Uitnodiging: werkbezoek Schieblock Rotterdam, vrijdag 18 november 2016

Tuesday 04 October 2016

Over het werkbezoek

Met deze editie van het werkbezoek bieden wij u graag een kijkje in de keuken van een bijzonder project in het centrum van Rotterdam. Het beheer van het Schieblock en de omliggende panden, laat zien dat leegstandbeheer anno 2016 veel meer is dan simpelweg het plaatsen van een ondernemer in een leegstaande ruimte. We koppelen mensen aan passende gebouwen waar zij tijdelijk werken en een meerwaarde bieden aan de leefomgeving. We zorgen voor beveiligingsmaatregelen op de plekken waar dit nodig is. We verbinden de verschillende partijen met elkaar en denken mee met woningcorporatie, gemeente, projectontwikkelaar of vastgoedeigenaar over de brug naar de toekomst.

Over het Schieblock

Een grote hoeveelheid kantorenleegstand en een sluimerende economische crisis leiden tot vertragingen in binnenstedelijke ontwikkelingen. Ook het Rotterdam Central District bevindt zich in de spagaat van torenhoge ambities en een weerbarstige realiteit. Dit is de situatie waarin Het Schieblock – laboratory for urban development - is opgericht.

Het Schieblock is een levendig ‘stadslabaratorium’ waar creatieve ondernemers van uiteenlopende disciplines gehuisvest zijn. Eigenaar van de locatie, gemeente Rotterdam, heeft VPS ingeschakeld voor de verhuur van de ruimtes en de beveiliging van het terrein. VPS verzorgt tevens de invulling van de naastgelegen panden aan het Delftseplein en de Delftsestraat.

Het Schieblock en de naastgelegen panden aan het Delftseplein en de Delftsestraat bieden ruimte aan meer dan 100 creatieve startups, die van de locatie een inspirerend ondernemerscentrum gemaakt hebben. In en rondom het Schieblock zijn bijzondere initiatieven tot stand gekomen, zoals de Dakakker, de Biergarten en de luchtsingel (door architectenbureau ZUS gerealiseerd), een tijdelijke houten brug dwars door Het Schieblock.

VPS heeft jarenlange ervaring op het gebied van het invullen van tijdelijke en structurele leegstand. Een concept dat enerzijds eigenaren helpt vastgoed te beheren en de leefbaarheid in de omgeving te waarborgen en anderzijds ondernemers de mogelijkheid biedt zich in een ruimte te vestigen door middel van een huur- of bruikleenconstructie.

Voor wie?

Dit werkbezoek is interessant voor alle partijen die geconfronteerd worden met leegstaand vastgoed of herontwikkelgebieden, zoals woningcorporaties, gemeenten, overheid, projectontwikkelaars, private en institutionele beleggers.

Programma

09:30 – 09:45   Ontvangst

09:45 – 10:00   Welkomstwoord – Jeroen van der Poel (managing director, VPS Nederland)

10:00 – 10:30   Tijdelijk beheer van het Schieblock (Bas de Wit, sr. projectleider VPS Nederland)

10:30 – 11:00   Presentatie Dirk-Jan de Vor (accountmanager vastgoed, Stadsontwikkeling Rotterdam)

11:00 – 12:00   Rondleiding door het Schieblock

12:00 – 13:00   Lunch

Locatie & parkeren

De ontvangst vindt plaats in evenementenlocatie BAR Rotterdam aan de Schiekade 201. BAR ligt 300 meter lopen van het centraal station. Parkeren (betaald) is mogelijk in de Delftsestraat, aan het Delftseplein, aan de Schiekade of in Q-Park Weena (Karel Doormanstraat 10).

Aanmelden

Deelname aan dit werkbezoek is kosteloos. Wel ontvangen we graag bericht van u als u erbij wilt zijn. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar communicatie@vps-nl.com.


Graag tot ziens op vrijdag 18 november!

Hartelijke groet,

Het team van VPS Nederland

 

Terug