'Even voorstellen...' Sophie Duran

Graag geven we een indruk van de wijze waarop bewoners, ondernemers en kunstenaars invulling geven aan de ruimte die zij gebruiken via VPS. Daarom deze rubriek Even voorstellen…’, waarin ondernemers en bewoners vertellen over hun tijdelijke werk- of woonruimte. Deze maand het verhaal van kunstenares Sophie Duran, Sophie deelt samen met drie andere kunstenaars een ruimte via VPS in een bedrijfsverzamelgebouw in het centrum van Rotterdam.

Sophie Duran

Sinds drie maanden maakt Sophie met plezier gebruik van een ruimte in een van de panden die VPS beheert in het Rotterdam Central District. Dit gebouw heeft zich ontwikkeld tot een verzamelgebouw met allerlei veelbelovende ondernemers. Een werkplek die kansen biedt voor zowel startups als meer gevestigde ondernemers. Samen met drie andere freelancers in de creatieve sector maakt Sophie gebruik van een grote lichte ruimte in het gebouw. Sophie: Ik ben erg blij met deze plek en ik vind het daarnaast erg fijn om met meerdere freelancers samen te werken. Het samenbrengen van meerdere ondernemers in een pand brengt een goede vibe’ met zich mee en voor mij werkt het erg motiverend en inspirerend.’

Sophie is eigenares van twee bedrijven: Studio Tomorrow’ en Sophie Duran’. Studio Tomorrow is een trendlab waar Sophie trendboeken en design strategieën ontwikkelt, innoveert op het gebied van textiel en garens en dessins ontwerpt. Voor dit bedrijf werkt Sophie vooral samen met productiebedrijven in de tapijt- en textielindustrie, architecten en interieurlabels. Sophie Duran is een private’ label in het hogere segment. Sophie ontwerpt voor dit label twee keer per jaar een collectie van sjaals, kussens en wandpanelen. Deze producten worden verkocht via retailers, waar Sophie mee samenwerkt.

Sophie is al erg gewend geraakt aan de ruimte en de omgeving van haar nieuwe werkplek. Ze hoopt dan ook dat dit project nog lang kan voortzetten onder het beheer van VPS. Meerdere succesvolle creatievelingen hebben op deze plek hun studio gehad en deze omgeving wordt steeds levendiger en aantrekkelijker door en voor ondernemers. Het Rotterdam Central District is een plek waar Rotterdam trots op mag zijn!’, aldus Sophie.

Benieuwd naar het werk van Sophie? Neem een kijkje op www​.stu​dio​-tomor​row​.com en www​.sophiedu​ran​.com.

Fotografie: Marlou van Oosterhout www​.stu​diomoost​.nl