VPS trots op beveiliging kunstwerken

De jaarlijkse beeldententoonstelling op het Lange Voorhout in Den Haag is weer te bezichtigen. Deze zomer staan beeldhouwwerken van Vlaamse kunstenaars centraal, geheel passend in de viering twintig jaar culturele samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen. Onder toeziend oog van honderden belangstellenden verrichtten koningin Maxima en koningin Mathilde de opening van Vormidable. De kunstwerken worden dag en nacht bewaakt door de beveiligingscamera’s van VPS.

De markante beelden op de statige Haagse laan in het centrum van de stad zijn tot en met 30 augustus dag en nacht te bezichtigen. Geen toegangspoorten, geen bewakers. Laagdrempelig, en neergezet voor iedereen die er in eigen tempo langs wil gaan. Toch zijn de kunstwerken optimaal beveiligd. 247, in weer en wind. Hoe? Met de JCB Smart Tower van beveiligings-specialist VPS.

Buitenkans

Toen wij door organisator Museum Beelden aan Zee werden benaderd om de beveiliging van de kunstwerken op het Lange Voorhout te sponsoren, hebben we geen moment geaarzeld.” Aan het woord is Norman A. Klein, bestuursvoorzitter van FMT. Onze JCB Smart Tower is de meest complete stand-alone CCTV-bewaking voor de beveiliging van de openbare ruimte. Uitstekend geschikt om het lommerrijke Lange Voorhout dag en nacht te bewaken. We hebben onze JCB Smart Tower al veelvuldig met zeer goed resultaat ingezet op diverse andere locaties, zoals bij bouw- en slooplocaties, windparken, spoorwerkzaamheden en evenementen.”

Erkentelijk

Dat de beelden goed beveiligd zijn, kan Erna Staal, zakelijk directeur van museum Beelden aan Zee, geheel beamen: Dankzij de nieuwe beveiligingstechniek van VPS wordt onze tentoonstelling op het Lange Voorhout state of the art beveiligd. Het museum kan gerust zijn dat alle zeer waardevolle beelden die er staan in goede handen zijn bij VPS. We zijn hen dan ook zeer erkentelijk voor de sponsoring van de beveiliging van deze prestigieuze beeldhouwkunsttentoonstelling.”

Innovatieve units

Op het Lange Voorhout houden vijf JCB Smart Towers de tentoonstelling dag en nacht in de gaten. Deze units maken gebruik van draadloze communicatietechnologie, waardoor kabels overbodig zijn. De vandalismebestendige camera’s kunnen in meerdere richtingen tegelijk kijken. En door de aanvulling met infrarode en thermische camera’s bewaken ze de kunstwerken ook in de nacht.

Totaaloplossing

De Smart Tower is niet het enige product dat wij kunnen inzetten om een locatie of een object te beveiligen. Als marktleider op het gebied van leegstandbeheer ontwikkelden wij tal van beveiligingsoplossingen om leegstaande locaties als bedrijfshallen, kantoorgebouwen, maar ook woningen, gevangenissen of ziekenhuizen tot aan de ingebruikneming te beveiligen. Trots zijn we dat we daar de een grote beeldenroute als Vormidable op het Lange Voorhout aan toe mogen voegen”, besluit Klein.