'Even voorstellen...' Spaac Motorized Bicycles

Spaac Motorized Bicycles

Graag geven we een indruk van de wijze waarop bewoners, ondernemers en kunstenaars invulling geven aan de ruimte die zij gebruiken via VPS. Daarom deze maandelijkse rubriek Even voorstellen…’, waarin ondernemers en bewoners vertellen over hun tijdelijke werk- of woonruimte. Deze maand het verhaal van Spaac Motorized Bicycles’, deze startup gebruikt een ruimte via VPS in Den Haag.

Jos Ramselaar en Jurrit Hollands zijn de initiatiefnemers van Spaac Motorized Bicycles. Onder deze naam ontwikkelden ze de ultieme elektrische stadsfiets. Beiden zijn industrieel ontwerper met verkoop- en ontwerpervaring in fietsen. We misten iets in het huidige aanbod van elektrische fietsen en na 2 jaar verkopen en ontwerpen voor andere merken, besloten we om zelf te gaan ondernemen’’, aldus Hollands. In 2012 ontstond het idee om vanaf de basis een elektrische fiets te ontwerpen die ideaal is voor korte ritten in de stad. Een fiets die straalt door zijn eenvoud, want bestaande modellen zijn onnodig complex en dat komt zowel het design als de functionaliteit niet ten goede”, aldus Ramselaar.

De heren gebruiken vanaf de start van Spaac Motorized Bicycles een ruimte via VPS in Den Haag. De ruimte functioneert als ontwerpstudio, werkplaats en productiehal. Ideeën en concepten kunnen we direct realiseren. En door de assemblage geheel in eigen beheer te doen, weten we zeker dat het goed gebeurt”, zegt Hollands. De ruimte is lekker ruim en licht. Leveranciers en klanten zijn altijd heel enthousiast als ze op bezoek zijn. Ze beschrijven de studio als industrieel en inspirerend. Het is net even anders dan ze verwachten of gewend zijn en dit karakter past perfect bij Spaac.” 

Om de productie van de eerste 15 elektrische fietsen mogelijk te maken zijn Ramselaar en Hollands een crowdfundingcampagne gestart. Door onder andere een Facebook actie en een launch party te organiseren en deel te nemen aan een crowdfest en Dutch Design Week, hebben ze hun product gepromoot bij het grote publiek. Via de website van Spaac had men de mogelijk om als een van de eerste een Spaac S5 te bestellen met een pre-order korting. Veel klanten hebben eerst op locatie een proefrit gemaakt, waarna ze hun keuze konden maken. Na een geslaagde crowdfundcampagne is het doelbedrag van € 40.000,- uiteindelijk behaald en de productie gestart. In het voorjaar van 2016 wordt de eerste serie van de Spaac S5 geleverd.

Benieuwd naar de producten van Spaac? Kijk op www​.spaac​.nl.

Volgende maand is er weer een nieuwe editie van Even voorstellen…’.