VPS FireAlert WES+

Een innovatief brandveiligheids- en evacuatiesysteem

VPS FireAlert WES+ is een innovatief brandveiligheids- en evacuatiesysteem om personeel, materialen en gebouwen op bouwplaatsen te beschermen. Het systeem is mobiel inzetbaar en draadloos en biedt daarmee een kostenefficiënte, effectieve en praktische oplossing die op elke locatie toepasbaar is. VPS FireAlert WES+ heeft een EN54 certificaat, is CE gemarkeerd en voldoet aan alle belangrijke richtlijnen en wetgeving op het gebied van brandveiligheid. Het doel van het systeem is om personeel op bouwplaatsen in een vroeg stadium te waarschuwen voor mogelijk brandgevaar. Zo is er voldoende tijd om het terrein te verlaten, de nodige voorzieningen te treffen en hulpdiensten in te schakelen. VPS FireAlert WES+ helpt zo om de risico’s als gevolg van brand tot een minimum te beperken.

VPS FireAlert
Wilt u uw bouwplaats laten beveiligen?
Wij voorzien u graag van deskundig advies. Vraag nu een gratis en vrijblijvend voorstel aan.

Voordelen van VPS FireAlert

  • Geen bedrading nodig
  • De batterij heeft een levensduur van 3 jaar
  • Het systeem is tussentijds eenvoudig aan te passen als de bouw vordert
  • De units zijn opnieuw te gebruiken op toekomstige projecten
  • Bestaande, kostbare brandveiligheidsmaatregelen kunnen worden beperkt
  • Een brand wordt direct gelokaliseerd, dit voorkomt vertragingen aan een project en minimaliseert het risico op materiële schade en letsel aan personeel

VPS FireAlert WES+ producten

VPS FireAlert Wes+ is een samenhangend systeem dat bestaat uit verschillende units. Het systeem kan tussentijds eenvoudig uitgebreid of ingekrompen worden als bijvoorbeeld de bouw vordert.

Waarschuwingsunit

De waarschuwingsunit is het primaire apparaat uit de VPS FireAlert Wes+ productenreeks. Het toestel is uitgerust met een brandmeldsirene, een stroboscoop (optioneel) en een handbrandmelder voor het activeren van het alarm.

Draadloze rook- en hittemelders

De draadloze rook- en hittemelders worden direct aangesloten op het VPS FireAlert Wes+ systeem, zodat er een automatische melding wordt gegeven in het geval van brand. Voor een maximale werking in stoffige bouwomgevingen, bieden wij een stofdichte rookmelder.

VPS FireAlert WES+ interface

De interface maakt het mogelijk om externe apparaten op het VPS FireAlert Wes+ systeem aan te sluiten. In het geval van brand kunnen zo veiligheidsmaatregelen worden getroffen in bijvoorbeeld liften, tourniquets en toegangscontrolesystemen.

Koppelunit

De Koppelunit is een eenvoudige en kostenefficiënte manier om het VPS FireAlert Wes+ systeem uit te breiden op grote, uitgestrekte locaties. Het apparaat fungeert als verlengstuk: zodra de Koppelunit wordt verbonden met bestaande units, worden geografisch gescheiden delen van een terrein aan elkaar gekoppeld.

Basisstation

Het Basisstation zorgt voor een uitgebreide systeemrapportage en – configuratie. Als een alarm geactiveerd wordt, is via het Basisstation direct waarneembaar welk toestel is getriggerd. De activiteiten van het gehele VPS FireAlert Wes+ systeem zijn te monitoren via het Basisstation.

VPS FireAlert WES+ app

De VPS FireAlert app (voor Android tablets) verstrekt volledige draadloze brandmeldinstallatierapportages en zorgt voor flexibele systeemconfiguratie. Hierdoor wordt het maken van brandveiligheidsrapportages erg eenvoudig. De app maakt het mogelijk om bijvoorbeeld wekelijks data te exporteren naar een PDF of Excel bestand of via email te versturen.

VPS FireAlert WES+ is een product van Ramtech Electronics. Ramtech heeft het WES+ systeem speciaal ontwikkeld voor de brandbeveiliging van bouwterreinen en ontwikkellocaties.

Wij staan u graag te woord
Neemt u gerust contact met ons op voor vragen, advies of een vrijblijvende offerte
Jan-Willem Tellegen
Jan-Willem Tellegen
Business Unit Manager