VPS en gemeente Rotterdam blazen nieuw leven in kantoorpanden Schiekade, Delftsestraat en Delftseplein

Den Haag, 3 maart 2016 – De gemeente Rotterdam heeft besloten het tijdelijk beheer van de panden aan de Schiekade, de Delftsestraat en het Delftseplein in Rotterdam Central District onder te brengen bij VPS, expert op het gebied van het invullen van tijdelijke en structurele leegstand.

De panden huisvesten momenteel bijna 100, veelal creatieve, ondernemers: van vormgevers, webdesigners en architecten tot fotografen, adviesbureaus, filmmakers en horeca. VPS neemt de afspraken met de huidige huurders over, zodat de bedrijven hun werkzaamheden kunnen voortzetten. Dit gebeurt voor het Schiekadeblok in samenspraak met ZUS, dat de conceptbewaking doet. Voor de overige panden aan de Delfstestraat en Delftseplein heeft VPS in het kader van leegstandsbeheer een opdracht tot vulling van de leegstand aldaar.

Het gebied is de laatste jaren uitgegroeid tot een populair ondernemerscentrum in Rotterdam, 200 meter verwijderd van het centraal station. Bas de Wit, projectleider VPS: Door de tijdelijke exploitatie is het gebied weer tot leven gekomen en biedt het zowel startende ondernemers als meer gevestigde bedrijven een ideaal onderkomen. De mix van de verschillende disciplines maken het een nieuwe Rotterdamse broedplaats.”

Tijdelijk gebruik

De ruimtes in de kantoorpanden aan de Delftsestraat en het Delftseplein worden door VPS aangeboden op basis van een bruikleenovereenkomst. Dit betekent dat ondernemers gebruik maken van de ruimtes tegen een vergoeding die sterk onder de marktprijzen ligt. Wel geldt een opzegtermijn van 28 dagen. De Wit: De ruimtes zijn erg geschikt voor bijvoorbeeld startende bedrijven met een kleine inboedel. Voor een relatief laag maandbedrag kunnen zij een leuke en nette ruimte betrekken met een industrieel karakter. De centrale ligging en de kruisbestuiving tussen de verschillende ondernemers maken het een ideale werkplek voor veel startups.”

Gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District

De gemeente is, sinds kort, grotendeels eigenaar van het vastgoed en de grond in dit gebied. Er zal opnieuw onderzocht worden hoe dit deel van het Rotterdam Central District op de lange termijn ontwikkeld gaat worden binnen de (herijkte) gebiedsvisie. De centrale ligging en de mix van wonen, werken, reizen en ontspannen, maken van het Rotterdam Central District een aantrekkelijk gebied met veel kansen voor nieuwe ontwikkelingen.

VPS is op dit moment nog op zoek naar (creatieve) ondernemers die zich in een van de ruimtes aan de Delftsestraat en het Delftseplein willen vestigen. Aanmelden kan via: www​.vps​-nl​.com. Meer informatie via: 088 018 38 00 – Bas de Wit, projectleider