Tijdelijke woonruimte, alles wat je wilt weten

Je zoekt tijdelijke woonruimte: die vind je bij ons. We beheren vastgoed dat leegstaat van gemeenten, woningcorporaties, beleggers, zorginstellingen en andere vastgoedeigenaren. Dat betekent dat we regelmatig nieuwe ruimtes beschikbaar hebben, waarvoor je bij ons snel in aanmerking komt.

Zoek je een plek om tijdelijk te wonen? Wij laten je zien welke woningen je op basis van antikraak of bruikleen voordelig kunt bewonen. Dat kan al vanaf 150 euro per maand, waardoor je heel voordelig woont. Hier staat tegenover dat jij je flexibel opstelt, omdat we je niet kunnen aangeven hoe lang de woning precies beschikbaar zal zijn. Wel laten we het je ruim op tijd weten als het huis een andere bestemming krijgt. En helpen we je andere tijdelijke woonruimte te vinden.

Wat is tijdelijke woonruimte?

Tijdelijke woonruimte hebben we in allerlei vormen. Het gaat in de meeste gevallen om woningen van woningcorporaties of (bedrijfs)panden die tijdelijk leegstaan. Ze krijgen een nieuwe bestemming of zijn onderdeel van  bijvoorbeeld herstructurering of wijkvernieuwing. Een woningcorporatie of andere eigenaar heeft er plannen mee, maar daar is tijd voor nodig. Zolang de toekomstvisie en de plannen niet duidelijk zijn kun jij er tijdelijk wonen.

Vaak hebben de woningen al de belangrijke voorzieningen zoals een douche of keuken. Gaat het om commercieel vastgoed waarvoor we bewoners uitnodigen om er tijdelijk te wonen? We plaatsen dan een douche en keuken, zodat je daar zelf niet voor hoeft te zorgen.

De tijdelijke woonruimte is op die manier prima geschikt om meteen te betrekken. We vragen jou om flexibiliteit, dus bieden je in ruil daarvoor de zekerheid van een fijne plaats waar je voordelig kunt wonen.

Waarom tijdelijk wonen?

Tijdelijk wonen biedt een aantal fijne voordelen:

  • Lage prijs per maand
    De tijdelijke woonruimte is al beschikbaar vanaf 150 euro per maand. We betalen de vastgoedeigenaar daarvan een vergoeding voor de rente-, beheer- en verbouwingskosten. Het betekent in de praktijk dat jij op een goedkope manier kunt wonen.
  • Wonen op bijzondere locaties
    Je woont ondertussen op bijzondere locaties, bijvoorbeeld midden in het stadscentrum. Daarnaast beheren we leegstaand vastgoed van bijvoorbeeld (zorg)instellingen en overheden, waardoor er unieke gebieden beschikbaar zijn.
  • In een fijne buurt en omgeving
    We selecteren zowel de bewoners als ondernemers die we uitnodigen zorgvuldig. Op die manier zorgen we voor een fijne buurt en omgeving, waarin jij je vlot thuis zal voelen.

Hoe werkt het?

Ben je benieuwd hoe je in aanmerking komt voor tijdelijke woonruimte? Je kunt je inschrijven als je 18 jaar of ouder bent. Zodra je het online aanmeldformulier hebt ingevuld nemen wij contact met je op. We bespreken jouw wensen en kunnen je meteen aangeven wat er eventueel beschikbaar is.

Vervolgens nodigen we je uit voor een intakegesprek en een bezichtiging. Ga jij akkoord met de woonruimte waar je tijdelijk zal wonen? We tekenen de huur- of bruikleenovereenkomst. De overeenkomst heeft bij tijdelijke woonruimte een opzegtermijn van 28 dagen. Je weet dus altijd 4 weken vooraf of je kunt blijven wonen, zodat je anders tijd hebt om iets anders te zoeken. Uiteraard zullen wij ons best doen om je een andere tijdelijke woonruimte aan te bieden, als wij deze beschikbaar hebben.

Let op: als je onze overeenkomst accepteert betaal je € 25,- inschrijfkosten en € 85,- administratiekosten. Daarnaast vragen we je om een waarborgsom. Bij het vaststellen van de maandelijkse vergoeding voor antikraak woningen hanteren wij de richtlijnen van het Keurmerk Leegstandbeheer.

Ontdek het aanbod tijdelijke woonruimte

Benieuwd naar de tijdelijke woonruimte die er beschikbaar is? Bekijk het actuele aanbod, ook bij jou in de omgeving. Vind op die manier een tijdelijke woning waar je graag wilt wonen.

Vergelijk de prijzen per maand en de woonruimtes die er beschikbaar zijn. Als je vragen hebt over de woonruimte of over hoe het precies werkt horen we graag van je. Dan leggen we het je uit, zodat je binnenkort misschien op een geweldige nieuwe locatie zal wonen. En dat is tijdelijk, al kun je daarna natuurlijk kiezen voor een van de andere tijdelijke woonruimtes die we beschikbaar hebben.

Compare listings

Vergelijken