'Even voorstellen...' Crossfit Scheveningen

Graag geven we een indruk van de wijze waarop bewoners, ondernemers en kunstenaars invulling geven aan de ruimten die zij gebruiken via FMT. Daarom deze maandelijkse rubriek Even voorstellen…’, waarin ondernemers en bewoners vertellen over hun tijdelijke werk- of woonruimte. Onderstaand het verhaal van Vincent Diepenhuis. Vincent runt CrossFit Scheveningenen gebruikt sinds twee jaar een mooie ruimte via FMT in het voormalige pand van het Joegoslavië-tribunaal in Scheveningen.

Naamloos

Deze unieke locatie met uitzicht op het strand is gelegen naast de Vuurtoren van Scheveningen. Sinds december 2012 is dit indrukwekkende pand in beheer bij FMT. Totaal 19 ondernemers, waaronder CrossFit Scheveningen, hebben de verschillende ruimtes tijdelijk in gebruik als werkplek. CrossFit Scheveningen bestaat sinds tweeënhalf jaar. Het bedrijf heeft zich specialiseert in het geven van constant gevarieerde, functionele zgn. hoge intensiteit trainingen. Het is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. 

Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd, waarbij het hele lichaam betrokken wordt: tillen, gooien, duwen, trekken, klimmen, springen en rennen. CrossFit is evidence based; het is bewezen dat Crossfit een efficiënt, zeer effectief en veilig programma is’, aldus Vincent. Naast de ingerichte sportruimte in het pand zijn het strand én de nieuwe boulevard in Scheveningen ideaal om naar uit te wijken bij de dagelijkse trainingen.’

Dat meerdere ondernemers tegelijk in het pand werken vindt Vincent erg positief: Alle ondernemers voelen zich sterk met elkaar verbonden en er zijn in de loop van tijd nauwe samenwerkingsverbanden en een heuse ondernemersvereniging ontstaan.’ Ondernemer Maasland Project Support helpt CrossFit bij de planning en uitvoering van hun jaarlijks (in september) terugkerende Urban Hero Obstacle run-evenement. Daarnaast verzorgt financieel advies bureau Poen” de financiële administratie en beheert web bureau Studio Cortado” alle internet activiteiten en de eigen website van CrossFit. Daar staat tegenover dat veel ondernemers wekelijks komen trainen bij CrossFit.

Het voormalig tribunaal is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een verzamelplek van diverse ondernemers. Voor een starter als CrossFit Scheveningen is deze locatie tevens een goede basis geweest voor de ontwikkeling en groei van het bedrijf. Voor CrossFit Scheveningen is het uniek om samen te mogen werken met een partij als FMT. De lage vaste lasten die de huurvorm met zich meebrengt zijn erg voordelig. Maar ook de vestigingslocatie die ons de mogelijkheid biedt om, weliswaar op tijdelijke basis, op een meer dan te gekke spot ons bedrijf op te zetten’, aldus Vincent.

Benieuwd naar het werk van CrossFit Scheveningen? Neem een kijkje op www​.cross​fit​-schevenin​gen​.nl.

Volgende maand is er weer een nieuwe editie van Even voorstellen…’