VPS FireAlert WES+

Tijdelijke brandbeveiliging voor uw bouwplaats

Branden op bouwplaatsen en in leegstaande panden veroorzaken vaak veel schade. VPS FireAlert WES+ waarschuwt in een vroeg stadium voor brandgevaar, zodat er voldoende tijd is om het terrein te verlaten en hulpdiensten in te schakelen. Dit innovatieve brandveiligheids- en evacuatiesysteem voldoet aan de strengste Europese richtlijnen en is speciaal ontwikkeld om personeel, materialen en gebouwen op bouwplaatsen te beschermen tegen brand.

  • Draadloos brandveiligheidssysteem: mobiel inzetbaar
  • Kostenefficiënt en op elke locatie toepasbaar
  • EN54-certificaat en CE-gemarkeerd
  • Batterij met een levensduur van 3 jaar
  • Flexibel systeem: tussentijds aan te passen
  • De units opnieuw te gebruiken voor andere projecten

Heeft u vragen over dit unieke brandveiligheidssysteem of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088 018 3800.

VPS FireAlert
Wilt u uw bouwplaats laten beveiligen?
Wij voorzien u graag van deskundig advies. Vraag nu een gratis en vrijblijvend voorstel aan.

Waarom een brandveiligheidssysteem van VPS?

VPS Nederland is specialist op het gebied van bouwplaatsbeveiliging. Onze oplossingen zijn dan ook speciaal ontwikkeld voor leegstaande panden en bouwterreinen. VPS FireAlert is op elke plaats toepasbaar en lokaliseert een brand direct, zodat er snel ingegrepen kan worden. Dit voorkomt vertragingen aan een project en minimaliseert het risico op materiële schade en letsel aan personeel. Ons tijdelijke en flexibele brandveiligheidssysteem is heel eenvoudig aan te passen en kan eenvoudig verplaatst worden naarmate de bouw vordert.

VPS FireAlert WES+ producten

VPS FireAlert Wes+ is een samenhangend systeem voor tijdelijke brandbeveiliging dat bestaat uit verschillende units: de waarschuwingsunit, draadloze rook- en hittemelders, de interface, een koppelunit, een basisstation en een app. Het systeem kan tussentijds eenvoudig uitgebreid worden naarmate de bouw vordert.

Waarschuwingsunit

De waarschuwingsunit is het primaire apparaat uit de VPS FireAlert Wes+ productenreeks. Het toestel is uitgerust met een brandmeldsirene, een stroboscoop (optioneel) en een handbrandmelder voor het activeren van het alarm.

Draadloze rook- en hittemelders

De draadloze rook- en hittemelders worden direct aangesloten op het VPS FireAlert Wes+ systeem, zodat er een automatische melding wordt gegeven in het geval van brand. Voor een maximale werking in stoffige bouwomgevingen bieden wij een stofdichte rookmelder.

VPS FireAlert WES+ interface

De interface maakt het mogelijk om externe apparaten op het VPS FireAlert Wes+ systeem aan te sluiten. In het geval van brand kunnen zo veiligheidsmaatregelen worden getroffen in bijvoorbeeld liften, tourniquets en toegangscontrolesystemen.

Koppelunit

De koppelunit is een eenvoudige en kostenefficiënte manier om het VPS FireAlert Wes+ systeem uit te breiden op grote, uitgestrekte locaties. Het apparaat fungeert als verlengstuk: zodra de koppelunit wordt verbonden met bestaande units, worden geografisch gescheiden delen van een terrein aan elkaar gekoppeld.

Basisstation brandveiligheidssysteem

Het basisstation zorgt voor een uitgebreide systeemrapportage en -configuratie. Als een alarm geactiveerd wordt, is via het basisstation direct waarneembaar welk toestel is getriggerd. De activiteiten van het gehele VPS FireAlert Wes+ systeem zijn te monitoren via het basisstation.

VPS FireAlert WES+ app

De VPS FireAlert app (voor Android tablets) verstrekt volledige draadloze brandmeldinstallatierapportages en zorgt voor flexibele systeemconfiguratie. Hierdoor wordt het maken van brandveiligheidsrapportages erg eenvoudig. De app maakt het mogelijk om bijvoorbeeld wekelijks data te exporteren naar een pdf- of Excelbestand of via email te versturen.

VPS FireAlert WES+ is een product van Ramtech Electronics. Ramtech heeft het WES+ systeem speciaal ontwikkeld voor de brandbeveiliging van bouwterreinen en ontwikkellocaties.

Contact met VPS

Wilt u meer weten over de VPS FireAlert WES+ of een van onze andere beveiligingssystemen voor bouwplaatsen? Neem dan contact met ons op via 088 018 3800. U kunt bij ons terecht voor de volledige beveiliging van uw bouwplaats of leegstaande pand. Zo leveren we ook de VPS Smart Tower, de VPS Alert Tower en CCTV camerabeveiliging.

Wij staan u graag te woord
Neemt u gerust contact met ons op voor vragen, advies of een vrijblijvende offerte
Jan-Willem Tellegen
Jan-Willem Tellegen
Business Unit Manager