Veel animo voor wonen in klaslokaal Cuijk

Bron: Gelder​lan​der​.nl

Er is veel belangstelling om tijdelijk te wonen en te werken in een van de vier leegstaande schoolgebouwen in Cuijk. De meeste van de beschikbare klaslokalen zijn al omgebouwd tot tijdelijke woning of werkruimte, denk aan een atelier voor kunstenaars. Met deze invulling wil de gemeente Cuijk als eigenaar van de gebouwen vandalisme en verloedering voorkomen. 

Het gaat om twee locaties van het Merletcollege, het oude roc-gebouw aan de Jan van Cuijkstraat waar laatst basisschool De Zevensprong zat en het voormalige schoolgebouw van basisschool de Harlekijn.

Woningen

De scholen hebben vorig jaar allemaal hun intrek genomen in een gloednieuw gebouw elders in Cuijk. Op de plekken van de oude schoollocaties worden, vroeg of laat is de planning bij de gemeente Cuijk, woningen gebouwd. De tien beschikbare woonunits op de oude hoofdlocatie van de middelbare school aan de Grotestraat worden allemaal al bewoond. Zowel het oude roc als de Merletlocaties worden verhuurd door leegstandbeheerder VPS Nederland. 

Woordvoerder Tessa van Leeuwen: We geven in Cuijk ruimtes van zo’n 50 vierkante meter in bruikleen tegen een kleine vergoeding van 250 euro per maand. Dat is iets anders dan verhuren. De opzegtermijn is bijvoorbeeld maar vier weken.’’ Dat dergelijke ruimtes vaak snel ingevuld zijn, komt niet als een verrassing, aldus Van Leeuwen. Dat beeld zien we overal wel. Geeft ook aan dat er behoefte is aan een betaalbare woonplek. Vaak zie je hier jonge mensen, studenten veelal op afkomen. Maar ook jonge stellen voor wie een huis kopen nog te duur is. Ook voor gescheiden mensen kan dit tijdelijk een uitkomst zijn.’’

Papa

De 46-jarige muziekproducer Henny Vas is een van de nieuwe bewoners van het oude Merletcollege aan de Grotestraat. Hij woont’ nu in wat tot de herfstvakantie de leerlingenadministratie was. Hij kent als ouder de school van de tien minuten-gesprekken. Lees het volledige artikel op Gelder​lan​der​.nl »

Henny Vas