'Even voorstellen...' Jacqueline, Michael en Thomas uit Den Bosch

Jacqueline, Michael en Thomas uit Den Bosch

Graag geven we een indruk van de wijze waarop bewoners, ondernemers en kunstenaars invulling geven aan de ruimte die zij gebruiken via VPS. Daarom deze maandelijkse rubriek Even voorstellen…’, waarin ondernemers en bewoners vertellen over hun tijdelijke werk- of woonruimte. Deze maand publiceren we het verhaal van ondernemers Jacqueline, Michael en Thomas. Ze gebruiken via VPS tijdelijk winkelruimtes in de wijk Boschveld in s-Hertogenbosch.

Begin dit jaar kreeg VPS via woningcorporatie Brabant Wonen voormalige winkelpanden in de wijk Boschveld in s-Hertogenbosch in beheer. Jacqueline van Brunhilde Fantasy zat op dat moment al via Brabant Wonen met haar kledingatelier in een van de winkelpanden. Voor de overige twee panden is VPS op zoek gegaan naar ondernemers, die naast een leuke invulling voor de panden, ook een bijdrage konden leveren aan de leefbaarheid van de wijk. Michael met zijn bedrijf Mr. Orange en Thomas van Phazes Music meldden zich al snel bij VPS. Na een positief intakegesprek was de keuze snel gemaakt: deze twee heren gingen ook hun onderneming vestigen in de voormalige winkelpanden!

Jacqueline en Michael delen grotendeels dezelfde passie, waardoor er al snel een klik was tussen beiden. Jacqueline is met haar kledingatelier gespecialiseerd in het maken van kleding in Middeleeuwse/​fantasy stijl. Ik maak kleding voor bruidsparen, theater, toneel en themarestaurants, maar ook voor reënactment (naspelen van historische gebeurtenissen) en carnaval. Door mijn prijzen laag te houden streef ik ernaar om voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te zijn’, aldus Jacqueline. Michael heeft zijn ruimte als meubelstoffeer-atelier in gebruik. Een deel van de ruimte heeft hij ingericht als studio voor productfotografie. Voorheen runde Michael de vintage shop Mr. Orange’ in de binnenstad van s-Hertogenbosch. Een winkel met vintage spullen zoals meubels, (zelfgemaakte) kleding en stoffen. Nu hij met de fysieke winkel is gestopt, is Michael druk bezig met het bouwen van een webshop. In de ruimte die Michael gebruikt zat voorheen een frietzaak genaamd Bikkertje’. Vroeger haalde ik hier vaak friet, ik had nooit kunnen bedenken dat ik na zoveel jaar in dit pand mijn bedrijf zou vestigen!’, aldus Michael.

Thomas heeft naast zijn werkruimte ook een woonruimte op de eerste verdieping in gebruik. Met zijn bedrijf Pazes music’ geeft hij workshops in basis muziek productie’, dit is het maken van muzikale composities met gebruik van de computer en de bijbehorende software. Thomas verzorgt ook muzikale dagbesteding voor mensen met een beperking of verstandelijke handicap. Ik ben erg blij met wat ik nu doe. In de toekomst wil ik mijn workshops gaan uitbreiden. Het geven van diverse muzikale workshops in zang, djembe en songwriting spreken mij erg aan’, aldus Thomas.

Ieder draagt op zijn eigen manier bij aan de leefbaarheid van de wijk. Ik organiseer om de zoveel tijd een weggeeftafel’. Als er een evenement of buurt activiteit is in samenwerking met Wijkplein Boschveld, dan mag iedereen met een smalle beurs iets uitzoeken wat hij of zij kan gebruiken’, aldus Michael. Jacqueline woont zelf ook in de wijk Boschveld waardoor ze haar steentje bij kandragen als er problemen in de wijk zijn. Daarnaast komen regelmatig kinderen bij haar langs om te knutselen of voor naailes. Bij Thomas kunnen de kinderen uit de buurt hun creativiteit kwijt op het gebied van muziek: Ik vind het belangrijk dat kinderen en jongeren zich muzikaal blijven ontwikkelen nu technologie zo belangrijk is in onze levens. Door het geven van workshops laat ik graag zien dat creativiteit en technologie goed samen gaan.’ 

Hun aanwezigheid en bijdrage aan de leefbaarheid van de wijk zorgen voor positieve reacties vanuit buurtbewoners: Naast dat we het gezellig vinden om in deze buurt samen te werken, zijn de buurtbewoners ook erg vriendelijk. Ze geven ons echt het gevoel dat we welkom zijn’. 

Volgende maand is er weer een nieuwe editie van Even voorstellen…’