'Even voorstellen...' IXXI

IXXI

Graag geven we een indruk van de wijze waarop bewoners, ondernemers en kunstenaars invulling geven aan de ruimten die zij gebruiken via VPS. Daarom deze maandelijkse rubriek Even voorstellen…’, waarin ondernemers en bewoners vertellen over hun tijdelijke werk- of woonruimte. Onderstaand het verhaal van Roel Vaessen, Roel is samen met Paulien Berendsen en Eric Sloot eigenaar van IXXI en hebben een kantoor op het terrein van het voormalig Groot Ziekengasthuis (GZG terrein) in s-Hertogenbosch.

Sinds juni 2011 verzorgt VPS het leegstandbeheer van het Groot Ziekengasthuisterrein in het centrum van s-Hertogenbosch: een voormalig ziekenhuisterrein met grote cultuurhistorische waarde. Er is een tijdelijke invulling met bewoners, kunstenaar, ondernemers en een horecagelegenheid gerealiseerd, om zo de negatieve gevolgen van leegstand te voorkomen. Roel Vaessen is al vanaf het begin een trouwe tijdelijke gebruiker op het terrein. Sinds de zomer van 2011 heeft IXXI de voormalige gaarkeuken van het monumentale gedeelte van het GZG terrein in gebruik.

Roel is eigenaar van het succesvolle en vooral erg innovatieve bedrijf IXXI’. We praten dan over een interieurproduct, waarmee je je eigen wanddecoratie kunt maken. Het is een flexibel systeem, bestaand uit vierkante kaarten en koppelkruisjes. Je kunt in elk gewenst formaat in een online modulewww​.ixxidesign​.com een eigen creatie maken. Men kan aan de slag gaan met eigen afbeeldingen, of gebruik maken van de inspirerende beeldbank van IXXI, met partners als het Rijksmuseum, Van Gogh, Nijntje, diverse fotobureaus en designers als Studio Boot. Naast de online webshop heeft IXXI ook een retail collectie samengesteld die wereldwijd wordt verkocht, maar ook aan Nederlandse stores zoals de Bijenkorf. Al met al een groeiend bedrijf dat in september haar vijf jarige bestaan mag vieren!

De voormalige gaarkeuken is door IXXI volledig omgetoverd tot een creatieve werkplek, met veel licht en sfeer. In de ruimte is veel eigen design te zien, van IXXI’s tot meubelen en boeken. De ruimte is prachtig; verrassend en authentiek. Klanten reageren enthousiast als ze hier binnen lopen. We hebben onze eigen creatieve draai gegeven aan de ruimte’, aldus Roel. Het terrein is tijdelijk in gebruik genomen door zo’n 150 (veelal startende) ondernemers en kunstenaars. IXXI heeft een eigen ingang tot de werkruimte maar deelt de gezamenlijke keuken met haar buren: We hebben heel goed contact met onze buren. We organiseren regelmatig een borrel in horecagelegenheid Mariapaviljoen’, wat ook onderdeel is van het GZG terrein. Het GZG terrein is een inspirerend terrein waar we niet snel weg willen!’.

Benieuwd naar het werk van IXXI? Neem een kijkje op www​.ixxidesign​.com.

Volgende maand is er weer een nieuwe editie van Even voorstellen…’