikraak.

Compare listings

Vergelijken